RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Hooi, hooi, hier is Radio Savooi

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Ninovieters, zo noemen ze inwoners van het Oost-Vlaamse Ninove, hebben iets met savooien. Zo zijn er tweejaarlijks de Savooifeesten. De volgende editie is pas volgend jaar, maar in het tussenjaar pakken de organisatoren graag uit met een originele stunt.

Die heet dit jaar ‘Radio Savooi’, een gelegenheidsradio die een vol etmaal zal te beluisteren zijn op 97.7 FM. De officiële start is vrijdag 31 augustus om 18:00 uur met livemuziek van Bram & Lennert en interviews met bekende Ninovieters. De programma’s komen vanuit de KAAI aan de Oude Kaai. Iedereen is er tijdens die 24 uur welkom en kan er ook genieten van een drankje en een babbel.

De evenementenfrequentie wordt normaal gezien komend weekend al in gebruik genomen met muziek, afgewisseld met Ninoofse spotjes. Tijdens de dag van Radio Savooi worden onder meer populaire en bekende radioprogramma’s zoals ‘Vragen staat Vrij’ en ‘De Zoete Inval’ in een Ninoofs kleedje gestoken. Op zaterdag om 10:00 uur wordt ook een (lokaal) politiek debat uitgezonden.

Er worden nog steeds vrijwillige medewerkers gezocht. Aanmelden kan via hun Facebookpagina, waar ook het complete programmaschema is terug te vinden.

Brainstormen over de invulling van 24 uur radio.

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1584: Lily, Tom, Radio LRM & ROS

• 'Lily' van Tom De Cock wint trofee • Minister Dalle bezocht Radio LRM • Lees verder

Reet: Radio Brooikens in steun van Brooikensdag (video)

Muziek, reportages, een nieuw Reets lied, live-optredens en een zoektocht naar een begraven biervat (Vlaamser Lees verder

Blad 1571: Radio Barbier, noodwaarschuwingen via DAB+, Extra AM

• Barbier: 100 keer Country Greet • Duitsland: standaard voor noodwaarschuwingen via DAB+ • Amsterdam: Lees verder

Blad 1570: Grand Prix Radio, Radio Corneel, Wfm, Radio ZRO

• Rondje lokaal, van Westerlo tot Gent • Radio Corneel terug in Veldegemse ether • Lees verder

Groot Alveringem maakt ruimte voor Radio Space

Radio Space viert in september als evenementenzender het feit dat men precies veertig jaar geleden Lees verder

Blad 1529: Radio 1070, Qmusic, Kermis FM

• Radio 1070 in elke ‘quartier’ van Anderlecht • Nederlandse Qmusic drie dagen in Boom Lees verder

Blad 1526: RWL even(t)radio, Siska & Niels, DRM-test

• RWL Even(t)radio terug in Waasmunsterse ether • Siska en Niels starten zomeroffensief • Tsjechische Lees verder

Radio Clash zet schouders onder vierde vrije radio festival

Wat veertig jaar geleden begon als een plaatselijke vrije radio, is vandaag een meerdaags gratis Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

6 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Jan.D.M.
Jan.D.M.
25 augustus 2018 - 09:33 09:33

Vele Ninovieters zullen zich wellicht de tijd nog herinneren toen de “Radiodistributie” vanuit de Stationsstraat (rechtover de toenmalige Drukkerij Anneessens”) in de jaren ’60/’70 Radio Mi Amigo doorgaf en dit dankzij het personeel van de drukkerij die erom gevraagd had.

Jan.D.M.
Jan.D.M.
25 augustus 2018 - 10:45 10:45
Antwoord aan  Rudy De Saedeleir

De Ninoofse winkel was inderdaad ook een platenzaak, de zaakvoerders waren niet meer van de jongste maar stonden wel open voor suggesties. Ook later op de avond bleven ze het signaal doorgeven niettegenstaande de fading. De Mi Amigo programma’s waren, voor zover ik me nog herinner, ook te beluisteren in de Ninoofse straten. Zelfs in Aalst was dit het geval.

Pieter Van Banden
Pieter Van Banden
25 augustus 2018 - 20:14 20:14
Antwoord aan  Jan.D.M.

Dat klopt allemaal (ben nl. een geboren Ninovieter)…en de zoon van de (oudere) uitbaters noemde Pierre 😉 Ben er nog binnen geweest als kleine gast om te kijken hoe de vork daar aan de steel zat.Er was ook een non stop kanaal waar 45 toertjes werden gedraaid aan de lopende band.Je weet wel met zo’n 15 plaatjes opeengestapeld.Volledig automatisch dus voor die tijd…Tussen elke plaat door een paar seconden stilte (arm weg, plaatje moest vallen, armpje terug naar plaatje enz.).
In de Stationstraat op het hoekje met het Sint-Jorisstraatje…het winkeltje bestaat nog maar heeft niks meer met electro materiaal te maken.Waar is de tijd dat ik van huis uit moest achter een doos His Master Voice naaldjes gaan om onze 78t platen af te spelen!

Ze verkochten daar niet alleen platen maar…ik kocht er ook ooit mijn allereerste 6 transistor radiootje (merk Nico) én in 1964 mijn allereerste kleine bandopnemertje (met spoeltjes van 8 cm) van het merk National.

Jan.D.M.
Jan.D.M.
25 augustus 2018 - 21:51 21:51
Antwoord aan  Pieter Van Banden

Inderdaad Jean-Pierre… dat waren de late jaren ’60. En rechtover dat winkeltje was onze drukkerij Anneessens-De Schakel (we werkten er toen met 20 mensen). De reclamebladen werden er gedrukt op een oude rotatiepers van Le Soir. Er was daar zelf een gemeenschappelijke ingang voor de drukkerij en de Vishandel Buyl ernaast.

Pieter Van Banden
Pieter Van Banden
27 augustus 2018 - 20:53 20:53
Antwoord aan  Jan.D.M.

Toeval wil dat ik toevallig op de Graanmarkt (altijd gewoond en dat is op 50 m van de lacatie) ben vrijdagavond , ga zeker eens op bezoek en een paar foto’s…zullen nooit veraf zijn !

Don`t copy text!
6
0
Deel hier gerust uw gedachtenx