fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het vinylmoment van Manneke Pop – 37 (video)

Ik denk vandaag terug aan de tijd van Radio Mi Amigo. Die zomer in Spanje toen in de radiostudio nog gewoon pickups stonden en ik er achter kwam dat je vinylplaten best niet in de auto laat liggen. Airco bestond nog niet. Een auto een uurtje in de zomerzon laten staan, leverde gegarandeerd een binnentemperatuur op van zestig graden.

Sylvain Tack, de eigenaar van het station had een werkelijk riante villa boven op de Mas Nou, een berg die gekocht was door een projectontwikkelaar. Er zaten overigens hoofdzakelijk Belgen op die berg… We hebben een tijd al onze programma’s ingeblikt in een gedeelte van het kantoor van diezelfde projectontwikkelaar.

Het waren kleine studiootjes waarin we tijdens de ochtend opnamen. ’s Middags was het er, met name in de zomer, niet uit te houden van de hitte. Dus zat je ’s ochtends om tien uur te doen alsof het vier uur in de namiddag was. Start de band, start de klok, daar gaan we voor weer een uur.

De toeristen kwamen werkelijk met honderden kijken waar die jongens van Mi Amigo zaten. De meeste hadden geen idee hoe steil de klim was en na een paar dagen hadden we al door dat een glas water aanbieden geen overbodige luxe was.

Veel mensen hadden ook niet door wat er gebeurde met de cassettes die we daar opnamen. Zo stond op het dak van de villa een eenvoudige tv antenne. Hoeveel keer we toen niet gevraagd werden of het signaal vanaf deze antenne helemaal naar de boot op de Noordzee werd gestraald. Ik zei maar ja, anders moest je gaan uitleggen hoe het echt zat.

Iedere zondagavond reed in het seizoen de toeristenbus van Playa de Aro naar Amsterdam, via Brussel nog wel. Wel, die bus zorgde de grootste tijd van het jaar voor het transport van de bandjes van Mi Amigo. Eens in Brussel opgehaald, was het een stuk dichterbij de boot om de programma’s op tijd aan boord te krijgen. Daar gaan alle stoere verhalen over boten die vertrokken uit Baskenland…

Het was lange tijd een van de best bewaarde geheimen van Radio Mi Amigo. Ook uit die tijd, een opname van The Guess Who; ‘No time’.


TVV Sound
TVV Sound
Broadcast Partners
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Bert Geenen verlaat de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). Hij gaat vanaf nu aan de slag
Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun
Het publieke Radio 5 Nostalgia verdwijnt mogelijk al in 2015 van de middengolf. Dat is
Klara-presentator Kurt Van Eeghem heeft een aantal campagnespotjes ingelezen voor zijn echtgenoot Tom De Boeck.
Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er
Kritiek bij Klara (of omgekeerd) Doorbraak.be is een website die een bijdrage levert aan opinievorming
RadioVisie wil graag een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat over actuele thema’s. Omdat we
Radiomakers hebben het allemaal diverse malen meegemaakt ter voorbereiding van een live-uitzending op locatie. Vooral

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Column
Nostalgische column Hans Knot

Dick is (nog steeds) radioactief – 2 (audio)

Plaatje maar weer – 31 (video)

Kicken op radio en zo (15)

Kolder en Klodder – 42 (video)

De Playa Papers – 12 (audio & video)

Sluiten