Het radiodagboek van 9 februari (040) Diverse media melden het overlijden van Sylvain Tack

Leestijd: 3 minuten

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1980

In en rond Brussel duiken voor het eerst de uitzendingen van Radio Contact op. Er wordt voorlopig gedurende zestien uur non-stop muziek gedraaid.

2001

NRJ neemt in Zuid-Luxemburg twee ongebruikte frequenties van het regionale Ciel FM over. Het gaat om de 106.2 MHz in Libramont en de 106.0 MHz in Neufchateau.

2003 

Het Kortrijkse Voltage kampt met technische moeilijkheden. De muziekcomputer hapert en herhaalt steeds opnieuw Reggae Nights van Jimmy Cliff (een song uit 1983).

2005 

De Raad van State zal op 1 maart de VZW Radio 1FM aanhoren. Die vroeg de vernietiging van de toegekende vergunningen aan de VZW Radio Sympathiek (93.6 MHz) en VZW Nieuwsradio (94.0 MHz).


Lees verder onder de advertentie


2006 

Sylvain Tack, de ex-eigenaar van Radio Mi Amigo, is eerder in de week dood teruggevonden in zijn huisje in Oudenburg. De nieuwsuitzendingen van Radio 1 en Radio 2 (VRT) krijgen van Radiovisie meer tekst en uitleg. Door een merkwaardig toeval, de interventie bij Radio 1 is live, bij Radio 2 gaat het om een eerder opgenomen vraaggesprek, is hoofdredacteur JL Bostyn op hetzelfde moment op beide zenders te horen, zij het met antwoorden op verschillende vragen. Goed voor een ‘marktaandeel’ van ruim 40% net voor 08:00 uur. 

1985 

Na de zware storm van 31 januari was de Ross Revenge, het zendschip van Radio Caroline en Radio Monique in de problemen geraakt door het anker. Vandaag worden die moeilijkheden definitief opgelost.

2006

Diverse media melden het overlijden van Sylvain Tack, de ex-eigenaar van Radio Mi Amigo. Na het invoeren van de anti-zeezenderwet in Nederland op 1 september 1974, bleef het radiostation van Tack, Radio Mi Amigo in de lucht. Samen met de Engelse collega’s van Radio Caroline.

2007

Koninklijke KPN, de Nederlandse aanbieder van telecommunicatie stopt na 74 jaar met het aanbieden van telexverbindingen. Het bedrijf heette tot 1998 Koninklijke PTT Nederland NV en daarvoor Staatsbedrijf der Posterijen, Telegrafie en Telefonie (afgekort PTT) en bevatte tot de afsplitsing van TNT Post ook het nationale postbedrijf.

1967: Verenigd Koninkrijk

Radio City stopt om middernacht definitief met uitzenden vanaf het oorlogsfort Shivering Sands.

1977: Libië

De Mebo II en het bevoorradingsschip Angela stuiten op problemen. Beide schepen krijgen van de Libische overheid geen toelating om in de haven van Tripoli aan te meren. In de scheepspapieren staan immers andere namen voor de vaartuigen.1985: Verenigd Koninkrijk

Moeilijkheden met de antenne verplichten Laser 558 om uit de lucht te gaan. 

1998: Israël

Nadat op 25 januari de politie en de inspecteurs van het Ministerie van Communicatie het illegale station Kol Hanishama uit Chareidi in beslag namen, keert de zender terug in de ether. Dit keer opereert men vanuit het Palestijnse deel van Bethlehem. De initiatiefnemers beweren dat men over een boot beschikt om, indien de ordediensten opnieuw in actie komen, vanop zee uit te zenden.

2003: Verenigd Koninkrijk

Wes Butters uit Salford nabij Manchester begint bij BBC Radio One, als opvolger van Mark Goodier, met de presentatie van de wekelijkse Top 40. De 23-jarige ex-medewerker van Galaxy 105 in Newcastle kreeg de opdracht na een lange selectieprocedure.

2006: Singapore 

Zeven DJ’s uit Singapore probeerden om zeventig uur lang hun mond te houden om geld in te zamelen voor het goede doel. Na een langdurige afvalrace, waarbij de deelnemers ook nog diverse opdrachten dienden uit te voeren, wisten vijf personen uiteindelijk de eindstreep te halen.

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het radiodagboek van 17 oktober – 289 (video) Ook dit had vandaag in jouw geschieden... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
De soldaten van de nationale omroep (audio) Verzoekprogramma werd kweekvijver voor radiota... In een ander stukje leest u vandaag over de theater revival van het ’Solatenhalfuurtje’. Het programma wordt er omschreven als legendarisch. Ouder luisteraars zullen dit zonder pro...
Het radiodagboek van 16 oktober – 288 (audio) Ook dit had vandaag in jouw geschieden... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2011: Aangepaste vormgeving bij Studio Brussel 'Life Is Music' Alle toonaangevende radiostations ruilden inmiddels hun zomerse outfit voor een aangepaste herfst- en winter-inkadering. NRJ, Sky Radio, RTL en vele anderen gaven de aanzet. Studio...
Het radiodagboek van 15 oktober – 287 (audio) Ook dit had vandaag in jouw geschieden... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2008: Opvolger Donna wordt op 5 januari geboren Peter Van de Veire wordt een van de drijve... VAR, de reclameregie van de VRT maakte vandaag in haar periodieke nieuwsbrief eVaria, weliswaar tussen twee lijnen door, bekend dat de opvolger van Radio Donna, per 5 januari 2009 ...
Deel of print dit artikel
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Retro
De Stem: Vrijdag 10 februari 2006
2004: Oud Radio 2-gebouw wordt muziekcentrum
Het radiodagboek van 8 februari (39)
Gazet van Antwerpen, vrijdag 10 februari 2006
2012: Qmusic start met Visual Radio
Het radiodagboek van 7 februari (38)
Sluiten