fbpx

RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het radiodagboek van 9 maart – 069 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2004

– Volgens de conclusies van de meest recente CIM-studie die peilt naar het luistergedrag onder de Vlamingen, winnen de commerciële landelijke stations Qmusic en 4fm aan populariteit. Met een winst van 1,9% haalt de zender van de Vlaamse Mediamaatschappij 6,6%, terwijl 4fm met een vooruitgang van 1,4% op 3,9% uitkomt. Radio 2 en Donna, de marktleider en eerste achtervolger, verliezen weliswaar 0,9% en 2,8% maar blijven de lakens uitdelen met 36,3% en 23,2%. Radio 1 gaat er met 0,3% op vooruit en haalt 12,1%.

– VTM-presentator Kris Borgraeve verlaat het regionale Antwerpen 1 en stapt over naar Be One van Emmis Communications.

2007

Het voorstel van Minister voor Media Geert Bourgeois om de vergoeding voor het gebruik van de FM-frequenties door de lokale radio’s aan te passen, wordt door de Vlaamse Regering goed gekeurd. Het bedrag wordt straks aan de stijgende bruto-inkomsten gekoppeld.

1968

De MV Mi Amigo komt in de Amsterdamse haven terecht nadat het zendschip eerder door de bemanning van de sleepboot Utrecht was geënterd en weggesleept van z’n vaste ankerplaats. Hiermee valt het doek over Radio Caroline.

2001


De voorzitter van de vaste Kamercommissie Verkeer en Waterstaat stelt het debat over de mogelijke alternatieven voor het veilen van radiofrequenties ten behoeve van commerciële radio uit tot 22 maart. Het onderzoek van de Commissie Bouw kan maar pas vandaag in het kabinet besproken worden waardoor de verschillende fracties onvoldoende tijd hadden om een standpunt in te nemen.

2004

– ‘Jensen in de middag’ is voor de allerlaatste keer te horen bij Noordzee FM. Robbie Feller vervangt Robert Jensen (foto bovenaan), die zijn tv-talkshow ‘Jensen’ opneemt.

– Henk Blok, de toekomstige nieuwslezer van het programma ‘Evers staat op’ bij Radio 538 verlaat Radio M op 11 april. Zijn plaats bij het Utrechtse regionale radiostation wordt door de ex- Radio 10-DJ, Pieter Vorage ingenomen.

2005


– Arrow FM, de enige jazzzender, is voortaan ook in de Nijmeegse ether op 89.8 MHz te beluisteren.

– Op de website van Radio 10 verschijnen de eerste foto’s van de studio die binnenkort in gebruik zal genomen worden.

2006

Gijs Staverman onderhandelt met Radio Veronica over een weekendprogramma. Er dienen, volgens de laatste berichten, enkel nog details geregeld te worden.

1922: Verenigde Staten

KJR-AM start uitzendingen op de middengolf in Seattle (Washington).

1997: Israël

Eind december 1996 startte Radio Hagal Haghadash met uitzendingen via 88.5 MHz. Er wordt beweert dat het signaal vanuit de studio’s via satelliet naar het zendschip de MV Seagull in de Middellandse Zee wordt doorgegeven. Tijdens een inval ontdekken de Israëlische politie en medewerkers van het Ministerie van Communicatie dat Radio Hagal Hahadash geen zeezender maar een landpiraat is.

1977

Tussen 00:23 en 02:55 uur test Radio Caroline vanaf de MV Mi Amigo op 953 kHz.

2004

Capital FM onthult meer details over de nieuwe ochtendshow. Vanaf 19 april krijgt presentator Johnny Vaughan, Becky Jago als sidekick. Zij verzorgde eerder bij Chris Tarrant redactionele bijdragen, nu worden die fel ingekort.

2005

Dan Rather, die ook als tv-persoonlijkheid een schitterende carrière opbouwde, neemt afscheid van CBS Radio.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het radiodagboek van 26 mei – 147 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 503: Radio Report, ‘stemmen’ & Kicken (video)

De zeezender die nooit begon in... Hawaii en andere verrassende verhalenNiet de partijstandpunten maar de... Lees verder

Het radiodagboek van 25 mei (146)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Retro: De bewogen start van Laser 558 (audio)

De Britse offshore radioboom - 1964 - 1968 - de periode waarin een tiental radiostations Lees verder

Het radiodagboek van 24 mei – 145 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

60 jaar Veronica: The Final Countdown

Tijdens de afgelopen week werd het jarige Radio Veronica uitgebreid bewierookt. Met de keuze door de Lees verder

Het is vandaag 23 mei… 1977 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een Lees verder

Het radiodagboek van 23 mei – 144 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in archieven, commercieel, deejays, groot-brittannië, landpiraat, lokale radio, luistercijfers, nederland
Groen Licht – 19 (video)

Het is vandaag 8 maart… 1980 (audio)

2001: 5% marktaandeel is niet overal evenveel

Het radiodagboek van 8 maart – 068 (video)

Radio Digitaal mag niet verhuizen

Het is vandaag 7 maart… 1977 (audio)

Sluiten