Het radiodagboek van 9 februari (040) Diverse media melden het overlijden van Sylvain Tack

Leestijd: 3 minuten

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1980

In en rond Brussel duiken voor het eerst de uitzendingen van Radio Contact op. Er wordt voorlopig gedurende zestien uur non-stop muziek gedraaid.

2001

NRJ neemt in Zuid-Luxemburg twee ongebruikte frequenties van het regionale Ciel FM over. Het gaat om de 106.2 MHz in Libramont en de 106.0 MHz in Neufchateau.

2003 

Het Kortrijkse Voltage kampt met technische moeilijkheden. De muziekcomputer hapert en herhaalt steeds opnieuw Reggae Nights van Jimmy Cliff (een song uit 1983).

2005 

De Raad van State zal op 1 maart de VZW Radio 1FM aanhoren. Die vroeg de vernietiging van de toegekende vergunningen aan de VZW Radio Sympathiek (93.6 MHz) en VZW Nieuwsradio (94.0 MHz).


Lees verder onder de advertentie


2006 

Sylvain Tack, de ex-eigenaar van Radio Mi Amigo, is eerder in de week dood teruggevonden in zijn huisje in Oudenburg. De nieuwsuitzendingen van Radio 1 en Radio 2 (VRT) krijgen van Radiovisie meer tekst en uitleg. Door een merkwaardig toeval, de interventie bij Radio 1 is live, bij Radio 2 gaat het om een eerder opgenomen vraaggesprek, is hoofdredacteur JL Bostyn op hetzelfde moment op beide zenders te horen, zij het met antwoorden op verschillende vragen. Goed voor een ‘marktaandeel’ van ruim 40% net voor 08:00 uur. 

1985 

Na de zware storm van 31 januari was de Ross Revenge, het zendschip van Radio Caroline en Radio Monique in de problemen geraakt door het anker. Vandaag worden die moeilijkheden definitief opgelost.

2006

Diverse media melden het overlijden van Sylvain Tack, de ex-eigenaar van Radio Mi Amigo. Na het invoeren van de anti-zeezenderwet in Nederland op 1 september 1974, bleef het radiostation van Tack, Radio Mi Amigo in de lucht. Samen met de Engelse collega’s van Radio Caroline.

2007

Koninklijke KPN, de Nederlandse aanbieder van telecommunicatie stopt na 74 jaar met het aanbieden van telexverbindingen. Het bedrijf heette tot 1998 Koninklijke PTT Nederland NV en daarvoor Staatsbedrijf der Posterijen, Telegrafie en Telefonie (afgekort PTT) en bevatte tot de afsplitsing van TNT Post ook het nationale postbedrijf.

1967: Verenigd Koninkrijk

Radio City stopt om middernacht definitief met uitzenden vanaf het oorlogsfort Shivering Sands.

1977: Libië

De Mebo II en het bevoorradingsschip Angela stuiten op problemen. Beide schepen krijgen van de Libische overheid geen toelating om in de haven van Tripoli aan te meren. In de scheepspapieren staan immers andere namen voor de vaartuigen.1985: Verenigd Koninkrijk

Moeilijkheden met de antenne verplichten Laser 558 om uit de lucht te gaan. 

1998: Israël

Nadat op 25 januari de politie en de inspecteurs van het Ministerie van Communicatie het illegale station Kol Hanishama uit Chareidi in beslag namen, keert de zender terug in de ether. Dit keer opereert men vanuit het Palestijnse deel van Bethlehem. De initiatiefnemers beweren dat men over een boot beschikt om, indien de ordediensten opnieuw in actie komen, vanop zee uit te zenden.

2003: Verenigd Koninkrijk

Wes Butters uit Salford nabij Manchester begint bij BBC Radio One, als opvolger van Mark Goodier, met de presentatie van de wekelijkse Top 40. De 23-jarige ex-medewerker van Galaxy 105 in Newcastle kreeg de opdracht na een lange selectieprocedure.

2006: Singapore 

Zeven DJ’s uit Singapore probeerden om zeventig uur lang hun mond te houden om geld in te zamelen voor het goede doel. Na een langdurige afvalrace, waarbij de deelnemers ook nog diverse opdrachten dienden uit te voeren, wisten vijf personen uiteindelijk de eindstreep te halen.

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het radiodagboek van 21 juli (202) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten sta... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2010: EUradio FM in Brussel? Ook VRT probeerde ooit een Europees radioproject Wordt in de hoofdstad de komst van een Engelstalig radiostation voorbereid? Mogelijk. We trokken op onderzoek, maar heel veel wijzer zijn we (nog) niet geworden. Wel zeker is het f...
Het radiodagboek van 20 juli (201) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten sta... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2006: Steven Dujardin directeur programmatie S.tv Werkte eerder voor o.a. Radio Gemini, Ra... In september komt er een nieuw kabel tv-station op de Vlaamse markt: S.televisie. De klok rond digitaal te bekijken via Telenet en dagelijks in een verkorte versie. Je za...
Het radiodagboek van 19 juli – 200 (video) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisb... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2005: Nieuwe Donna in Diksmuide (video) Luisteraar krijgt relevante actuele hitradio Eerder al, op 24 juni waagden we ons aan een voorspelling van de nieuwe programmering van Radio Donna. Die werd uiteindelijk gisteren officieel voorgesteld in Izemberge (Diksmuide)...
Deel of print dit artikel
Amptec
TVV Sound
Amptec
Amptec
TVV Sound
Spotlight

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *