fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het radiodagboek van 8 augustus – 221 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2000

Tussen de kleinere netwerken Atlantis en C-Dance komt het tot een open oorlog. De rivaliteit begon nadat de afdeling van C-Dance in Wuustwezel (Radio Saffier), besloot om met Radio Atlantis in zee te gaan. De programma’s van de Antwerpse zender worden gesaboteerd en door het signaal van de concurrent vervangen.

2005

De spanning tussen de RTBF en het CIM (Centrum voor Informatie over de Media) loopt verder op. De Franstalige publieke omroep, die niet tevreden was met de wijze waarop het onderzoek naar het luistergedrag werd gevoerd, dreigt om geen verdere enquêtes meer te laten uitvoeren. Ook de publiciteitsmaatschappij RMB protesteert tegen de werkwijze van het CIM.

2006

Ondanks een verlies van 1,7% blijft Bel RTL in Wallonië marktleider voor Radio Contact en Vivacité, het regionale netwerk van de RTBF. NRJ boekt met 1,5% een mooie vooruitgang en behaalt als vierde best beluisterde radiostation nog 7,3%. In Vlaanderen behoudt Radio 2 de koppositie voor Qmusic en Radio Donna. De twee stations van de VRT verliezen weliswaar terrein; respectievelijk 0,7% en 1,9%.

1977

De Norderney, het voormalige zendschip van Radio Veronica verlaat de haven van Zaandam en laat het anker vallen voor de kust van Scheveningen. Daar wordt het gebruikt voor de thema-uitzending ‘The Day The Music Died’. Via radio en televisie wordt bijzonder veel aandacht aan de woelige geschiedenis van de West-Europese zeezenders geschonken.

1998

Radio 10 Gold bestaat tien jaar en viert dat op het schip Fortuna. Het wordt een speciale uitzending met presentatoren als Ad Bouman en Ad Roland.

2003

Het regionale Radio West gaat het talkradioformat aanpassen. De drastische ommekeer komt er vanwege de tegenvallende luistercijfers en publicitaire inkomsten.

2005

– Het Commissariaat voor de Media verklaart het bezwaarschrift dat de NOS op 1 februari indiende inzake het uitzenden van de Top 2000 via DAB, gegrond. Op basis van de verstrekte informatie mag het themakanaal starten. 

– Patrick Kicken start als ochtendman in de plaats van Jeroen van Inkel bij Radio Veronica.

2006

3FM-DJ Annemieke Schollaardt start om 16:00 uur de uitzendingen van Uruzgan FM. Elke werkdag zal ze het programma voor militairen op vredesmissie in Uruzgan, Afghanistan en in andere delen van de wereld, presenteren.

1983

Na een vierdaagse reis gaat de MV Ross Revenge (foto bovenaan) in het Kentish Knock voor anker. De terugkeer van Radio Caroline nadert met rasse schreden.

1988

Op de MV Ross Revenge wordt een vierde studio in gebruik genomen.

2006

Virgin Radio en Talksport worden door de Engelse media-verantwoordelijken OFCOM op de vingers getikt. Christian O’Connell draaide bij het landelijke rockstation op 21 juni een ongekuiste versie van ‘Boulevard of Broken Dreams’ van de band Greenday waarin het woord ‘fucked’ voorkomt. Alan Brazil, werkzaam bij het sportstation ging op 19 juni in de fout door de Japanners als Jappen te bestempelen.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 700: Bier, Breaker, Jam (video)

Dit moet wel Belgisch zijn: een podcast over bier. Ook Twitter lijft een podcast-platform in. Lees verder

Blad 699: Qmusic, Joepie en S.I.S. (video)

En Vincent, die trok er zich allemaal niks van aan. De 'testaflevering' die toch nog Lees verder

Het radiodagboek van 31 december – 365 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 29 december – 362 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 27 december – 360 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Viva for Live haalde 7.061.534 euro euro op

Gedurende net geen volle week schakelde VivaCité een versnelling hoger om de schrijnende en de Lees verder

Het radiodagboek van 23 december – 356 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Veiling ‘Viva for Life’ goed voor € 36.200 (video)

Een glazen huis, drie presentatoren en een groep gedreven medewerkers, meer was er niet nodig Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Blad 567: Sport, Eric en Annemie (video)

Radio Mi Amigo: de details van de geschiedenis

MNM Start To DJ 2020 – Winnaar gezocht!

Sluiten