RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Het Radiodagboek van 8 september

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter verleden. Daarom hebben we het Radiodagboek’ vernieuwd. Een hele stevige update. We gaan verder dan ooit terug in de tijd en sluiten zo dicht mogelijk aan bij het heden. Dit is de radiogeschiedenis zoals ze zich afspeelde tussen 1900 en 2022.

Ook dit is geschiedenis

1979: Radio Mi Amigo blijft op AM 1098 kHz testen.

2003: De lijst van Vlaamse radiostations die in handen van de Amerikaanse mediamaatschappij ‘Emmis’ komt, blijft toenemen. Zo verschijnen op de sites van Radio Ring, Radio Souvenir, Vrije Radio Leuven en Moon Radio boodschappen die de lokale binding benadrukken. Ook wordt de frequentie waarop men binnenkort kan afstemmen, vermeld. Geruchten hebben het over een r&b-netwerk.

2004: Er is nieuws over de nieuwe Brusselse Franstalige stadsradio van Bel RTL en de groep ‘Rossel’. Het station, dat op de Waalse feestdag op 101,4 MHz start, wordt ‘Bruxelles’. Men plant voor 80% muziek en voor 20% informatie.

1970: Kees Manders krijgt van de eigenaren van Radio Northsea International op de ‘Mebo II’ de rekening voor de geleden schade door de poging tot kaping van de ‘Mebo II’ en tot het beslag leggen op de ‘Mebo I’.

1988: Tijdens het springen van de tender naar de ‘Ross Revenge’ geraakt Ad Roberts tussen de twee schepen gekneld. Hij wordt aan land gebracht om zijn gebroken enkel te verzorgen.

1999: De maatschappij ‘Wegener’ komt deels terug op het plan om Love Radio en Radio 10 te verkopen. Radio 10 en het televisiestation TMF worden niet van de hand gedaan. 

1984: Verenigd Koninkrijk

Laser 558 brengt voor de eerste keer ‘The Zany Hour’.

1999: Verenigde Staten

De 78-jarige Bill Meeks, de oprichter van het jinglebedrijf ‘PAMS’ en de bedenker van talloze ideeën, die de herkenbaarheid van de radiostations moest optimaliseren, overlijdt. Hij stierf in Dallas aan kanker.

RadioVisie op deze dag in de voorbije jaren

Heynen

Heynen
Recente radiodagboeken
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx