RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Het radionajaar van 2022: Qmusic

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Qmusic start vandaag het nieuwe radioseizoen met een comeback van ‘Het Geluid’. Het andere grote nieuws is dat dj Lost Frequencies, Felix voor de vrienden, niet alleen bij Qmusic Nederland te horen zal zijn, maar ook bij Qmusic in Vlaanderen.

Met zo’n 350.000 bezoekers, een 40-tal live optredens, 780 uren live radio, één huwelijk en 9.600 porties nacho’s sloot Qmusic afgelopen weekend de zomer van 2022 aan het Q-Beach House in Oostende af.

Vanaf vandaag zit het radioteam weer in zijn vertrouwde stekje in Vilvoorde. Na twee jaar radiostilte gaat Qmusic daar opnieuw op zoek naar ‘Het Geluid’. Iedere weekdag, van ‘Maarten & Dorothee’ tot en met ‘Vincent Live’ (6 tot 19 uur), horen de luisteraars elk uur ‘Het Geluid’. De gelukkige Q-luisteraar die het raadt, wint het bedrag dat op dat moment in de pot zit. Bij de start zit er 100 euro in de pot, per fout antwoord komt er 100 euro bij. Om 9.30 uur wordt telkens de Superronde gespeeld, dan mogen drie luisteraars het geluid raden. Wie mee wil spelen, schrijft zich in via de – eveneens vernieuwde – Q-app.

Andere blikvanger is de komst van top-dj Lost Frequencies. Vanaf 9 september is hij iedere vrijdag op Qmusic te horen de beste melodieuze dance- en housemuziek in de Lost Radio Show, iedere vrijdag tussen 21 en 22 uur. Hij vormt zo één feesttandem met Radio Regi (19-21 uur), Worldwide Club 20 (22-23 uur) en Q-Party (00-02 uur) op de vrijdagavonden.

Aan de line-up van Qmusic wijzigt weinig of niets. Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe in de ochtend, Vincent Fierens in de avondspits met Vincent Live en doorheen de werkdag en avond de vertrouwde stemmen van Matthias Vandenbulcke, Sean Dhondt, Jana De Wilde en Tom De Cock.

Verder maken ook Maureen Vanherberghen, Jolien Roets, Emma Salden, Vincent Vangeel, Ulrike D’hauwer, Yoren Linsen, Naomi Vanderpoorten, Jarne Rediers en Dimitri Wouters dit najaar het mooie weer. Dimitri Wouters krijgt een vaste stek op zaterdagnacht (22-02 uur).

Twee extra themazenders

Geen nieuw radioseizoen zonder een nieuwe digitale themazender. Dit keer heet de nieuwkomers Q-Workout en Q-Party. Via Q-Workout hoor je “mixes aan een continue BPM kunnen luisteraars Harder Better Faster en Stronger gaan tijdens het sporten”. Q-Party bouwt dan weer iedere dag een feestje en haakt in op populaire parties doorheen het land.

De bestaande digitale themakanalen krijgen een nieuw inhoudelijk jasje. Op Q-Foute Radio zijn nog meer Foute dj-sets van Dorothee Vegas en Like Maarten te horen, naast de Q-Top 40 knalt Q-Maximum Hits non-stop de beste hits door de speakers en voor hete HipHop en RnB tracks moeten luisteraars bij Q-DOWNTOWN zijn. Q-I Love The 90’s brengt hits uit het meest geschifte decennium ever en tot eind september hoor je zomerse beats op het Pop-Up Themakanaal Q-Maximum Summer.

Vernieuwde Q-app

De digitale themazenders zijn te beluisteren via de Q-app, qmusic.be en alle smartspeakers. Q-Foute Radio, Q-Maximum Hits en Q-DOWNTOWN zijn ook te beluisteren via DAB+.

In de nieuwe Q-app kan de luisteraar makkelijk switchen tussen de verschillende themazenders, maar je vindt er ook tonnen video – zowel hoogtepunten uit de studio als heel wat extra content –, podcasts, exclusieve Q-content en nieuwtjes over artiesten. Berichtjes sturen naar de Q-dj’s in de studio en meedoen aan zotte wedstrijden, waaronder ‘Het Geluid’, kan uiteraard ook.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Eeuwige trouw beloofd aan het Q-Beach House (video)

Bij gratie van originele ideeën haal je als commerciële zender af en toe ook de Lees verder

11/08/22: ‘Q-Wedding in a Week’

Q-luisteraar Josien (28) uit Kortenaken beleefde de verrassing van haar leven toen ze door haar Lees verder

Qmusic opende het Q-Beach House in Oostende 

...met een officiële speech van burgemeester Bart Tommelein.

Qmusic lanceert de Foute 728 met video

Q-dj’s Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe, ook bekend als Dorothee Vegas & Like Maarten staken Lees verder

Bitcoin-gekte bij Qmusic: 7,4 miljoen telefoontjes op 2 uur

Liefst 7,4 miljoen keer probeerden luisteraars vanmorgen binnen te geraken in de Ochtendshow van Q-dj’s Lees verder

“Veel zotte dingen gedaan bij Qmusic, maar dit nog nooit!”

Tom De Cock probeert vandaag drie Q-luisteraars de adrenalinekick van hun leven te bezorgen. In Lees verder

Nederland: nieuwe programmadirecteur bij Qmusic (audio)

De programmadirecteur van Radio 10 Roland Snoeijer sluit de deur van mediaconcern Talpa en trekt Lees verder

Graafwerken voor het Q-Beach House gestart

Op zaterdag 2 juli zwiert de commerciële zender voor de vijftiende keer de deuren van Lees verder

Meer over Qmusic

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx