RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Hier is RadioGPT, de eerste AI-gestuurde lokale radio

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Staan we aan de vooravond van (weer) een nieuwe radiorevolutie? Als je aan ChatGPT kunt vragen om essays te schrijven, waarom zou je er dan geen radiostation mee kunnen runnen? Het is de vraag die het mediabedrijf Futuri in Cleveland, Ohio, zich stelde én beantwoordde. Het lanceerde afgelopen donderdag met RadioGPT™ ’s werelds eerste AI-gestuurde oplossing met eigen lokale radiocontent.

“RadioGPT™ combineert de kracht van GPT-3-technologie met TopicPulse, Futuri’s AI-gestuurde gerichte verhaalontdekking en sociaal contentsysteem, evenals AI-spraaktechnologie om een ​​ongeëvenaarde lokaal aangepaste radio-ervaring te bieden voor elke markt en elk format”, klinkt het in een persbericht van Futuri.

Hoe werkt het? RadioGPT™ scant Facebook, Twitter, Instagram en meer dan 250.000 andere nieuws- en informatiebronnen om vast te stellen welke onderwerpen trending zijn in een bepaalde lokale markt. Vervolgens gebruikt het GPT-3-technologie om een ​​script te produceren voor gebruik in de ether, terwijl AI-stemmen dat script omzetten in ‘meeslepende audio’.

Radiostations kunnen kiezen uit een aantal AI-stemmen voor shows die solo, in duo of trio worden gepresenteerd. De Artificiële Intelligentie kan eveneens worden getraind om te klinken als de huisstemmen van je eigen radiostation. De technologie kan ook zogenaamde ‘Open Mic’ bijdrages van luisteraars integreren, zoals radiospelletjes die via een app worden gespeeld. Volgens een eigen blogbericht van Futuri behoren zelfs boeiende interviews tot de mogelijkheden.

“Als vroege AI-vernieuwers in ‘broadcast’ leek het ons niet meer dan logisch dat we de ongelooflijke kracht van GPT-3-technologie, in combinatie met baanbrekende technologie als TopicPulse, naar de radio brengen”, aldus Daniel Anstandig, CEO van Futuri.

“De mogelijkheid voor omroepen om RadioGPT™ te gebruiken om hun on-air content op een kant-en-klare manier lokaal te maken, opent enorme, nieuwe en unieke kansen. Met RadioGPT™ kan iedereen live en lokaal zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos.”

Het programma kan bovendien in realtime sociale berichten, blogs en andere inhoud genereren voor de eigen digitale platforms van het radiostation. Zo kunnen stations hun audio opnemen en onmiddellijk on demand beschikbaar maken.

Futuri’s RadioGPT werkt momenteel al samen met twee ‘early launch’-partners, Alpha Media in de Verenigde Staten en Rogers Sports & Media in Canada.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

6 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Gunnar W.
Gunnar W.
28 februari 2023 - 11:19 11:19

Volgende stap zijn AI-luisteraars die reageren op de content en de cirkel is rond.

Rett
Rett
2 maart 2023 - 20:25 20:25
Antwoord aan  Gunnar W.

’t voortbestaan van de beschaving gegarandeerd he, ze sturen heel die gpt-zooi het heelal in en over een miljoen jaar zitten al die virtuele luisteraars ergens rond alpha centauri naar hun favoriete virtuele station te luisteren

PVM
PVM
27 februari 2023 - 22:41 22:41

Lijkt een oplossing voor die 100% lege dozen die op DAB+ zitten: Laat de AI een radiostation runnen en wie weet zal het beter klinken dan nu!

Pieter
Pieter
28 februari 2023 - 13:21 13:21
Antwoord aan  PVM

Zal te zien zijn welke kostprijs dit met zich meebrengt. Zou tof zijn ergens een demo te kunnen downloaden. Bij teveel geld zullen veel lege dozen hiervoor passen.

PVM
PVM
28 februari 2023 - 16:13 16:13
Antwoord aan  Rudy De Saedeleir

Ik heb die al wat beluisterd, ik wil meer horen, ben benieuwd welke Nederlandstalige zender dit eerst zal gebruiken!

Don`t copy text!
6
0
Deel hier gerust uw gedachtenx