RadioVisie

  • .
    .

Het radionajaar van 2022: StuBru en De Tijdloze

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Studio Brussel keert na een veel te overladen festivalzomer vanaf maandag 29 augustus terug naar de orde van de dag. Belangrijkste nieuwigheid is ‘Bijna Weekend’ op vrijdag van 13 tot 19 uur. Stijn Van de Voorde wordt na Roos Van Acker de tweede vaste presentator bij De Tijdloze.

In het dagschema van Studio Brussel wijzigt niet veel. Fien Germijns (foto boven) keert weer naar de ochtend, samen met Thibault Christiaensen. Joris Brys blijft in de voormiddag, maar vanaf 5 september moet hij enkel nog op vrijdag een overuur doen tussen 12 en 13 uur. Na het wegvallen van De Tijdloze 12 in de lente werd dat middaguurtje verdeeld tussen Brys en Kirsten Lemaire, maar vanaf maandag 5 september presenteert Pien Lefranc van maandag tot en met donderdag elke middag tussen 12 en 13 uur.

Ook Kirsten Lemaire en Eva De Roo keren terug naar hun vaste stek. Van een sidekick voor Eva is voorlopig geen sprake meer.

Op vrijdag volgt Studio Brussel een internationale trend waarbij de vrijdag steeds nadrukkelijker als onderdeel van het weekend wordt uitgespeeld. Bij StuBru krijgt dat zes uur lang (13 tot 19 uur) vorm onder de noemer ‘Bijna Weekend!’, dat gedragen zal worden door Pien Lefranc, nog tot de herfstvakantie in het gezelschap van Sam De Bruyn.

In Flo Late Late neemt Flo Windey iedereen mee de avond en de nacht in. Alles mag en alles kan, van maandag tot en met donderdag, tussen 21 uur en middernacht. Al worden haar uurtjes de eerstkomende weken blijkbaar nog ingevuld door Marie Neefs. Tomorrowland-revelatie Amber Broos loodst je met UNTZ de nacht in met non-stop beats, elke vrijdag en zaterdag, tussen 21 uur en middernacht. Op zondagavond komt ‘Vuurland’ met Joris Brys in de plaats van het naar Radio 1 verkaste Duyster.

Bij het afgesplitste digitale broertje De Tijdloze, waarvan het de bedoeling is dat dit evolueert naar een volwaardig zelfstandig (digitaal) radioproduct, wordt Stijn Van de Voorde ingelijfd. Vanaf maandag 5 september hoor je Stijn van 16 tot 18 uur live op de muziekstream en via DAB+. Roos Van Acker blijft ’s ochtends presenteren van 8 tot 10 uur.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Studio Brussel

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Dimitri
Dimitri
25 augustus 2022 - 12:32 12:32

Stijn Van de Voorde & Roos Van Acker zouden nochtans een verrijking kunnen zijn voor de FM frequentie van Radio2.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx