RadioVisie

  • .
    .

Het vinylmoment van Manneke Pop – 47 (video)

Halverwege de jaren tachtig begon de NOS voor het eerst met live programma’s vanuit de Tour de France. ‘Radio Tour de France’ was te horen op Hilversum 3, en begon iedere middag om een uur of één, tot zeven uur ’s avonds.

Veel muziek en regelmatig flitsen van dat legendarische wielerevenement, met echte helden als verslaggevers. Ik herinner me nog als gisteren de uitbundige verslaggeving van bijvoorbeeld iemand als Theo Koomen, in extase als een Nederlander op kop reed, en altijd een fan van Belgische wielrenners, kortom een man naar mijn hart.

Als Belg tussen die losgelaten Hollanders was ik al lang blij af en toe een muzikaal steentje te kunnen bijdragen. Zo had ik in Brugge een elpee gekocht met daarop het onsterfelijke ‘Evelyne’ van Bert De Coninck. Als er één plaat is die zowat alle Nederlandse collega’s gekopieerd hebben, is het wel deze.

Op een bandje, om nadien zelf te kunnen uitzenden, of op cassette voor in de auto. ’t Is er weer typisch ééntje uit de rij die iedereen kent, maar niemand weet meer wat, hoe en waar. Suiker zegt ze, en ze lachte haar tanden bloot. Waar zit die Evelyne? Zin om d’er naast te gaan liggen. ‘Evelyne’ van Bert de Coninck. Met zo’n achternaam zit je overigens in Antwerpen wel heel goed. Hé Keuning, nog een bolleke?

Tot een volgend vinylmoment.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Jaap
Jaap
10 december 2018 - 12:58 12:58

Leuk artikel
Wat is er van hem geworden?

Pieter Van Banden
Pieter Van Banden
10 december 2018 - 17:36 17:36
Antwoord aan  Jaap
Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx