fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het radiodagboek van 8 augustus – 221 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2000

Tussen de kleinere netwerken Atlantis en C-Dance komt het tot een open oorlog. De rivaliteit begon nadat de afdeling van C-Dance in Wuustwezel (Radio Saffier), besloot om met Radio Atlantis in zee te gaan. De programma’s van de Antwerpse zender worden gesaboteerd en door het signaal van de concurrent vervangen.

2005

De spanning tussen de RTBF en het CIM (Centrum voor Informatie over de Media) loopt verder op. De Franstalige publieke omroep, die niet tevreden was met de wijze waarop het onderzoek naar het luistergedrag werd gevoerd, dreigt om geen verdere enquêtes meer te laten uitvoeren. Ook de publiciteitsmaatschappij RMB protesteert tegen de werkwijze van het CIM.

2006

Ondanks een verlies van 1,7% blijft Bel RTL in Wallonië marktleider voor Radio Contact en Vivacité, het regionale netwerk van de RTBF. NRJ boekt met 1,5% een mooie vooruitgang en behaalt als vierde best beluisterde radiostation nog 7,3%. In Vlaanderen behoudt Radio 2 de koppositie voor Qmusic en Radio Donna. De twee stations van de VRT verliezen weliswaar terrein; respectievelijk 0,7% en 1,9%.

1977

De Norderney, het voormalige zendschip van Radio Veronica verlaat de haven van Zaandam en laat het anker vallen voor de kust van Scheveningen. Daar wordt het gebruikt voor de thema-uitzending ‘The Day The Music Died’. Via radio en televisie wordt bijzonder veel aandacht aan de woelige geschiedenis van de West-Europese zeezenders geschonken.

1998

Radio 10 Gold bestaat tien jaar en viert dat op het schip Fortuna. Het wordt een speciale uitzending met presentatoren als Ad Bouman en Ad Roland.

2003

Het regionale Radio West gaat het talkradioformat aanpassen. De drastische ommekeer komt er vanwege de tegenvallende luistercijfers en publicitaire inkomsten.

2005

– Het Commissariaat voor de Media verklaart het bezwaarschrift dat de NOS op 1 februari indiende inzake het uitzenden van de Top 2000 via DAB, gegrond. Op basis van de verstrekte informatie mag het themakanaal starten. 

– Patrick Kicken start als ochtendman in de plaats van Jeroen van Inkel bij Radio Veronica.

2006

3FM-DJ Annemieke Schollaardt start om 16:00 uur de uitzendingen van Uruzgan FM. Elke werkdag zal ze het programma voor militairen op vredesmissie in Uruzgan, Afghanistan en in andere delen van de wereld, presenteren.

1983

Na een vierdaagse reis gaat de MV Ross Revenge (foto bovenaan) in het Kentish Knock voor anker. De terugkeer van Radio Caroline nadert met rasse schreden.

1988

Op de MV Ross Revenge wordt een vierde studio in gebruik genomen.

2006

Virgin Radio en Talksport worden door de Engelse media-verantwoordelijken OFCOM op de vingers getikt. Christian O’Connell draaide bij het landelijke rockstation op 21 juni een ongekuiste versie van ‘Boulevard of Broken Dreams’ van de band Greenday waarin het woord ‘fucked’ voorkomt. Alan Brazil, werkzaam bij het sportstation ging op 19 juni in de fout door de Japanners als Jappen te bestempelen.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Radiocampagnes om de horeca te ondersteunen

Sinds cafés en restaurants op 19 oktober opnieuw moesten sluiten, heeft de middenstand opnieuw ernstig Lees verder

Het radiodagboek van 23 november – 326 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 21 november – 324 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Belg leidt Europese DAB+-lobby

De (Waalse) Belg Francis Goffin is benoemd tot voorzitter van de European Digital Radio Alliance Lees verder

Wallonië: regionale DAB+ wacht op minister

De Waalse krant La Dernière Heure vroeg zich af, naar aanleiding van de Week van Lees verder

Het radiodagboek van 19 november – 322 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 18 november – 321 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 657: Lutgart, antennes & Bent (audio & video)

"Ik heb een rijk leven gehad, daarvoor bedank ik vooral de luisteraars".Opnieuw gaat een stuk Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Blad 567: Sport, Eric en Annemie (video)

Radio Mi Amigo: de details van de geschiedenis

MNM Start To DJ 2020 – Winnaar gezocht!

Sluiten