fbpx

RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het radiodagboek van 9 augustus – 222 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1962

De eigenaar van de toekomstige Vlaamse zeezender Radio Antwerpen en Radio Veronica sluiten een reclame-overeenkomst. Het Nederlandse station zendt gedurende één week, promotiespots uit waarin de start van hun collega wordt aangekondigd.

1999

Radio Magdalena is op 95.2 MHz via de Antwerpse kabelmaatschappij Integan te ontvangen.

2001

La Première en Musique 3 van de RTBF krijgen vijf steunzenders om de ontvangst te verbeteren.

2002 

– Marc Coenen wordt vanaf 1 september het nieuwe nethoofd van Studio Brussel. Jan Knudde (foto bovenaan) neemt zijn functie bij Radio Donna over. 

– Er zijn geruchten over een mogelijke verplaatsing van de Kuurnse steunzender van Radio 2 naar Brussel. Volgens het conventieverdrag van Genève kan de VRT via 1188 kHz met een totaal vermogen van 50 kW werken. Tijdens de nacht dient men dit echter tot 5 kW te verminderen. 

– Studio Brussel wordt in Antwerpen op 100.9 MHz door Contact 2 uit Luik gestoord.

2003

Peter Verhulst, die jaren lang ochtendpresentator bij Radio Donna was, neemt er afscheid. Vanaf september zal hij voor Radio 2 werken.

2004

Radio Judaïca in Brussel brengt naast de gebruikelijke Franse en Hebreeuwse programma’s nu ook een Nederlandstalige show, telkens op maandag en op dinsdag tussen 13:00 en 14:00uur. Tijdens ‘Kosher’ met Jan Van Bokhoven is vooral rustige muziek te horen. De presentator laat de luisteraars ook met de Joodse cultuur kennis maken.

1979 

Op 5 augustus 1979 slaagde zendtechnicus Johan Rood er in om de middengolfzender op de Aegir 2 te herstellen. Om 17:00 uur kan men de normale programmering van Radio Delmare met een beperkt vermogen van 500 Watt hervatten.

1987

Radio Monique en Radio Caroline, uitzendend vanaf de MV Ross Revenge, moeten om 09:30 uur uit de lucht vanwege dringende herstellingen. Om 14:00 uur worden de uitzendingen hervat.

2000 

Het dreigement dat het station van de Utrechtse kabel wordt verwijderd, inspireert Love Radio tot het voeren van een postercampagne onder de titel Make Love.

2002

Veronica en Kindernet onthullen hoe ze vanaf 1 september het nieuwste Nederlandse televisiekanaal zullen invullen. Tussen 06:00 en 19:00 uur komen de jeugdige kijkers aan bod terwijl Veronica ’s avonds de zendtijd overneemt. 

1983

Nadat de MV Ross Revenge in het Kentish Deep belandt, start een korte testuitzending van Radio Caroline op 963 kHz.

1985

De Britten hebben het helemaal gehad met offshore radio. De autoriteiten voeren de strijd tegen de zeezenders gevoelig op. De zendschepen MV Ross Revenge van Radio Caroline en Radio Monique, plus de MV Communicator van Laser 558 worden vanaf nu door een spionageschip van de DTI (Departement of Trade Industry) in het oog gehouden. De Britse justitie wil op die manier de bevoorrading verhinderen omdat de anti zeezenderwet elke medewerking aan dergelijke stations verbiedt. Deze openlijke vorm van ‘spionage’ gaat de geschiedenis in als Day one of The Eurosiege. Uiteindelijk raakten de bemanningen zo aan elkaar gewoon, dat er zelfs een lied over gemaakt werd: ‘I spy for the DTI’.

2004

De luistercijfers bevestigen BBC Radio 2 als onbetwistbare marktleider met 16,2%. Capital FM blijft in Londen nipt nummer 1 voor Heart FM.

2006

De Britse mediamaatschappij Emap breidt het Kiss-netwerk uit. De twee Vibe-stations in de omgeving van Bristol zullen vanaf 6 september de programma’s van de vernieuwde keten overnemen. De RnB-muziek wordt drastisch verminderd en maakt plaats voor meer Dance. Een gloednieuwe website totalkiss.com wordt geïntroduceerd.

2006: Denemarken

Sky Radio klaagt de Deense overheid aan omdat die de beloofde landelijke dekking van 78% niet kon bieden. Het non-stop muziekstation, dat in november 2005 de uitzendingen staakte, kon slechts 63% van de potentiële luisteraars bereiken. Men eist een schadevergoeding van 33 miljoen Euro.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


TVV Sound

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 700: Bier, Breaker, Jam (video)

Dit moet wel Belgisch zijn: een podcast over bier. Ook Twitter lijft een podcast-platform in. Lees verder

Blad 699: Qmusic, Joepie en S.I.S. (video)

En Vincent, die trok er zich allemaal niks van aan. De 'testaflevering' die toch nog Lees verder

Het radiodagboek van 31 december – 365 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 29 december – 362 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 27 december – 360 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Viva for Live haalde 7.061.534 euro euro op

Gedurende net geen volle week schakelde VivaCité een versnelling hoger om de schrijnende en de Lees verder

Het radiodagboek van 23 december – 356 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Veiling ‘Viva for Life’ goed voor € 36.200 (video)

Een glazen huis, drie presentatoren en een groep gedreven medewerkers, meer was er niet nodig Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Blad 568: Lo Radio, Radio Louisa, RTL

Column Hans Knot – 130 (audio & video)

Het is vandaag 8 augustus… 1978 (audio)

Sluiten