RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Het radionajaar van 2022: Qmusic

Qmusic start vandaag het nieuwe radioseizoen met een comeback van ‘Het Geluid’. Het andere grote nieuws is dat dj Lost Frequencies, Felix voor de vrienden, niet alleen bij Qmusic Nederland te horen zal zijn, maar ook bij Qmusic in Vlaanderen.

Met zo’n 350.000 bezoekers, een 40-tal live optredens, 780 uren live radio, één huwelijk en 9.600 porties nacho’s sloot Qmusic afgelopen weekend de zomer van 2022 aan het Q-Beach House in Oostende af.

Vanaf vandaag zit het radioteam weer in zijn vertrouwde stekje in Vilvoorde. Na twee jaar radiostilte gaat Qmusic daar opnieuw op zoek naar ‘Het Geluid’. Iedere weekdag, van ‘Maarten & Dorothee’ tot en met ‘Vincent Live’ (6 tot 19 uur), horen de luisteraars elk uur ‘Het Geluid’. De gelukkige Q-luisteraar die het raadt, wint het bedrag dat op dat moment in de pot zit. Bij de start zit er 100 euro in de pot, per fout antwoord komt er 100 euro bij. Om 9.30 uur wordt telkens de Superronde gespeeld, dan mogen drie luisteraars het geluid raden. Wie mee wil spelen, schrijft zich in via de – eveneens vernieuwde – Q-app.

Andere blikvanger is de komst van top-dj Lost Frequencies. Vanaf 9 september is hij iedere vrijdag op Qmusic te horen de beste melodieuze dance- en housemuziek in de Lost Radio Show, iedere vrijdag tussen 21 en 22 uur. Hij vormt zo één feesttandem met Radio Regi (19-21 uur), Worldwide Club 20 (22-23 uur) en Q-Party (00-02 uur) op de vrijdagavonden.

Aan de line-up van Qmusic wijzigt weinig of niets. Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe in de ochtend, Vincent Fierens in de avondspits met Vincent Live en doorheen de werkdag en avond de vertrouwde stemmen van Matthias Vandenbulcke, Sean Dhondt, Jana De Wilde en Tom De Cock.

Verder maken ook Maureen Vanherberghen, Jolien Roets, Emma Salden, Vincent Vangeel, Ulrike D’hauwer, Yoren Linsen, Naomi Vanderpoorten, Jarne Rediers en Dimitri Wouters dit najaar het mooie weer. Dimitri Wouters krijgt een vaste stek op zaterdagnacht (22-02 uur).

Twee extra themazenders

Geen nieuw radioseizoen zonder een nieuwe digitale themazender. Dit keer heet de nieuwkomers Q-Workout en Q-Party. Via Q-Workout hoor je “mixes aan een continue BPM kunnen luisteraars Harder Better Faster en Stronger gaan tijdens het sporten”. Q-Party bouwt dan weer iedere dag een feestje en haakt in op populaire parties doorheen het land.

De bestaande digitale themakanalen krijgen een nieuw inhoudelijk jasje. Op Q-Foute Radio zijn nog meer Foute dj-sets van Dorothee Vegas en Like Maarten te horen, naast de Q-Top 40 knalt Q-Maximum Hits non-stop de beste hits door de speakers en voor hete HipHop en RnB tracks moeten luisteraars bij Q-DOWNTOWN zijn. Q-I Love The 90’s brengt hits uit het meest geschifte decennium ever en tot eind september hoor je zomerse beats op het Pop-Up Themakanaal Q-Maximum Summer.

Heynen

Vernieuwde Q-app

De digitale themazenders zijn te beluisteren via de Q-app, qmusic.be en alle smartspeakers. Q-Foute Radio, Q-Maximum Hits en Q-DOWNTOWN zijn ook te beluisteren via DAB+.

In de nieuwe Q-app kan de luisteraar makkelijk switchen tussen de verschillende themazenders, maar je vindt er ook tonnen video – zowel hoogtepunten uit de studio als heel wat extra content –, podcasts, exclusieve Q-content en nieuwtjes over artiesten. Berichtjes sturen naar de Q-dj’s in de studio en meedoen aan zotte wedstrijden, waaronder ‘Het Geluid’, kan uiteraard ook.


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Qmusic
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx