fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Het vinylmoment van Manneke Pop – 42 (video)

Deel of print dit artikel

Op drive-In-show in de jaren tachtig, dan kunnen we terugdenken aan grote zalen in Vlaanderen. Zaterdag en zondag, dat waren de uitgelezen momenten. En vooral op zondag kwam je in de grootste zalen van Vlaanderen. Ik denk terug aan zaal De Hoorn in Oedelem, de Postiljon in Aalter, de RIO in Sint-Katelijne Waver, en dan vergeet ik er nog makkelijk tien. 

Voor elke zaal had je een aantal klassiekers, als je die niet mee had dan kon je het als DJ wel schudden. Stel dat je in Oedelem aankwam zonder iets van Rob de Nijs, dan was de kans groot dat je op het einde van de avond te horen kreeg dat je nooit meer moest terugkomen. 

Zonder Mud, The Stones, Status Quo, The Sweet in je platenkoffer, had je meestal een hele doffe avond, geen toffe avond. De warmste herinneringen gaan terug naar Zichen-Zussen-Bolder, waar ik toch zo’n jaar of tien te gast ben geweest bij het sluiten van de kermis telkens. 

Het was in zaal Broederband. We hebben daar een keertje op een broeierige augustusavond, zeg maar ochtend, tot een uur of vijf op de stoep gezeten, met twintig Simple Minds fans. De reden? Ik had op een cassette een exemplaar met de nog niet verschenen Simple Minds elpee. 

En er was toen één plaat waarbij iedere keer weer zo’n vijfhonderd feestgangers compleet uit hun dak gingen. Als ik ‘Big Country’ draaide, met ‘In A Big Country’. Dit moment is voor alle feestvarkens in Zichen-Zussen-Bolder. En ver daarbuiten, natuurlijk. Wat een wereldplaat. Hou het simpel is het motto van die heren, denk ik. Wij houden het ook simpel, op vinyl.

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Column
Nostalgische column Hans Knot (45)
Dick is (nog steeds) radio actief – 7 (audio)
Plaatje maar weer – 34 (video)
Kicken op radio en zo (20)
Kolder en Klodder – 47 (video)
De Playa Papers – 17 (veel audio)
Sluiten