fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het Weekendblad van 28 & 29 juli (audio)

De 66 roots van Guy en Günther

Van 30 juli tot 23 augustus rijden Radio 2-presentator Guy De Pré en zanger Günther Neefs (foto bovenaan – credits: VRT) de Route 66 van Chicago tot LA, dwars door de USA. Het duo gaat op zoek naar straffe (muzikale) verhalen en ze ontmoeten Amerikanen én Vlamingen die langs deze snelweg leven en werken. Onderweg keren ze terug naar de roots van de Amerikaanse muziek in de steden waar ze langs komen: soul en jazz in Chicago, blues in St. Louis, country in Texas, crooners in Las Vegas, en filmmuziek in LA. Elke  maandag, woensdag en vrijdag kan je op Radio 2 in het programma ‘Spits’ hun reportages horen. Op de website en op de FB-pagina van Radio 2 kan u de avonturen van Guy & Günther op de voet volgen aan de hand van foto’s en filmclips. 

Vruchtbare grond bij de krant

Vorig jaar was er de reeks ‘Podgrond’ van de VRT waarin men op zoek ging naar de beste podcasts. Blijkbaar heeft De Morgen daar wat mosterd gevonden voor een eigen rubriek over het fenomeen. Hun producties, gestart in april 2017, werden…ook al ’Podgrond’ gedoopt. Inmiddels zijn heel wat afleveringen gemaakt. Deze week is er het verhaal over de affaire Chappaquiddick, waarbij Ted Kennedy, de jongste broer van de toen reeds vermoorde John F. en Robert Kennedy, een mysterieus ongeval had en er een vrouw omkwam, Mary Jo Kopechne. De achtergrond staat in de krant, waar je ook de links vindt om de podcast (zeven afleveringen) te beluisteren.

Weekendje staken bij Mi Amigo

Op 28 juli 1978, na het programma ‘Baken 16’, vertelt Marc Jacobs de luisteraars van Radio Mi Amigo/Caroline dat men uit de lucht gaat voor onderhoud. Het station is het hele weekend niet te horen. Extra vervelend want net dan is in Noordwijkerhout de allereerste offshore radio conventie ‘Zeezenders 20’ aan de gang. Uiteindelijk is Mi Amigo op zondagavond om 20.00 uur terug. Volgens Jacobs functioneert de zender nu beter. Later wordt duidelijk dat er iets anders aan hand was. Het ging om een protestactie van technicus Peter Chicago omdat hij nog 12.000 gulden moest krijgen van de organisatie. Op zondag kwam in allerijl een boot langs met enkele verantwoordelijken, waarna de ‘staking’ werd opgeschort. Kort daarna ontmoeten Sylvain Tack (Mi Amigo) en Ronan O’Rahilly (Caroline) in Parijs.


Spotlight
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Blad 545: Hofstad, MIG en Ross Revenge (video)

Alles komt terug, dus ook Radio HofstadMIG 'mobielde' doorheen GeraardsbergenJan de Hoop ging spelevaren op Lees verder

Blad 544: Global, NH Radio, Twente FM

Corona maakt ook in de Britse radiowereld (economische) slachtoffers. Lachen, gieren, brullen, zeker als het Lees verder

Het radiodagboek van 11 juli – 193 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 543: Uylenspiegel, G&G, TOPradio

Geen Vlaamse feestdag in Frans-Vlaanderen, maar toch een beetje reden tot vieren. Radio Gaga maakt Lees verder

Blad 542: RBS, Gaga, AudioValley en Radio 2 (+ foto’s)

RBS wordt een tikkeltje Gaga. AudioValley kocht Vivendi uit. Dan toch nog een beetje Radio Lees verder

Blad 541, Martijn, Els en een Miss Mi Amigo

Martijn mag nu Radio Director toevoegen aan zijn CV. Is Els ook een krak in Lees verder

Blad 540: Q-Hotspot, Radio Star, DAB+-codes

Qmusic mag dan wel geland zijn in Oostende, het gevreesde brievenbusplassen blijft gelukkig uit. Wil Lees verder

Blad 539: NRJ, Kathy Lindekens, M fm (audio)

One down, five more to go for NRJ Stage. Het had weer zo mooi kunnen Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in offshore, podcast, vrt
Het Avondblad van 27 juli (audio)

Het Avondblad van 26 juli (video)

Beheer VRT FM-zenders naar Broadcast Partners?

Het Avondblad van 24 juli (video)

Het Avondblad van 23 juli (audio)

1977: Radio Mi-Amigo naar 212 meter

Sluiten