RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het vinylmoment van Manneke Pop – 30 (video)

Bij de TROS heb ik een tijd de Nederlandstalige Top 10 gepresenteerd. Als Vlaming, kan je het je voorstellen? Op vrijdagmiddag draaiden we die lijst tussen 12:00 en 13:00 uur, daarna volgden tot 13:30 uur de tips voor de top 10. Zo ging dat in die tijd.

Omdat ik meestal ook nachtuitzending had van donderdag op vrijdag, zat ik nogal vaak redelijk suf achter de microfoon. Bijna altijd was ik pas een half uur uit bed, amper gewassen, met alleen een sloot koffie achter de kiezen. Het leven van een freelance radiomedewerker gaat niet over rozen.

Een keer was ik zo duf dat het goed fout ging. Het was er uit voor ik het wist; “Vorige week nog nummer 6 en nu nummer 8, hier is de Zangeres Zonder Stem met, ik denk, Mexico”. In de wandelgangen kon je zoiets natuurlijk wel zeggen, maar op de radio

De Zangeres Zonder Stem aantasten, dat monument van het Nederlandse lied… Het heeft de TROS toen een veertigtal leden gekost. ‘Hollanders’ zijn gevoelig voor dat soort dingen, blijkbaar.

En dan die platen die we kozen voor de tipparade: Ria Valk, Johnny Hoes, Ramses Shaffy, Peter Koelewijn ze kwamen allemaal langs. Bij één van die tips stond de TROS-telefoon minstens een tweetal uur roodgloeiend. Wat is dit? Wie zingt het? Wanneer kan ik het kopen? Helaas is het bewuste nummer nooit op single uitgekomen. Het stond wel op een elpee, maar die was dan weer moeilijk te vinden.

Kortom, een typisch vinylmoment. Luisteren naar Maternit. Limburg a gogo!?


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx