Het radiodagboek van 8 juni (159) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten staan

Leestijd: 2 minuten

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.


2000

Corinne De Permentier en Dirk Van Mechelen zijn weer in het nieuws. Het Belgische ministeriële mediakoppel (Wallonië en Vlaanderen) geraakt maar niet uit de discussie rond de radiofrequenties die de Nozema ten behoeve van twee landelijke commerciële stations in Vlaanderen vond.


Lees verder onder de advertentie


2001

De toekenning door mediaminister Dirk Van Mechelen van een aantal frequenties voor twee landelijke commerciële radiostations wekt wrevel op bij de Waalse deelregering. Minister Richard Miller beschuldigt zijn collega van het vooruit te lopen de op de feiten.

2003

Radio Primera uit Dendermonde (107.4 MHz) wordt Radio Contact.

2005

Na gesprekken met vertegenwoordigers van de webradio’s en na een analyse voert SABAM een verminderd tarief voor kleinschalige stations in. De vergoeding bedraagt 653,85 euro, plus 6% BTW voor non-stop uitzendingen. Als men minder dan 24 uur uitzendt, moet het bedrag worden aangepast.

2006 

Extra Gold, dat sinds enkele dagen over twee FM-frequenties in West-Vlaanderen beschikt, wil regionaal uitbreiden.

1960

De studio’s van Radio Veronica, die in het gebouw van de Nederlandse Filmliga waren gevestigd, krijgen ter hoogte van de Zeedijk in Hilversum een nieuw onderkomen.

2003

Radio 1, de nieuws- en sportzender van de Publieke Omroepen dient bij minister van Economische Zaken,  Laurens Jan Brinkhorst een aanvraag voor extra steunfrequenties in.

2005

– Cobus Dosscha, de KRO-medewerker die in 2004, 3FM moest verlaten, gaat aan de slag bij Radio M. Tijdens de vakantie van Riks Ozinga zal hij het ochtendprogramma verzorgen. Indien de invalbeurt goed verloopt, wordt hij de vaste presentator van het vrijgekomen blok.

– Margreet van Gils, de vaste nieuwslezeres van het programma ‘Stenders in de ochtend’, verlaat Yorin FM. Zij gaat gedurende een jaar op wereldreis.

– Winston Gerschtanowitz, die korte tijd bij Noordzee FM werkte, vertrekt naar Talpa TV. Hij tekent een contract voor drie jaar.

1980: Duitsland

De in Kiel gezonken MV Galaxy van Radio London wordt geborgen en te koop aangeboden. (Foto bovenaan – credits: Tim Schwabedissen)

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

2009: Hitlijsten afschaffen? (audio) Adriaan Van Landschoot is alvast pro Twee heren die ooit bij leven radiolegendes waren, maar anno 2009 toch beiden in die hoedanigheid zo goed als vergeten zijn; Adriaan Van Landschoot (foto bovenaan) en Paul Verbrugg...
Het radiodagboek van 19 september (262) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moete... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2007: Studie bewijst crossmediale impact van radio Radiospots doen aantal bezoekers van ee... Internetcampagnes zitten in de lift. Maar kan enkel een online campagne wel voldoende resultaten bieden? Dat onderzocht het Amerikaanse Radio Ad Effectiveness Lab (RAEL). Met de st...
Het radiodagboek van 18 september – 261 (video) Ook dit had van daag in jouw geschie... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2003: Worden de ‘kleine’ zenders geslachtofferd?  Grote onduidelijkheid in de ... Als alles volgens timing blijft verlopen krijgt Vlaanderen ten laatste begin 2004 naast landelijke en lokale ook regionale radiostations. Het ziet ernaar uit dat - op twee uitzonde...
Het radiodagboek van 17 september – 260 (audio) Ook dit had vandaag in jouw geschied... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Deel of print dit artikel
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Retro
2013: Verlaat Radio 5 Nostalgia sneller AM? (video)
Het radiodagboek van 7 juni (158)
2008: Prijs Radiokritiek voor ‘Feyten of Fillet’
Het radiodagboek van 6 juni (157)
2010: Jan Wauters is overleden (video)
Het radiodagboek van 5 juni (156)
Sluiten