fbpx

RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het radiodagboek van 9 september – 253 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1977

Nog voor de vissersboot Z592 Hosanna de MV Mi Amigo kan bevoorraden, grijpt de rijkswacht in. Frank van der Mast, Hugo Meulenhoff en de eigenaar van de tender, Germain Ackx proberen zwemmend te ontsnappen maar dat lukt niet. Diverse programmabanden worden in beslag genomen. De vissersboot belandt in Brugge aan de ketting. De twee dj’s worden na verhoor vrijgelaten en belanden via een andere tender alsnog aan boord van het zendschip.

2002

– De straalverbinding van Radio Mango in Leuven wordt om 20:00 uur gecontroleerd. Mango Aarschot zendt uit via de masten van Haacht (104.2 MHz) en van Oud-Heverlee (107.1 MHz).

– De NV Vloram, een onderdeel van de VUM-uitgeverij die de Leuvense Radio Uilenspiegel op 106.7 MHz bezit, zet alle medewerkers aan de deur. Het station zal als Stadsradio Leuven op 16 september doorstarten.

– Tijdens de gemeenteraad in Beringen komt het tussen Bert Schoufs van het Vlaams Blok en burgemeester Marcel Mondelaers tot een discussie over Radio Benelux. Het lokale station wordt door Bel RTL gestoord. Uit de hoek van de meerderheid werd reeds actie ondernomen om het probleem aan te kaarten maar dit leverde geen resultaat op. De oppositiepartij voerde vervolgens aan dat de materie van gemeentelijk belang was vermits de luisteraars een deel van de kiezers zijn.

2003 

Déficom overweegt de verkoop van de 28% aandelen van CGSF, de groep die het netwerk NRJ in Wallonië uitbaat. Met het geld wil men na de fusie tussen Ciel FM en Sud Radio in een nieuw netwerk investeren.

2004 

– Er is meer duidelijkheid over het project X2 waarbij RTL een belangrijke rol speelt. Vanaf 27 september zullen op 101.4 MHz, de voormalige frequentie van onder meer Classic Rock, de uitzendingen van de Brusselse stadsradio BXL te beluisteren zijn. Tijdens de aanvangsfase wordt er vanuit een voormalige productiestudio van Bel RTL uitgezonden. Nadien volgt er een verhuizing naar de gebouwen aan de Leuvensesteenweg in Brussel.

– C-Dance stapt naar de Raad van State en vraagt de schorsing van het ministeriële besluit van 30 april. Toen werden de namen van de ontvankelijke kandidaturen in de ‘tweede ronde’ van het frequentieplan voor de overgebleven achttien frequenties bekendgemaakt.

2005 

– C-Dance start verrassend op 105.4 MHz in Oostende. De RDS-tekst vermeldt ‘C-Dance Your Most Wanted Station’.

– De 22-jarige Sofie Van Moll (foto bovenaan) en de 24-jarige Cara Van Der Auwera beginnen bij Radio Donna. Eerstgenoemde deed reeds de ervaring op bij Studio Brussel.

1970 

Negen dagen na de officiële start sneuvelt één van de isolatoren op de MV King David, het zendschip van Radio Capital. Door het technische probleem dreigt de ronde antenne-constructie te breken. Men besluit daarom naar Zaandam terug te keren.

1999 

De maatschappij Strengholt, die het kabelstation Hollands Glorie uitbaat en platenproducer Riny Schreijenberg, de initiatiefnemer van Radio Nationaal, werken samen. Men wil zo snel mogelijk een station op AM en via de kabel starten dat veel aandacht heeft voor het Nederlandse levenslied.

2000 

Veronica FM verbetert het ontvangstgebied rond Tilburg door de steunzender op 103.6 MHz in gebruik te nemen.

2003 

– VRON BV, het moederbedrijf van Radio 538 dingt naar het etherfrequentiepakket voor ‘jazz of klassieke muziek’ mee. Het station krijgt als werknaam Classic4U.

– De publieke omroep overweegt om een zesde, eventueel digitale radiozender, gericht op allochtone jongeren, te starten.

2004 

Radio TV West verbetert de ontvangst in de Haagse binnenstad door het gebruik van een extra steunzender in de Beatrixlaan.

2005 

Rob Stenders krijgt de Marconi Oeuvre Award van een jury bestaande uit Daniël Dekker, Arjan Snijders, Jeroen Kijk in de Vegte, Niels Hoogland, Roeland van Zeijst, Hans Schiffers, Florent Luyckx, Erik Corton, Uunico Cerfontaine, Menno Barreveld en Niels Heithuis. De Yorin FM-DJ zal de prijs op 28 september, tijdens het Nationaal Omroepcongres in Bussum, ontvangen.

2006 

Fred Siebelink begint officieel bij het internetstation Rembrandt. Elke zaterdag in ‘Cobra’, tussen 16:00 en 18:00 uur, ontvangt hij Nederlandse artiesten voor uitgebreide gesprekken. Het programma is tevens als podcast beschikbaar.

1926

De Radio Company of America, RCA, richt de National Broadcasting of America op.

1958

De muziek- en medialiefhebbers maken kennis met stereoplaten en gelijkaardige opnamen.

2004: Frankrijk  

Arthur wordt bij Fun Radio op staande voet ontslagen. Zijn aanhoudende opmerkingen over zijn werkgever RTL zorgden voor negatieve commentaren.

2005: Verenigd Koninkrijk 

Eén van de boegbeelden van de Londense radio, Neil Fox heeft een nieuwe werkgever. Het is Magic 105.4 FM, de softpop zender. Hij zal er elke ochtend tussen 06:00 en 09:00 uur te horen zijn.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het radiodagboek van 29 november – 332 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 27 november – 330 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

2013: KPMG radiostudie van Tom Evens

Op 4 november werden de resultaten van het KPMG onderzoek naar het Vlaamse radiolandschap voorgesteld. Lees verder

Het radiodagboek van 26 november – 329 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Radiocampagnes om de horeca te ondersteunen

Sinds cafés en restaurants op 19 oktober opnieuw moesten sluiten, heeft de middenstand opnieuw ernstig Lees verder

Het radiodagboek van 23 november – 326 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 21 november – 324 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Belg leidt Europese DAB+-lobby

De (Waalse) Belg Francis Goffin is benoemd tot voorzitter van de European Digital Radio Alliance Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Blad 596: Stefan S., Jean-Paul en Felix M. (audio)

Duitsland: DAB+ blijft gestaag groeien

Nostalgie: The 90’s are calling

Sluiten