fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Het radiodagboek van 7 september – 250 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1979

Radio Mi Amigo, aan boord van de MS Magdalena, blijft op 1098 kHz testen.

2000

– Na meer dan tien jaar Vlaams-Waalse etheroorlogen komt er eindelijk een nieuw Koninklijk Besluit. Het akkoord komt er na een gesprek met federaal minister van Telecommunicatie Rik Daems. Er worden nog geen frequenties vastgelegd maar wel een procedure om daar uiteindelijk toe te komen. De zogenaamde ‘technische bezwaren’ blijft Waals minister De Permentier wel achter de hand houden. Ook wordt de ‘schorsingsprocedure’ die eerder was ingezet voor de kortgedingrechter gestaakt.

– Door een technische storing verdwijnt Radio Mango in Gent uit de lucht. Daardoor is Family Radio uit Brussel even te ontvangen.

2001

De beslissing van het Vlaamse Commissariaat voor de Media om 4FM en Qmusic een landelijke radiolicentie toe te kennen, valt bij Radio Contact in verkeerde aarde. Hun dossier werd slechts als derde beste beoordeeld. Men constateert dat de beurskoers van De Beukelaar, tegenwoordig Think Media (voor de helft min één aandeel eigenaar van 4FM), al op 6 september met twintig procent steeg, terwijl het verdict pas om 16:30 uur werd bekend gemaakt.

2002

Na enkele testuitzendingen start het Antwerpse IZI FM officieel op 106.7 MHz.

2004

Door het wegvallen van Bruxelles Capitale, een kanaal van de openbare omroep RTBF op 99.3MHz, als gevolg van het sociale plan Magellan, kondigen de maatschappijen Bel RTL en Rossel de komst van een stadsradio aan. Er zal op 27 september gestart worden op 101.4 MHz. Momenteel is op deze frequentie, die aan de VZW Ciel Bruxelles behoort, een classic rockprogramma te ontvangen.

2005

– Contact Inter, dat in een recent verleden in Brussel en in grote delen van Vlaanderen te ontvangen was, keert onverwacht op 92.1 MHz terug. Het station vernam van een rechter in hoger beroep dat men de uitzendingen mocht hervatten en dat er van een overtreding geen sprake was.

– Jan Bosman (foto bovenaan – credits: VRT) verlaat Radio Donna en vertrekt naar 4FM waar hij het namiddagblok tussen 15:00 en 19:00 uur zal presenteren.

– TOPradio start met testuitzendingen in Stevoort, nabij Hasselt, op 107.2 MHz en huurt van Hit FM de 1 kW-zender in Bree die op 99.3 MHz staat afgesteld.

1986

Door het einde van de Firato in Amsterdam valt tevens het doek over de uitzendingen van Radio Europa, het samenwerkingsproject tussen de Veronica Omroepstichting, de NOS en Europa Television.

1999

– Het Commissariaat voor de Media vindt de nieuwsuitzendingen van Business Nieuwsradio niet geschikt voor JFK. De nieuwszender nam hun FM-frequenties in gebruik terwijl die eigenlijk voor een nieuwsstation bedoeld waren. 

– De groep Wegener Arcade wil haar muziekactiviteiten afstoten. Daarom worden Radio 10 Gold en Love Radio te koop aangeboden.

2003

De VARA maakt bekend dat de omroep geen programma’s meer op 747 AM zal uitzenden. De NPS stopt met Radio Urbania. Alle freelancers stappen op en de lopende contracten worden niet meer verlengd.

2005

Het Nederlandse Xtra FM, uitzendend aan de Costa Blanca, heeft er een nieuwe frequentie bij. Rojales/ Torrevieja en omgeving kan via 93.8 MHz op de non-stop hits en oldies afstemmen. Het enige gesproken programma met Will Luikinga is te beluisteren tussen 12:00 en 13:00 uur.

1992

Het nationale netwerk Classic FM start met de officiële uitzendingen. Men hoopt vooral met BBC Radio 4 te kunnen concurreren.

2005

Het rockstation Virgin Radio haalt de komiek Vic Reeves binnen. Na een aantal geslaagde invalbeurten zal hij vanaf 21 september elke donderdagavond tussen 19:00 en 22:00 uur ‘Vic Reeves Big Night In’ presenteren. Naast Sky Sports-verslaggever Tim Lovejoy is dit de tweede grote naam die men aanwerft.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie


TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Blad 562: Radiopiraat, radiojournalist & radiojingles (audio & video)

Wat dacht u van een rapport over ‘illegale radio’ uit 1988, als vakantielectuur?Hij werkte voor Lees verder

2008: Bourgeois tevreden over optreden BIPT

Vlaams minister van Media Geert Bourgeois is tevreden dat het Belgische Instituut voor Postdiensten en Lees verder

Het radiodagboek van 29 juli – 211 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 557: Webradio, offshore radio en AM-radio

Steun voor webradio's en een prima zoekplaats voor muziekliefhebbersEr gaat nog meer schoon radiovolk naar Lees verder

Het radiodagboek van 21 juli – 203 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 20 juli – 202 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 19 juli – 201 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 16 juli – 198 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, commercieel, groot-brittannië, lokale radio, middengolf, nederland, netwerkradio, offshore
Totale make-over voor Zoe FM

Nostalgische column Hans Knot – 87 (audio)

Het is vandaag 6 september… 2001 (audio)

2006: Qmusic is de favoriete homozender

Het radiodagboek van 6 september – 249 (video)

Blad 257: FM Goud, YT, RVV en 3 doden (video)

Sluiten