fbpx

RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Het radiodagboek van 8 februari – 039 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1943

In oktober 1942 richtte de Belgische regering in ballingschap in Londen de ‘Belgische Dienst voor Radio-omroep’ (BNRO) op. De eerste uitzending is vandaag te horen via de European Service van de BBC.

1978

Dick Verheul (foto bovenaan – credits: SMC) uit Den Haag versterkt de DJ-ploeg van Radio Mi Amigo. Hij start tussen 07:00 en 09:00 uur met het programma ‘Ook Goeiemorgen’.

° Radio Mi Amigo – Dick Verheul – ‘Ook Goedemorgen’ (16/02/1978)

2003

Op de voormalige frequentie van Radio Nostalgie in Mechelen, 105.5 MHz, start de non-stop muziekzender Cool FM.

2004

Radio NRJ uit Doornik keert na een onderbreking van een dag terug. Radio Sympathiek in Izegem en Radio Go in Deerlijk, uitzendend op 107.6 MHz worden opnieuw gestoord.

2006

Miss Belgian Beauty 2005, de Limburgse Cynthia Reekmans, begint op 10 februari bij FM Limburg. De Herkse zal elke vrijdag, tijdens de dagelijkse ochtendshow ‘De Wakkere Limburger’, een ruime sportbijdrage presenteren.

2007

Jan D’Haese stapt op als gedelegeerd bestuurder van Emmis, de eigenaar van Be One. Hij wordt vervangen door David Daggelinckx, die zijn voorganger ook vervangt bij de VZW’s van de lokale stations die bij het netwerk zijn aangesloten.

1971

Radio Veronica brengt tussen 17:00 en 18:00 uur een nieuwe sportshow met Henk van Dorp.

1973

Het kabinet Biesheuvel verleent bij een eventuele invoering van een anti-zeezenderwet geen voorkeursbehandeling aan Radio Veronica vanwege de jarenlange populariteit.

1998 

Hollands Glorie, een vertakking van Radio Noordzee Nationaal, start via de kabel voor Amsterdam, Gouda, Rotterdam, Culemborg en de kop van Nederland. De liefhebbers van het Nederlandstalige lied komen uitgebreid aan bod.

2001

Een aantal websites start een actie om Country FM financieel overeind te houden. Onder de slagzin ‘Nu Of Nooit Meer Country’ worden de gulle bezoekers verwezen naar een betaalformulier dat ze kunnen invullen.

2006 

100%NL, dat snel als FM-station wil beginnen, start de zoektocht naar DJ’s en producers.

1967: Verenigd Koninkrijk 

De Magistraten van Rochford in Essex veroordelen de eigenares van Radio City, tevens de echtgenote van de vermoorde Reginald Calvert, tot honderd pond boete. Dit op basis van een wet uit 1949 die het bezit van zendapparatuur verbiedt. Tijdens het nieuws van 18:30 uur vernemen de luisteraars dat Radio City om middernacht definitief zal ophouden.

1968: Nieuw Zeeland

Nadat de eigenaren van Radio Hauraki de MV Kapuni kochten, beginnen vrijwilligers met de snelle verbouwing tot een zendschip. In een droogdok wordt de bodem uitgebreid gecontroleerd en geschilderd.

1977: Libië 

Het voormalige zendschip van Radio Noordzee Internationaal, de Mebo II en het bevoorradingsschip de Angela komen aan in Tripoli.

1986: Spanje 

Motorproblemen dwingen de bemanning van de MV Nannell om een Spaanse haven te bezoeken. De plaatselijke autoriteiten weigeren echter om het schip nadien vrij te geven.

1922 

President Warren G. Harding koestert plannen om het medium radio te gebruiken. Hij laat de nodige apparatuur naar het Witte Huis in Washington brengen.

1996

De Telecommunications Act wordt in de Verenigde Staten goedgekeurd. Deze regelt en bepaalt het aantal televisie- en radiostations dat mediagroepen mogen bezitten.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
VS: Radiogroepen sturen medewerkers naar huis

Vanwege de coronacrisis zetten steeds meer Amerikaanse radiogroepen medewerkers op non actief. Naast Entercom, dat Lees verder

Het radiodagboek van 10 april – 101 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 9 april – 100 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

VS: Ontslaggolf bij radio door coronacrisis

Entercom, de op één na grootste aanbieder van commerciële radio in de Verenigde Staten, heeft Lees verder

Het is vandaag 4 april… 1983 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een Lees verder

Het radiodagboek van 31 maart – 091 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 30 maart – 090 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 29 maart – 089 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in archieven, deejays, groot-brittannië, kabelradio, nederland, netwerkradio, offshore
UK: Britten luisteren nu meer DAB(+) dan FM

‘Alle’ naar de ‘criminele’ Pax-kelder in Halle!

Nostalgische column Hans Knot – 109 (video)

Het is vandaag 7 februari… 1980 (audio)

2012: Qmusic start met Visual Radio

Het radiodagboek van 7 februari – 038 (audio)

Sluiten