RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
TVV Sound

Het vinylmoment van Manneke Pop – 10 (video)

Peter Van Dam als columnist. Omdat het over radio en muziek gaat, om de stem, om de hoorbare beleving, kan u niet enkel zijn zieleroerselen lezen, maar ook beluisteren. A rato van één aflevering per week is dit een jubileumaflevering,  ‘Het vinylmoment van Manneke Pop 10’.

‘Once a lifetime twice a day, if you don’t work you’ll get no pay!’

Als het met de band niet meer zo goed gaat, dan moet de manager het maar zelf doen! Achter de schermen van grote rockbands staan meestal succesvolle managers. Mannen of vrouwen die weten hoe ze hun groepje best in het nieuws kunnen brengen, bij welke platenmaatschappij de band het best past… Maar ook waar de groep of artiest gaat optreden, wie ze mag interviewen en wie niet. Bij wie ze op televisie willen komen…

De meest beroemde manager aller tijden zal ongetwijfeld Colonel Parker zijn. De manager van The King, Elvis Presley. Nog zo’n beroemd manager is Brian Epstein, de man die de Beatles maakte tot de legende die ze tot de dag van vandaag nog steeds zijn. Parker was de man die bij een optreden van de king altijd eiste dat de zaal voor het optreden was uitverkocht. Op de avond van het optreden mocht er in de desbetreffende stad geen kaartje meer te vinden zijn voor de show.

Uiteraard doen managers niets gratis, integendeel. Er zijn er die tot 25% van de gage van de artiest in hun zak steken. Een van hen die niet zo’n goeie naam heeft, is Malcolm Mc. Laren.
Nadat hij de Sex Pistols in de vernieling had geholpen maakte hij zelf een aantal platen, met wisselend succes overigens. Eén van zijn songs haalde de top 10 in Engeland, maar is een rariteit op de radio in de Lage Landen. Een popsong met de legendarische zin: ‘Once a lifetime twice a day, if you don’t work you’ll get no pay!’

Al is het vinyl moment van deze week voor Captain Sensible en hun ‘WOT’.


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx