fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het vinylmoment van Manneke Pop – 48 (video)

Van sommige artiesten zou je nooit vermoeden dat ze agressief kunnen zijn. Toch heeft Joe Jackson in dit Vinylmoment een zwak moment. Toen Rock Werchter nog een dubbel festival was traden alle artiesten ’s zaterdags op in Torhout, en dat deden ze dan nog eens over op zondag op de wei in Werchter.

Kleine artiesten kregen backstage een caravan, grotere acts kregen wat grotere caravans, en de echte sterren – of diegene die daarvoor moesten doorgaan – kregen een heuse stacaravan, zeg maar zo’n soort minibungalow.

Op zaterdag kwamen de meesten gewoon op tijd, of ten hoogste een uurtje vooraleer hun optreden begon naar Torhout. Op zondag, en vooral bij goed weer, was de backstage bij Werchter een verzamelplaats voor alles en iedereen. Dat begon al vroeg in de middag, iedereen kon buiten zitten, zonnetje op de bol, en genieten van wat de collega-muzikanten ervan bakten.

Backstage stonden de artiesten wel op hun privacy, en de woorden ‘No Recording, No Interviews’, stonden op al de gezichten te lezen. Bij Joe Jackson liep voor zijn minibungalowtje zo’n boom van een kerel, die iedereen op afstand hield. ‘No recordings, no nterviews, and no pictures, what-so-ever! ‘

Toen mijnheer Jackson op een bepaald moment buiten kwam zitten, was er een jongetje van een jaar of tien dat geen Engels begreep. Met een piepklein cameraatje was hij uitgebreid alles en iedereen aan ’t fotograferen.

Tot het mijnheer Jackson teveel werd. Als een idioot stormde hij op het kleine jongetje af, pakte zijn camera en smeet ‘m weg. En brulde boven het tumult uit “I’ve told you, no photographs”.

Jongetje huilen, Joe Jackson een rood hoofd, dat moet de adrenaline voor het optreden geweest zijn, denk ik. Dit Vinylmoment is van die man met driftbuien, ‘Breaking Us In Two’. Niet te letterlijk nemen Joe. Zo worden ze niet meer gemaakt.


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Radiostation zonder deejays kan toch niet zonder stem Ooit duizenden euro's waard, nu raakt u
De mooiste jingle aller tijden! Het moet 'liefde op het eerste zicht' zijn geweest. Ik
Muziek doet passies oplaaien. Of probeert dat toch... Op zoek naar spannende verhalen? We helpen
Het echte Eurovisie Songfestival Massa’s mensen in de zaal, de één nog uitbundiger dan de
Liedjes over radio worden wel eens vaker opgenomen door de grootste artiesten. Denk maar aan
Qmusic kondigde vanmorgen de eerste namen van 'Rode Neuzen Dag XL' aan, het muzikale feest
't Zal de tijd van het jaar zijn, maar iedereen is naar van alles en
Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Column
Nostalgische column Hans Knot – 51 (video)

Dick is (nog steeds) radio actief – 13

Plaatje maar weer – 40 (video)

Kicken op radio en zo (26)

Kolder en Klodder – 53 (video)

De Playa Papers – epiloog (audio)

Sluiten