RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Hilversumse jinglemaker trekt naar New York

PURE Jingles, een onderdeel van VHU Europe, maar met thuisbasis in mediastad Hilversum, gaat vanaf maandag 18 februari ook opereren vanuit… New York. Op proef. De producent is daarmee het eerste Nederlandse jinglebedrijf dat serieus voet aan wal probeert te krijgen in de Verenigde Staten. 

“Het wordt een ‘radio road trip’ van drie maanden. Daarbij bezoeken we de zenders om kennis te maken en inspiratie te delen”, aldus Thomas Giger. Hij vestigt zich samen met oprichter Diederick Huizinga tijdelijk in Brooklyn – New York, aan de oostkant van Manhattan dus. Een impressie van het ‘America Adventure’ is te volgen op de PURE Jingles Facebook pagina. Het bedrijf werkt al voor WKTU, maar wil meer Amerikaanse radiostations in New York of andere steden langdurig aan zich binden.

Vorige week bracht Jingleweb een bezoek aan PURE Jingles in Hilversum, waar ze een inkijk kregen in een goed geolied bedrijf. Dat produceert zo’n twaalf custom made pakketten per jaar, naast nog veel meer ander werk. Grote klanten zijn onder meer StuBru, Cherie, NRJ, NPO FunX en 3FM.

Op de middag van het bezoek werd er in gewerkt aan een cut voor DJ Jorien Renkema, die elke werkdag van 10:00 tot 13:00 uur op NPO 3FM te horen is. Componist Jon Uijtjens (foto) was bezig met een remake van de wereldhit ‘Jolene’ van Dolly Parton (en later ook van Miley Cyrus). Jon gaf daarbij een korte uitleg.

Recent leverde PURE Jingles ook de nieuwste sound voor FunX in een custom made pakket. “Met lekkere dikke beats, freestyle Urban artiesten en hele eigenwijze sounds. Je hoort de drukte van de Randstad en je voelt de drive van de luisteraars van FunX”, zo zeggen ze bij PURE. Zeker weten? Zelf luisteren, is de beste manier om er achter komen. (TB – Jingleweb.nl)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx