RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Frankrijk: Hitte haalt radiostations uit de lucht

De uitzonderlijke warmte en de buitengewoon hoge temperaturen in Frankrijk zorgen niet alleen voor ongemakken bij vakantiegangers maar haalden ook enkele radiostations uit de lucht. Een gigantische elektriciteitsonderbreking lag aan de basis van het verdwijnen uit de ether van onder andere Europe 1. En dit voor meerdere uren.

De nieuwszender zweeg afgelopen zaterdagmorgen – 16 juli – omstreeks 10:58 uur, net voor de publiciteit, plots in alle talen. Na de stilte volgde er een streep muziek maar geen vervolg van de gebruikelijke weekendprogramma’s. ‘Le Marché du Midi’, het klassieke middagjournaal en ‘Il n’y a qu’une vie dans la vie’ gingen volledig de mist in. 

Tot groot ongenoegen van de vaste luisteraars die pas rond 14:30 uur, via een communiqué, over de aanhoudende problemen werden geïnformeerd. Ook de zusterstations RFM en Virgin Radio deelden in de klappen en informeerden hun fans pas om 15:16 en om 15:42 uur. Niet echt klantvriendelijk dus van de landelijke netwerken die momenteel de markt afschuimen op zoek naar nieuwe aanhangers om hun marktaandelen op te vijzelen.

Bij Europe 1 kwam er met het tijdsein van 15.00 uur een einde aan de onduidelijkheid over de technische chaos. Nieuwslezer François Xavier Lambert verontschuldigde zich uitgebreid en gaf een overzicht van de situatie om daarna de actualiteit van het tweede uur van ‘Hondelatte raconte’ in te leiden. Bij de twee overige landelijke netwerken werd het geduld van de luisteraars bijzonder lang op de proef gesteld. De non-stop muziek – van een vaak gebrekkige kwaliteit – week pas om 17:00 uur voor het vervolg van de gebruikelijke shows. (FVM)

° Afbeelding: Scientas


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx