fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Het vinylmoment van Manneke Pop – 26 (video)

Deel of print dit artikel

Heb je nooit geld aangeboden gekregen voor die stapel vinyl?

Er was een tijd dat ik regelmatig beurzen afschuimde naar – zeg maar – nieuw vinyl. En voor mij waren dat dan platen uit de sixties, die ik inmiddels wel op een elpee had staan, maar waarvan ik toch liever het singletje kocht. The Small Faces en hun ‘Itchycoo Park’, ‘Sympathy For The Devil’ van de Stones, ‘Agata’, in de Spaanse uitvoering van Nino Ferrer.

Maar het zijn blijkbaar de hoezen die voor de verzamelfreaks veel geld waard zijn. Zo werd me ooit driehonderd euro geboden voor het hoesje van een plaat van de Sex Pistols. ‘God Save The Queen’, één van hun eerste hits. Misschien had het wel te maken met het feit dat het nummer verboden werd door de BBC? Iets wat niet mag wordt vanzelf duurder, moet je maar weten!

Major Lance is ook zo’n onbekende, maar wel dure zeldzame vogel. Zelfs vandaag de dag wordt voor een originele single, mét originele hoes, ruim tweehonderd euro geboden. En dit vinylmoment is, maar alleen als je de originele hoes erbij hebt, makkelijk honderdvijftig euro waard. Ik vind dat eigenlijk in franken toch beter klinken. Het vinylmoment van ruim zesduizend frank, is van Tami Lynn, en – helaas verzamelaars – bij mij niét te koop! ‘I’m gonna run away!’

En ze bleef lopen en lopen, en lopen. Tami Lynn. From You. Kijk maar uit, voor je ’t weet ben je buiten adem!

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
Meer in Column
Nostalgische column Hans Knot – 30 (video)
De Coverack Dossiers (10)
Plaatje maar weer (21)
Kicken op radio en zo (4)
Kolder en Klodder – 31 (video)
De Playa Papers – 1 (audio)
Sluiten