RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Hoezo evenement? 

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

RadioVisie wil een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat over actuele thema’s. Omdat we het belangrijk vinden om verschillende stemmen en meningen te horen publiceren we regelmatig opinieteksten. Elke auteur schrijft in eigen naam of in die van zijn vereniging. Zij zijn verantwoordelijk voor de inhoud van de tekst. 

Hoezo evenement?

Extra dagje vrijaf, het begin van een nieuwe maand en de come back van een ‘verloren’ radiostation. Meer dan genoeg ingrediënten om er een ouderwets dagje luisteren van te maken. Plaats van het gebeuren: de Denderregio rond Aalst. Het meest nieuwsgierig was ik naar de evenementenavonturen van PROS. 

Evenementenradio. Een vreemde naam. Bedacht voor rampen van levensbedreigende aard. Niet? Of voor de organisatoren van Tomorrowland als die de dansende mensenmassa van De Schore in Boom naar een terrein  verhuizen tussen Aalst, Ninove en Geraardsbergen. ’Ik zag het al gebeuren: Dua Lipa, Martin Garrix, Armin van Buuren, Tiësto, David Guetta en Hardwell met een futuristisch carnaval op een intelligent niveau. Belangstelling uiteraard gegarandeerd en goed voor radiostations die zich geroepen voelen om er een evenement in de correcte zin van te maken.

Helaas niks van dit alles dus. Wel een evenement vanop een… rommelmarkt, het uitzenden van een Nederlandstalige Top 200 en straks ook voor het weggeven van bloemboeketten op Moederdag. De presentator van dienst ‘verwende’ me met een nieuw opkomend talent. André Gazes. Wie? Wat? Hoe? Wellicht tijdens de ‘blind auditions’ van The Voice vroegtijdig afgevoerd door de altijd eerlijke Anouk. 

Een zoektocht bij Wikipedia levert geen concrete uitleg. André Gazes. Zelfs het volledig uitkammen van Google helpt me geen stap vooruit. Dan maar een bladzijde poëzie want de zon schijnt toch. Een vaatje pure romantiek openen. Waar is de tijd dat men potentiële radiolui verplichtte om de cursus dictie aan de plaatselijke academie te volgen? Helaas gruwelt de doorsnee jock tegenwoordig bij die gedachte, zich verstoppend achter ‘authenticiteit’. ‘Belangrijk meneer. Echt zijn. Geen toneel…!”  

Dan toch maar wat anders uitproberen. Wijsvinger op de scanknop. Goeiedag Aalst! Ik hoor de reïncarnatie van Carrie Fisher. Niet betaalde overuren alweer of wat dacht men? Saai in het kwadraat en waardeloos als luisterbehang. Waar is de tijd van boeiende presentatoren? Vormgeving en format die staan als een huis? Met echte jingles. Desnoods uit Dallas geïmporteerd? Klinkt het zonder presentatoren dan beter? Breek me de bek niet open. Radio tot een computer geminimaliseerd. Ook dat is helaas een pijnlijk evenement.

Ik heb genoeg gehoord. Twee kansen, twee keer niks. Omdat driemaal scheepsrecht is, zette ik de computer aan, startte TuneIn en bracht de rest van de dag toch maar buiten Aalst door, zelfs ver van Vlaanderen! Bij een volgende bezoek aan het containerpark gooi ik die ‘portatief’ misschien toch nog weg. 

Is getekend Filip Van Molle


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Student@Night: DWW-platform tijdens eigen radiomarathon

Morgen, donderdag 1 december om 20 uur trapt Student@Night in samenwerking met PXL Radio een Lees verder

Radio Noordzee start apart kerstkanaal

De kerstmuziek wordt aangevuld met regionaal nieuws, een kerstweerbericht en de verschillende kerstevents aan de kust worden Lees verder

Radio Star haalt 13.000 euro op voor MFL-Herzele

Radio Star uit Herzele sloot een tweedaagse verzoekmarathon voor een goed doel met succes af.

AjoinMusic startte 17de seizoen

Burgemeester Christophe D’Haese en voorzitter van het feestcomite Wendy Wauters lanceerden de uitzendingen met een Lees verder

Radio Gompel is helemaal herboren

"Het was een woelige zee waar we doorheen moesten, maar sinds september bevinden wij ons Lees verder

Kinderen maakten kennis met Omroep Baarle

Een open dag voor de jongste luisteraars van Baarle, de grensgemeente waar een niet-inwoner kop Lees verder

Blad 1633: TROS FM, Radio Barbier, Virgin Radio UK (video)

• TROS FM viert jubileum met TROS Chalet • Radio Barbier zoekt popquiz-ploegen • Ben Lees verder

Carnavalsradio Oilsjt Mjoezik nu ook op FM

Op vrijdag 18 november trekt carnavalsradio Oilsjt Mjoezik alle registers open voor het carnavalsseizoen 2022-2023, Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx