fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Het vinylmoment van Manneke Pop – 25 (video)

Deel of print dit artikel

In de jaren 80 ging het goed met de lokale radio in Vlaanderen. In Antwerpen floreerden stations als Antigoon, met aan het hoofd de onvermoeibare Piet Keizer. En daar, in het Century Center, op de bovenste verdieping, lang voor er van Media Markt sprake was, zat SIS radio, met als hoofdsponsor ondermeer een verzekeringsfirma.

Op gebied van vrije en lokale radio was dat tot nu toe één van de leukste periodes waarin ik ooit werkte. Prachtige locatie, je kon over ’t stad heenkijken! Gevaarlijke locatie ook, zo middenin al die verlokkingen van een grote stad. We moesten er wel werken met een computer die zo langzaam ging dat je rustig een rondje kon gaan lopen in de dierentuin tussen twee opdrachten door… Of een bolleke Konink gaan drinken. Twee misschien?

Er kwam goed volk over de werkvloer: Kathy Pauwels, Max van Santen, Alexandra Potvin, Sven van Hees, Stef Durnez, Guy de Vinck. De bezieler, de leading force zeg maar, was David Daggelinckx. Een klein bezig baasje zoals ik er geen meer ben tegengekomen in het Vlaamse medialandschap. Dat hij af en toe helemaal gestoord werd van mij, begrijp ik na al die jaren wel.

Na een maand of zes ging het wel héél erg goed met SIS, we stonden op de derde plaats bij de Antwerpse radio’s! En dat deden we toch vooral met muziek die zijn tijd ver vooruit was, en met héél goed volk op de werkvloer! Maar dat schreef ik al. Voor het vinylmoment van vandaag mag de radio best wat harder, rap en r&b, lang voor het in was. Laat General Kane maar tikken, ‘Crack killed applejack’. En je hoort meteen hoe ver we wel vooruit waren met SIS in 1986.

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Column
Nostalgische column Hans Knot – 29 (video)
De Coverack Dossiers – 9 (video)
Plaatje maar weer (20)
Kicken op radio en zo… (3)
Kolder en Klodder – 30 (video)
JLB gaat (een laatste keer) naar zee (29)
Sluiten