Het radiodagboek van 8 juni (159) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten staan

Leestijd: 2 minuten

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.


2000

Corinne De Permentier en Dirk Van Mechelen zijn weer in het nieuws. Het Belgische ministeriële mediakoppel (Wallonië en Vlaanderen) geraakt maar niet uit de discussie rond de radiofrequenties die de Nozema ten behoeve van twee landelijke commerciële stations in Vlaanderen vond.


Lees verder onder de advertentie


2001

De toekenning door mediaminister Dirk Van Mechelen van een aantal frequenties voor twee landelijke commerciële radiostations wekt wrevel op bij de Waalse deelregering. Minister Richard Miller beschuldigt zijn collega van het vooruit te lopen de op de feiten.

2003

Radio Primera uit Dendermonde (107.4 MHz) wordt Radio Contact.

2005

Na gesprekken met vertegenwoordigers van de webradio’s en na een analyse voert SABAM een verminderd tarief voor kleinschalige stations in. De vergoeding bedraagt 653,85 euro, plus 6% BTW voor non-stop uitzendingen. Als men minder dan 24 uur uitzendt, moet het bedrag worden aangepast.

2006 

Extra Gold, dat sinds enkele dagen over twee FM-frequenties in West-Vlaanderen beschikt, wil regionaal uitbreiden.

1960

De studio’s van Radio Veronica, die in het gebouw van de Nederlandse Filmliga waren gevestigd, krijgen ter hoogte van de Zeedijk in Hilversum een nieuw onderkomen.

2003

Radio 1, de nieuws- en sportzender van de Publieke Omroepen dient bij minister van Economische Zaken,  Laurens Jan Brinkhorst een aanvraag voor extra steunfrequenties in.

2005

– Cobus Dosscha, de KRO-medewerker die in 2004, 3FM moest verlaten, gaat aan de slag bij Radio M. Tijdens de vakantie van Riks Ozinga zal hij het ochtendprogramma verzorgen. Indien de invalbeurt goed verloopt, wordt hij de vaste presentator van het vrijgekomen blok.

– Margreet van Gils, de vaste nieuwslezeres van het programma ‘Stenders in de ochtend’, verlaat Yorin FM. Zij gaat gedurende een jaar op wereldreis.

– Winston Gerschtanowitz, die korte tijd bij Noordzee FM werkte, vertrekt naar Talpa TV. Hij tekent een contract voor drie jaar.

1980: Duitsland

De in Kiel gezonken MV Galaxy van Radio London wordt geborgen en te koop aangeboden. (Foto bovenaan – credits: Tim Schwabedissen)

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

2010: Jay Leno verbaasd over Qmusic Anne-Sophie won (één week) het leven van een Hollywood... In april organiseerde Qmusic de wedstrijd  'Loop eens naast je schoenen'. Op 14 juni vloog winnares Anne-Sophie first class naar Los Angeles. Ze mag er een week lang genieten ...
Het radiodagboek van 24 juni (175) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten sta... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2008: Vertrekt Norderney uit Antwerpen? (video) Net zoals het monster van Loch Ness of de tomaat van dertig kilo tijdens de zomer steeds weer opduiken in de media, geldt dit een beetje voor de Norderney, het ex-zendschip van Rad...
Het radiodagboek van 23 juni (174) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten sta... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2010: Radiospotje live op Qmusic (video) Voor het eerst in de geschiedenis van de radiorec... Deze ochtend om 08:20 uur werd bij Qmusic, tijdens 'Ornelis & Rogiers Showtime' voor het eerst in de geschiedenis van de, na-oorlogse radioreclame een commercial live uitgezond...
Het radiodagboek van 22 juni (173) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten sta... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Deel of print dit artikel
TVV Sound
TVV Sound
Amptec
Spotlight
Amptec
Amptec

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *