RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het radionajaar van 2022: NRJ

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Na vier jaar weten we dat ze bij NRJ Vlaanderen vooral goed zijn in het verpakken van lege dozen. Als ze daar spreken over een ‘kweekvijver van nieuw talent’ en de ‘NRJ-Squad’, dan is dat enkel een dekmantel voor het feit dat NRJ zich genoodzaakt ziet om het nieuwe seizoen vooral te vullen met jonge (en goedkope) freelancers.

Het is natuurlijk een open deur intrappen door te stellen dat de internationaal geprezen NRJ-formule in Vlaanderen allerminst aan de verwachtingen voldoet. Akkoord, radio is een traag medium om iets nieuw in de markt te zetten, maar nu ook niet zo traag dat je na vier jaar nog altijd vrijwel nergens staat.

Het is goed dat de netwerkradio met het beste frequentiepakket financieel krachtige peters heeft (Mediahuis en Telenet, elk voor 50 procent), want zelf sleept het exploiterende SBS Media Belgium intussen een negatief eigen vermogen mee van 5 miljoen euro. BNL werd vorig jaar al voor veel minder failliet verklaard.

Na de al weinig subtiel verpakte besparingen in de zomerprogrammering, waarbij de twee uurtjes in de ochtend en de twee uurtjes in de namiddag elk een replay kregen tussen 9 en 11 en tussen 17 en 19 uur, start morgen, 1 september, de nieuwe programmering met een vijftal nieuwe namen en eentje die terugkeert.

Het ochtendblok (6-9) wordt ingevuld door Silvie Strobbe. Voor deze 28-jarige Mechelse is het haar allereerste radiojob, tegelijk haar debuut als freelancer. We zijn even benieuwd als u. Louise Ailliet doet nu enkel nog 11 tot 14 uur, want de blokken tussen 9 en 11 en van 14 tot 16 uur worden voortaan non-stop gevuld.

Voor het namiddagblok (16-19 uur) werd de ‘NRJ Squad’ uitgevonden, waarbij de vijf weekdagen worden verdeeld onder drie freelancers. Op maandag en dinsdag keert Nasrien Cnops terug, nadat ze een jaar geleden even afhaakte om zich te concentreren op haar ‘lockdownbaby’.

Op woensdag en donderdag hoor je nog een nieuwe stem: Yoran Chanet. Deze jonge atleet – lopen is zijn andere passie naast radio – heeft intussen bachelors op zak van journalistiek en BATAC Radio (Bachelor na Bachelor, Toegepaste Audiovisuele Communicatie) en kent na vier jaar stages daar ook zowat het ganse VRT-huis als zijn broekzak.

Op vrijdag vervolledigt Jari Degroeve, de jongste van de bende, de Squad met ‘20s SQUAD’, met 3 uur lang enkel de hits van de voorbije 3 jaar. 21 is hij en nog student. Jari combineert zijn master communicatiewetenschappen met het presenteren op vrijdag.

Nasrien, Yoran en Jari krijgen ondersteuning van Sam Bedert, die als eerste op NRJ als nieuwlezer zelf het nieuws brengt.

Sen De Paepe blijft op maandag en dinsdag tussen 19 en 21 uur. Ook Fatty K (The Get Down op vrijdagavond) en Gascar (Extravadance op zaterdagavond) behouden hun stekje. Op zaterdag hoor je sinds deze zomer al nieuwkomer Ken Siereveld van 14 tot 17 uur met de NRJ 40.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het radionajaar van 2022: Klara

De cultuurzender neemt op 1 september opnieuw de draad op met de vaste programma's die Lees verder

Het radionajaar van 2022: MNM

MNM start het najaar op 30 augustus met de tweede editie van The Catch, een Lees verder

Het radionajaar van 2022: StuBru en De Tijdloze

Belangrijkste nieuwigheid is ‘Bijna Weekend’ op vrijdag van 13 tot 19 uur. Stijn Van de Lees verder

Het radionajaar van 2022: Radio 1

Geen spectaculaire wijzigingen bij de informatiezender van de VRT, maar wel enkele nieuwe programma's.

Het radionajaar van 2022: Radio 2

Na het afschaffen van de ontkoppelde Avondpost trekt Radio 2 eind dit jaar ook een Lees verder

Het radionajaar van 2022: Joe

Belangrijkste wijziging is dat Heidi en Bart-Jan voortaan een radiokoppel vormen en naar de voormiddag Lees verder

NRJ Vlaanderen en de fabel van Animal Farm

NRJ verdubbelt deze zomer je energie, door zelf zijn inspanningen te halveren. Il faut le Lees verder

NRJ: special olympics atleet kiest de muziek (video)

Afgelopen vrijdag - 29 april - was DJ Jack Amai M’n Klak, beter bekend als Lees verder

Meer over NRJ Vlaanderen

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Rett
Rett
31 augustus 2022 - 22:56 22:56

oei, dat filmpje…. zo braafjes.
tja, dan is ‘la musique est une force’ wel vrij ver weg… Nu is actueel NRJ Frankrijk ook ni meer wat het ooit was, iets tussen Zuid-Amerikaans en Marokkaans in is het nu veeleer, maar het schwungt daar hoedanook toch nog wat meer dan in Antwerpen.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx