RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het Veronica van Stenders & Brouwer is een jaar jong (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Ruim een jaar geleden maakten Rob Stenders en zijn co-host Caroline Brouwer (foto bovenaan) hun overstap van NPO Radio 2 naar Radio Veronica. De twee werden toen samen verantwoordelijk voor het zendermanagement en bleven ook zelf programma’s presenteren. Een jaar later is het duo nog altijd blij met de switch, maar zijn er ook nog veel plannen om uit te werken, zo vertelden ze aan het persagentschap ANP.

“Never a dull moment”, zegt Stenders over zijn eerste jaar als zenderbaas. “Ik ben best wel een luxekindje en dit is van alle banen die ik heb gehad het meest eerlijke werk dat ik ooit heb gedaan. Het is veelomvattend. Je ziet steeds nieuwe mensen, maakt steeds nieuwe situaties mee. Er is nooit een dag waarop er niets gebeurt, maar ik klaag niet. Ik vind het heel erg leuk.”

Op dit moment zijn Stenders en Brouwer druk bezig met de nieuwe programmering, waarin onder anderen Sander Lantinga een nieuwe naam is. Als Stenders iets moet noemen waarop hij het meest trots is van wat er onder hun leiding is veranderd, dan is het dat er meer ‘dynamiek en variatie’ te horen is. Daar is Brouwer het mee eens. “We zitten niet in een strak format, zoals tegenwoordig op veel plekken de standaard is. Dat is bij ons niet zo.” Stenders vult aan: “We zijn niet zo’n zender waarbij de dj’s een precieze playlist moeten volgen en op hun lazer krijgen als ze dat niet doen.”

Muziekliefde

Voor luisteraars van Radio Veronica moet het meteen duidelijk zijn dat het een zender is die ‘barst van de muziekliefde’, geeft Brouwer als voorbeeld van plannen voor de toekomst. “Ze moeten meteen horen dat we hier heel veel van muziek houden. We willen luisteraars ook graag buiten ons om van muziek laten genieten. Doordat ze bij ons kaartjes voor grote concerten en festivals kunnen winnen of via een pre-sale bij ons kunnen kopen. Het is toch tof als we onze luisteraars naar bijvoorbeeld Bruce Springsteen of het afscheidsconcert van De Dijk kunnen laten gaan?”

Ook in hun programma De Bonanza staat de belevenis van muziek bovenaan. In de show, waarvan de twee eerst een variant maakten voor Radio 2, draait het duo enkel verzoekjes van luisteraars. Het programma begon precies een jaar geleden. Een hoogtepunt noemen, vinden de presentatoren moeilijk. “Het is eigenlijk één groot hoogtepunt”, vindt Brouwer. “Je begint iedere dag met een witte bladzijde en kan helemaal niet voorspellen hoe een show gaat lopen. Je krijgt het niet meer live dan dit.”

Ernstige zorgen

Het feit dat de show valt en staat bij de verzoekjes van de luisteraars maakte Stenders wel nerveus voor de eerste uitzendingen na de overstap. “Daar heb ik me wel ernstige zorgen over gemaakt. Gaan ze met ons mee? Gaan nieuwe luisteraars wel appen? Maar dat gebeurde allebei. Het programma is alleen maar beter geworden.”

De verzoeknummers gaan ook bij hun nieuwe zender alle kanten op. “Van een succeswens voor een rijexamen tot een stukje muzikale opvoeding. Je kunt voor alles wel een liedje aanvragen”, zegt Brouwer. “De muziekliefde is ook bij Radio Veronica heel breed: het gaat van Frank Sinatra tot Billie Eilish.” (HV)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Veronica start nieuwe programmering

Zendermanager Rob Stenders en zijn team trekken met steile verwachtingen het pas gestarte jaar in. Lees verder

Radio Veronica zet iconen achter de microfoon

Rob Stenders maakt uitzending met Lex Harding en Ad Bouman Met de verschillende eindejaarslijstjes en Lees verder

Nederland: Rob Stenders terug present bij Veronica

Wekenlang bleef de architect van het vernieuwde Radio Veronica door de gevolgen van Covid-19 noodgedwongen Lees verder

Rob Stenders eindelijk bij Veronica gestart (video)

Het kostte hem ooit 'Blood, Sweat & Tears' om in de jaren '80 van de Lees verder

Na Sander, nu ook Frank naar Veronica

Sander Hoogendoorn en Frank van der Lende krijgen vanaf 3 oktober hun vaste plek in Lees verder

Flirt Sander met Veronica?

Hardnekkige geruchten willen dat Sander Hoogendoorn het voor gezien houdt bij NPO 3FM en naar Radio Lees verder

‘Luizenleven’ van Veronica verstoord door twee Zwitsers

Radio Veronica zond sinds de lente van 1960 uit vanaf de vrije Noordzee en had Lees verder

Tineke niet bij Vintage maar gewoon op Radio Veronica (audio)

Tineke de Nooij is vanaf volgende maand iedere zaterdag- en zondagavond met een eigen programma Lees verder

Meer over Veronica

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx