RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het radionajaar van 2022: Klara

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Klara trekt er dit najaar op uit, met onder meer een nieuwe editie van Iedereen Klassiek in Brugge en de Klara Top 100. Eind september kampeert Klara alvast een week in het Antwerpse KMSKA, dat de deuren weer opent na een grondige renovatie die 12 jaar duurde.

Aan de dagprogrammatie van Klara wijzigt niets. De cultuurzender neemt op 1 september opnieuw de draad op met de vaste programma’s die eind juni op vakantie werden gestuurd om de ganse dagen te vullen met ‘De Zomer van Klara’.

En dus ligt de nadruk meer op de speciallekes. Zo is het uitkijken naar de tiendelige podcast De Franse Revolutie, op basis van het gelijknamige boek van meesterverteller Johan Op de Beeck. Eerder was hij al te horen in podcasts over het Koninkrijk der Nederlanden (Het Verlies van België), Leopold II, Napoleon en Lodewijk XIV, De Zonnekoning.

Wanneer de dagen korten, komt op vrijdagavond het alom gewaardeerde Nachtbaders terug, voor al wie van neoklassiek en andere bedwelmende tunes houdt. Klara staat ook een dag stil bij … stilte, een zo broodnodig iets in onze te drukke levens.

Naar aanleiding van de 100ste verjaardag van zijn overlijden, wordt de Franse schrijver Marcel Proust herdacht. Klara is er ook live bij wanneer jazzgitarist Philip Catherine 80 wordt en blaast evenveel kaarsjes uit voor de verjaardag van Daniel Barenboim. Nog hommages zijn er voor César Franck (geboren in 1822) en Heinrich Schütz (overleden in 1672).

Eind december zegt Klara adieu aan 2022 middels vijf dagen ‘Beste Wensen’.


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Klara

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx