fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Het radiodagboek van 9 oktober – 281 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1982

Radio Gemini, dat in Zuid West-Vlaanderen enorm populair is, maar van over de taalgrens uitzendt omdat de pakkans daar kleiner is, wordt alsnog in Dottignies in beslag genomen.

2003

– De RTBF kondigt een herprofilering van alle radiostations aan. Zo spreken bronnen over het opdoeken van zowel Fréquence Wallonie en Bruxelles Capitale terwijl Radio 21 plaats zou maken voor twee nieuwe initiatieven. De eerstgenoemde stations worden meer dan waarschijnlijk door een voorlopig, niet nader genoemde zender met studio’s in Bergen vervangen.

– Het doorgeven via de satelliet van Radio Mango verloopt problematisch. Bij Radio Contact kampt men met geluidsproblemen.

2006

– 4FM stuurt het format bij. Door een mix van hedendaagse hits met de bekendste classics kiest men voor de doelgroep tussen 25 en 54 jaar. Johan Henneman, overgekomen van Radio Donna, start als nieuwe ochtendman tussen 06:00 en 09:00 uur. 

– Rudi Van Vlaanderen en Serge Van Gisteren (foto bovenaan) worden de meest opvallende namen in de herschikte programmering van Radio Goldies in Sint Niklaas. Het oldiesstation van Pierre Cant neemt tevens een nieuw Amerikaans jinglepakket in gebruik.

1994

De presentatoren van Holland FM; Chiel Montagne, Vader Abraham, Eddy Becker en Krijn Torringa worden ontslagen. Het station en de locatie (het zendschip de MV Communicator), belanden voor 1,2 miljoen gulden in de handen van Endemol en Veronica.

2000

Sky Radio, Classic FM, Radio 538, Noordzee FM, Veronica FM en Radio 10 FM dagen de Staat der Nederlanden voor de rechter uit onvrede over de in 2001 geplande veiling van de FM-frequenties.

2004

Het landelijke Arrow 90.7 start uitzendingen via een 25 kW steunzender in de havenstad Terneuzen, op 90.8 MHz.

2005

Vincent de Lijser van Kink FM wordt vanaf 15 oktober als weekendjock bij Radio Veronica ingeschakeld. Hij volgt Erwin Peters op als presentator van ‘Oh Wat Een Nacht’ (04:00 – 06:00 uur).

2005

Het commerciële televisiestation TF1 en de Franse afdeling van de productiemaatschappij Endemol overwegen gerechtelijke stappen tegen Skyrock. Dit na de inbraakpoging van enkele jongeren in het kasteel van Dammarie-Les-Lys, waar de deelnemers aan ‘Star Academie’ vertoeven. Met deze actie wilden ze voor de camera’s van TF1 reclame voor Skyrock maken.

2006

Een technisch probleem bij het sturen van het audiosignaal naar de Eutelsat-satelliet legt de 23 afdelingen van Radio France International ongevraagd het zwijgen op. Ook de stations in Azië, in het Midden-Oosten en op Madagascar ondervinden moeilijkheden.

1990 

Talrijke radiostations, overal ter wereld, draaien bijna gelijktijdig ‘Imagine’ van John Lennon om de vermoorde Beatle te eren.

2006

Radio Capital brengt een originele reclamecampagne. Een promoteam deelt duizenden insinuerende briefjes aan de Londense bevolking uit. Daarop kan men teksten lezen als: ‘Is Lily (Allen) doing Justin (Timberlake)?’ Het gaat om een reclame voor lippenstift.

1935

Het netwerk van CBS Radio begint met het programma ‘Cavalcade of America’.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Blad 562: Radiopiraat, radiojournalist & radiojingles (audio & video)

Wat dacht u van een rapport over ‘illegale radio’ uit 1988, als vakantielectuur?Hij werkte voor Lees verder

2008: Bourgeois tevreden over optreden BIPT

Vlaams minister van Media Geert Bourgeois is tevreden dat het Belgische Instituut voor Postdiensten en Lees verder

Het radiodagboek van 29 juli – 211 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 557: Webradio, offshore radio en AM-radio

Steun voor webradio's en een prima zoekplaats voor muziekliefhebbersEr gaat nog meer schoon radiovolk naar Lees verder

Het radiodagboek van 21 juli – 203 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 20 juli – 202 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 19 juli – 201 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 16 juli – 198 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, commercieel, deejays, frankrijk, groot-brittannië, lokale radio, nederland, netwerkradio, offshore, satelliet, tv
Blad 290: Joe, NRJ en Nostalgie (video’s)

Het Nederlandse Blad op een donkere dinsdag (video)

Mi Amigo – De Vlaamse Tack van de zeezenders

Kicken op radio en zo (55)

Het is vandaag 8 oktober… 1978 (audio)

2002: Qmusic en de CIM-cijfers (audio)

Sluiten