Het radiodagboek van 8 november – 311 (video) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten staan

Leestijd: 2 minuten

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.


1979

Tussen de vakbonden van de BRT en de regering is er nog altijd geen overeenkomst. De sinds 17 oktober durende staking bij de Vlaamse openbare omroep gaat verder.

1999

Canal Plus codeert de televisieuitzendingen. Omdat het audiosignaal niet van het video-kanaal losgekoppeld kon worden, betekent dit automatisch het einde van S&SI via satelliet in Europa.

2002

De opening van een nieuwe studio en een stroompanne zorgen voor een onderbreking van de live stream bij C Dance.

2004

De Gentse studentenradio Urgent.fm begint om 12:00 uur, ondanks de beperkte ontvangst, de officiële uitzendingen op 105.3 MHz.


1968 

Willem van Kooten alias Joost den Draaijer (foto bovenaan) verlaat Radio Veronica.

1981 

De Radio Controledienst heeft het opnieuw op Radio Decibel gemunt. Om 19:45 uur krijgt het personeel in de studio ongevraagd bezoek. De zender wordt dadelijk verzegeld.

1993 

Het ex-zendschip van Radio Veronica, de Norderney belandt in de haven van Urk voor werkzaamheden. Nadien zal het via een tussenstop aan de Oosthamrikkade in Groningen naar Leeuwarden verhuizen om er als partyship gebruikt te worden.


Lees verder onder de advertentie


2002 

– De verenigingsraad van Veronica benoemt een interim bestuur. De leden zijn voorzitter J. Hillebrand (tevens voorzitter van de ledenraad), C. Laurant (tevens vice-voorzitter ledenraad), W. van Heusden, W. Hassink en J. Bruins.

– Het Utrechtse Nieuwsblad meldt per vergissing dat Henk Westbroek 3FM verlaat en naar RTV Utrecht trekt. De zanger van Het Goede Doel voert wel gesprekken met het regionale radio- en televisiestation om op zondag een programma te verzorgen.

1940: Verenigde Staten 

De eerste wedstrijd uit het Amerikaanse football kampioenschap wordt via de radio uitgezonden. De Chicago Bears verslaan de Washington Redskins met 73-0.

1967: Verenigd Koninkrijk

De BBC start het allereerste lokale radiostation voor de omgeving van Leicester op 95.05 MHz. De afdelingen in Leeds (94.6 MHz), Merseyside (95.85 MHz), Stoke (94.6 MHz), Sheffield (88.6 MHz en 95.05 MHz), Nottingham (94.8 Mhz), Durham (96.8 MHz) en Brighton (88.1 MHz) volgen snel.

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het radiodagboek van 7 november – 310 (video) Ook dit had vandaag in jouw geschieden... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Het radiodagboek van 5 november -308 (video) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek ... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Het radiodagboek van 4 november – 307 (audio) Ook dit had vandaag in jouw geschieden... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Het radiodagboek van 3 november – 306 (video) Ook dit had vandaag in jouw geschieden... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Het radiodagboek van 2 november – 305 (audio) Ook dit had vandaag in jouw geschieden... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Het radiodagboek van 1 november – 304 (audio) Ook dit had vandaag in jouw geschieden... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Deel of print dit artikel
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Retro
2011: De VRT heeft een… muizenprobleem
Het radiodagboek van 7 november – 310 (video)
2008: Radio ‘vergeten’ in DVB-T infocampagne
Het radiodagboek van 6 november – 309 (video)
2006: Radiowave surfing around the world
Het radiodagboek van 5 november -308 (video)
Sluiten