fbpx

RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Het radiodagboek van 8 oktober – 280 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.


2001

– Gust De Coster start bij het landelijke Radio Contact 2. Hij wordt er programmaleider. Het netwerk volgt FamilyRadio op vanaf 22 oktober.

– Na Bernard Rondelez in West-Vlaanderen en Yves De Wolf voor Antwerpen wordt Rik De Nijs op 1 november aanstaande directeur van Radio Contact voor de provincie Oost-Vlaanderen.

2002 

– De sociale onrust over het Magellanplan van de RTBF zal op 11 oktober tot een werkonderbreking leiden bij het productiecentrum in Luik.

– Het Waalse regionale netwerk Sud Radio start op 87.5 MHz de uitzendingen voor de streek rond Verviers.

2004

Presentatrice Toos Smet, ooit werkzaam bij FamilyRadio verlaat eind dit jaar Radio 2. Ze zal in het buitenland een project uitwerken. (Foto bovenaan: Toos Smet en Kürt Rogiers in de studio van Radio Contact)

2006 

FM Brussel, TV Brussel, het gratis weekblad ‘Brussel Deze Week’ en de website Brusselnieuws bundelen hun krachten voor een unieke samenwerking naar aanleiding van de verkiezingen in de hoofdstad.

1982 

Via Nederland 1 en Hilversum 3 wordt voor de eerste keer ‘Veronica’s Popnacht’ uitgezonden. Tussen 23:50 en 04:00 uur zien de talrijke aanwezigen in de Maaspoort van Den Bosch optredens van Vitesse, Golden Earring, Normaal en Doe Maar.

1985 

Radio Monique, uitzendend vanaf de MV Ross Revenge moet vanwege problemen in de studio om 10:05 uur uit de lucht. De uitzendingen worden om 10:55 uur hervat.

1994 

Na talloze gesprekken maakt Veronica bekend dat men op 1 september 1995 het publieke bestel verlaat. Met Endemol wordt een commerciële samenwerking opgezet. Men kiest voor een avontuur met de RTL-groep.

1998 

Radio 538 is om 16:00 uur in de wijde omgeving van Eindhoven op 101.5 MHz te ontvangen.

2007 

Giel Beelen wordt opnieuw als vervanger van Ruud de Wild bij Radio 538 geciteerd. Hij zou voor één miljoen euro bij 3FM vertrekken.


1973: Verenigd Koninkrijk

Het eerste onafhankelijke, legale en commerciële Engelse radiostation LBC begint in Londen.

2001: Verenigde Staten

Presentator Rush Limbaugh verrast de luisteraars met de bekentenis dat hij slechts met één oor goed hoort. Ondanks een medische ingreep is dit euvel slechts gedeeltelijk hersteld.

2004: Duitsland

Sky Radio vist opnieuw achter het net voor een frequentie in Berlijn. De mediaraad van Berlijn en Brandenburg kent de vergunningen toe aan ondermeer Teddy en Motor FM, die de 106.8 MHz moeten delen. De andere winnaars zijn Radio Paradiso, 100.6 Best of Deutsch, Energy (NRJ), Oldiestar en Radio Knigswusterhausen.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
VS: Cousin Brucie keert terug naar 77WABC

De iconische Amerikaanse radiodeejay Cousin Brucie (Bruce Morrow) keert op zijn 84ste terug naar 77WABC, Lees verder

VS: radiostations mogen weer ongebreideld simulcasten

In de Verenigde Staten heeft de mediaregulator FCC (Federal Communications Commission) een historische regel uit Lees verder

Het radiodagboek van 10 augustus – 223 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 564: Noordzee, Randstad en Pfizer

Een radiorubriek over de bloemetjes, de bijtjes én de visjes van Oostende. Nederlandse regionale publieke Lees verder

USA: Radio-icoon Cousin Brucie verlaat SiriusXM

« Hi, everybody, this is your Cousin Brucie. Whoa! Our summer romances are in full Lees verder

Het radiodagboek van 2 augustus – 215 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 562: Radiopiraat, radiojournalist & radiojingles (audio & video)

Wat dacht u van een rapport over ‘illegale radio’ uit 1988, als vakantielectuur?Hij werkte voor Lees verder

1981: Bepaalden videoclips het radiobeleid? (video)

Van mini-muziekfilms tot een niet te onderschatten promotie op YouTube voor de huidige muziekwereld, de Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Rett
Rett
8 oktober 2019 - 09:13 09:13

in 1994 was er nog geen RTL Group, het ging gewoon om de CLT (die nu nog steeds eigenaar is van RTL NL, maar ondertussen wel binnen de groep en samen met Ufa). Het is trouwens een interessante vaststelling dat vandaag in RTL City drie intrasites gebruikt worden. De verschillen zijn miniem, maar toch vallen werknemers en medewerkers er onder ofwel CLT, ofwel BCE, ofwel RTL Group. Mensen die voor RTL Luxemburg of voor RTL NL werken vallen meestal onder CLT.
Heeft te maken met werkzekerheid en evenwicht van politieke invloed.

Meer in archieven, commercieel, deejays, groot-brittannië, nederland, netwerkradio, offshore
Blad 289: Sven Ornelis, Killrock en Syd (extra bijlage)

Het is vandaag 7 oktober… 1985 (audio)

2011: Astrid Demeure debuteert bij MNM (video)

Het radiodagboek van 7 oktober – 279 (audio)

Blad 288: FM Goud, Mi Amigo, oorlogsradio (video)

JLB gaat (soms) naar zee – 47 (audio)

Sluiten