fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Het radiodagboek van 9 februari – 040 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1980

In en rond Brussel duiken voor het eerst de uitzendingen van Radio Contact op. Er wordt voorlopig gedurende zestien uur non-stop muziek gedraaid.

2001

NRJ neemt in Zuid-Luxemburg twee ongebruikte frequenties van het regionale Ciel FM over. Het gaat om de 106.2 MHz in Libramont en de 106.0 MHz in Neufchateau.

2003

Het Kortrijkse Voltage kampt met technische moeilijkheden. De muziekcomputer hapert en herhaalt steeds opnieuw ‘Reggae Nights’ van Jimmy Cliff (een song uit 1983).

2005

De Raad van State zal op 1 maart de VZW Radio 1FM aanhoren. Die vroeg de vernietiging van de toegekende vergunningen aan de VZW Radio Sympathiek (93.6 MHz) en VZW Nieuwsradio (94.0 MHz).

2006

Sylvain Tack, de ex-eigenaar van Radio Mi Amigo, is eerder in de week dood teruggevonden in zijn huisje in Oudenburg. De nieuwsuitzendingen van Radio 1 en Radio 2 (VRT) krijgen van RadioVisie meer tekst en uitleg over de man. Door een merkwaardig toeval, de interventie bij Radio 1 is live, bij Radio 2 gaat het om een eerder opgenomen vraaggesprek, is hoofdredacteur JL Bostyn op hetzelfde moment op beide zenders te horen, zij het met antwoorden op verschillende vragen. Goed voor een ‘marktaandeel’ van ruim 40% net voor 08:00 uur. 

1985

Na de zware storm van 31 januari was de Ross Revenge, het zendschip van Radio Caroline en Radio Monique in de problemen geraakt door het anker. Vandaag worden die moeilijkheden definitief opgelost.

2006

Diverse media melden het overlijden van Sylvain Tack, de ex-eigenaar van Radio Mi Amigo. Na het invoeren van de anti-zeezenderwet in Nederland op 1 september 1974, bleef het radiostation van Tack, Radio Mi Amigo in de lucht. Samen met de Engelse collega’s van Radio Caroline.

° NOS nieuwsbulletin over de dood van Sylvain Tack

2007

Koninklijke KPN, de Nederlandse aanbieder van telecommunicatie stopt na 74 jaar met het aanbieden van telexverbindingen. Het bedrijf heette tot 1998 Koninklijke PTT Nederland NV en daarvoor Staatsbedrijf der Posterijen, Telegrafie en Telefonie (afgekort PTT) en bevatte tot de afsplitsing van TNT Post ook het nationale postbedrijf.

1967

Radio City stopt om middernacht definitief met uitzenden vanaf het oorlogsfort Shivering Sands.

1985

Moeilijkheden met de antenne verplichten Laser 558 om uit de lucht te gaan. 

2003

Wes Butters uit Salford nabij Manchester begint bij BBC Radio One, als opvolger van Mark Goodier, met de presentatie van de wekelijkse Top 40. De 23-jarige ex-medewerker van Galaxy 105 in Newcastle kreeg de opdracht na een lange selectieprocedure.

1977: Libië

De Mebo II en het bevoorradingsschip Angela stuiten op problemen. Beide schepen krijgen van de Libische overheid geen toelating om in de haven van Tripoli aan te meren. In de scheepspapieren staan immers andere namen voor de vaartuigen.

1998: Israël

Nadat op 25 januari de politie en de inspecteurs van het Ministerie van Communicatie het illegale station Kol Hanishama uit Chareidi in beslag namen, keert de zender terug in de ether. Dit keer opereert men vanuit het Palestijnse deel van Bethlehem. De initiatiefnemers beweren dat men over een boot beschikt om, indien de ordediensten opnieuw in actie komen, vanop zee uit te zenden.

2006: Singapore 

Zeven DJ’s probeerden om zeventig uur lang hun mond te houden om geld in te zamelen voor het goede doel. Na een langdurige afvalrace, waarbij de deelnemers ook nog diverse opdrachten dienden uit te voeren, wisten vijf personen uiteindelijk de eindstreep te halen.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
2003: Mark Coenen over de nieuwe Studio Brussel

In P-Magazine staat een interessant artikel over Studio Brussel. Het is reporter Jonas Heyerick die vijf Lees verder

Het radiodagboek van 10 april – 101 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

2014: Radio 2 brengt Vlaamse muziek in kaart

Radio 2 lanceert dit najaar de site vivavlaanderen.be, een onlineplatform waarop de 'grootste familie van Lees verder

Het radiodagboek van 7 april – 098 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 6 april – 097 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

2012: MNM-muziekjes in nieuwsbulletins (audio)

Sinds maandagochtend 2 april klinkt MNM een tikkeltje anders. De hitzender van de VRT nam Lees verder

2003: Radio 1 is boos op Knack

Er zijn flinke wrijvingen tussen Radio 1 en het weekblad Knack. Omdat hun journalist Dirk Lees verder

Blad 458: Studies, Lipstick, STARFM en wijzelf

Dit begint hier echt veel op een editie van de CCR-krant te lijken. Helaas bedoelen Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in archieven, commercieel, lokale radio, nederland, netwerkradio, offshore
Blad 406: Ster, zeezenders en reclame (video)

Het is vandaag 8 februari… 1976 (audio)

2004: Oud Radio 2-gebouw wordt muziekcentrum

Het radiodagboek van 8 februari – 039 (audio)

Blad 405: Noordzee, RTBF, VRW (video)

‘Alle’ naar de ‘criminele’ Pax-kelder in Halle!

Sluiten