fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Het radiodagboek van 9 december – 342 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2003

De Vlaamse Uitgeversmaatschappij die de regionale radiovergunning voor Oost-Vlaanderen kreeg, ontkent de geruchten over een mogelijke samenwerking met de Amerikaanse maatschappij Emmis.

2006

De raadkamer beslist in januari 2007 of twee dossiers rond Maurice De Velder, de topman van Think Media, al dan niet worden doorverwezen naar de correctionele rechtbank zoals het Antwerpse parket gevraagd heeft. De naam van de ondernemer werd in 2001 genoemd bij de omstreden toekenning van een nationale licentie aan 4FM.

1959 

De VRON koopt de Borkum Riff. Op de Karstens Werf in Emden wordt het vaartuig tot zendschip voor het toekomstige Radio Veronica uitgerust.

1979

Bij Radio Caroline zijn er salarisproblemen. Paul de Wit (Erik de Zwart) en Rob Hudson (Ruud Hendriks) presenteren vanwege verschillende maanden achterstallig loon, hun laatste programma. Door de enorme hoeveelheid reclameboodschappen gaat hun afscheid verloren. Dit leidt tot grote onenigheid met Ad Roberts, die het nodige knip- en plakwerk had verricht om alsnog delen te kunnen uitzenden. Tom van de Velde, Sebastiaan Peters (Eddy Keur) en Will Luikinga zullen het vertrekkende duo opvolgen.

1984

Op de MV Ross Revenge wordt Radio Monique verder voorbereid. Er zijn meerdere promo’s op 963 kHz te horen die de Nederlandstalige zender aankondigen. 576 kHz wordt de nieuwe frequentie van Radio Caroline.

1991

Rob Stenders start bij Power FM. Het blijft echter bij één uitzending vanwege onenigheid met de directie over het muziekbeleid.

1992

Lex Harding van de BV Vrije Omroep Nederland krijgt om 10:00 uur van WVC Minister Hedy D’Ancona de toelating om Radio 538 via de kabel te starten.

1999 

De regeringspartijen PvdA, VVD en D66 hebben genoeg van de dubbele frequenties voor Radio 1. Men wil op deze manier meer ruimte voor de commerciële stations creëren.

2000

De problemen voor de middengolfzender van Business Nieuwsradio worden groter. Sinds 21 november mag de Nozema de site in Montfort niet meer gebruiken. Pogingen om de kwestie op politiek niveau te regelen, leverden geen resultaten op. De gemeenten IJsselstein en Lopik weigeren met een oplossing te komen.

2002

– De Wegener Entertainmentgroep verkoopt alle aandelen (66,7%) in de BV Radio 10 aan de Stichting Beheer Radio 10. Dit om te voorkomen dat men de mediawetgeving zou overtreden. 

– Ferry Eden wordt aan de programmering van Radio 192 toegevoegd. In 1977 brak hij door bij Radio Mi Amigo om vervolgens in de jaren ’80 bij Radio Maeva, Radio Contact en bij Radio Monique te werken. (Foto: rechts – Ad Roberts en links – Ferry Eden. Credits: Jana Dickscheit-Knot)

2003

Quality BV, de maatschappij van Ruud Poeze, die bij de jongste herverdeling van de etherfrequenties een aantal AM-frequenties kreeg, kondigt een testuitzending op 828 kHz aan. Wellicht zal er vanaf dinsdag 12 december geëxperimenteerd worden.

2005

Edwin Evers blijft nog vijf jaar langer bij Radio 538. Hij ondertekent een contract dat hem bij de nummer 1 van Nederland houdt. Sinds 17 april 2000 is hij een vaste waarde bij het station. Zijn show groeide uit tot het meest beluisterde ochtendprogramma.

2006

De New Yorkse DJ Roger Sanchez start met zijn ‘Release Yourself’-show bij Radio 538. Elke zaterdag tussen middernacht en 01:00 uur draait hij de meest trendy undergroundtracks.

2002

– Pete Mitchell en Geoff Loyd worden de nieuwe ochtendpresentatoren van Virgin Radio. Het rockstation dat ooit eigendom van Richard Branson was, kampt met slechte luistercijfers en moet het vooral in de ochtend tegen concurrenten als Heart FM en Capital FM afleggen.

– Het Londense Talkstation LBC wordt door Chrysalis overgenomen. Men stopt op kerstavond om op 6 januari 2003 via de frequentie van ITN News Direct (97.3 MHz) terug te keren.

– Liberty Radio moet vanaf 2 juli 2003 op AM 963 en 972 kHz voor Club Asia wijken. Het station, dat op de Aziatische doelgroep 15- en 34- jaar mikt, draait urban en aangepaste muziek.

– Emap Radio overweegt om na Clear Channel Communications, een bod op Capital Radio en XFM uit te brengen. De maatschappij bezit reeds Kiss 100 en Magic 105.4.

2005

Eén van de rijzende sterren aan het radiofirmament gaat tijdelijk bij BBC Radio 2 aan de slag. Samen met zijn medewerkers zet Ricky Gervais de luisteraars op weg naar kerstavond. Humor en pret zullen de inhoud van de show bepalen.

1940 

Het van oorsprong Zwitserse uurwerkenbedrijf Longines wordt de eerste adverteerder op het experimentele FM-station W2XOR in New York.

2002

Scott Shannon krijgt tijdens de komende NAB in Las Vegas een plaats in de Hall Of Fame. De ochtendpresentator van het New Yorkse station WPLJ was in het najaar van 1985 even in de Benelux tijdens ‘TROS Nachtwacht’, van zondag op maandag te beluisteren. Hij presenteerde de ‘Rockin America Top 30 Countdown’.

1953: Groot Hertogdom Luxemburg 

Het aantal Nederlandstalige uitzendingen bij Radio Luxemburg wordt uitgebreid. Op zondag wordt er tussen 09:00 en 14:00 uur uitgezonden in het Nederlands terwijl men op weekdagen al om 08:30 uur van start gaat.

1998: Frankrijk

NRJ heeft een nieuwe slogan: ‘Hitmusic Only’ is gebaseerd op het Amerikaanse ‘Today’s Best Music’ en ‘Contemporary Hit Music’.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het radiodagboek van 31 maart – 091 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 30 maart – 090 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 29 maart – 089 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 24 maart – 084 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 23 maart – 083 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 21 maart – 081 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 20 maart – 080 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 442: Samen, Telenet & Wash Your Hands (video)

De voorlopige lijst van alle Europese zenders met een hart voor solidariteitHet moet sneller, maar Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in archieven, commercieel, deejays, frankrijk, groot-brittannië, kabelradio, luistercijfers, middengolf, nederland, offshore, reclame
Blad 352: Joe, StuBru en een kerstboom (video)

Joe opende Christmas House in ’t Stad (video)

Queen, wederom op 1 in de NPO Radio 2 Top 2000

Het is vandaag 8 december… 1985 (audio)

2003: Radio Antigoon breuk met City Media (audio)

Het radiodagboek van 8 december – 341 (video)

Sluiten