RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het radiodagboek van 7 oktober – 279 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1976

Radio Mi Amigo zendt de religieuze programma’s van Dominee Toornvliet uit tussen 19:00 en 20:00 uur.

1990 

Radio Reflex uit Mechelen krijgt 103.3 MHz als nieuwe frequentie. De 102.8 MHz gaat naar een netwerk.

2002

– Met een marktaandeel van 20,2% blijft Bel RTL marktleider in Wallonië. Radio Contact moet met 14,7% genoegen nemen. Fréquence Wallonie bezet de derde plaats met 13%. Radio 2 domineert de Vlaamse radiomarkt met 38,4%. Donna scoort als tweede 29,8%. Radio 1 is goed voor 11,3%. 4FM klimt naar 1,3% en Mango haalt 1,2%. Qmusic is goed voor 3,5%.

– De afdelingen van Radio Contact 2 in Lier en in Kortrijk verdwijnen tijdelijk uit de lucht wegens technische problemen.

2003 

Sweet FM, het station dat gedurende een korte tijd als opvolger voor Radio Magdalena uitzond, keert in Antwerpen via 107.8 MHz terug in mono.

2005 

Vital FM, dat zich op de lokale bevolking van het oostelijke deel van de Waalse provincie Brabant richt, start twee steunzenders; eentje in Perwez en eentje in Orp-Jauche, respectievelijk op 94.5 en op 104.8 MHz.

1972 

Sinds Radio Veronica op via de 538 meter uitzendt, krijgt nieuw dj-talent tussen 20:00 en 21:00 uur een kans. Zo verzorgt de achttienjarige Ton Egas uit Dordrecht een proefuitzending. Programmaleider Rob Out, die van zijn capaciteiten overtuigd is, vindt zijn adres echter niet terug. Als de kandidaat-medewerker alsnog naar Veronica belt, komt het snel tot een gesprek en een contract. Ton Egas wordt Bart van Leeuwen (foto bovenaan – credits: Rockart).

1981 

Het ministerie van CRM ontvangt van de Veronica Omroep Organisatie een brief waarin men vraagt om een snelle beslissing over de toekomst van de vereniging te nemen. Men had al in april een aanvraag ingediend om B-omroep te worden.

2000 

André van Duin start opnieuw met de ‘Dikvoormekaar Show’. 3FM en de TROS brengen het hilarische programma elke zaterdag tussen 11:30 en 12:00 uur.

2001 

De Staatssecretaris van Verkeer & Waterstaat, Monique de Vries (VVD) moet opstappen. De partijen CDA, PvdA en D66 hebben zeer harde kritiek op haar aanpak en verdenken de bewindsvrouw ervan belangrijke informatie over de verdeling van de radiofrequenties te hebben achtergehouden.

2003 

Radio 192 ontkent de geruchten over een toenadering met Radio London. Men dient een aanvraag in voor twee FM-frequenties en voor de niet toegekende 1332 kHz op AM.

2004 

Gerard Milo volgt vanaf 1 november Huub Elzerman als directeur van RTV West op. Hij moet het regionale omroepbedrijf weer financieel gezond en renderend maken.

2006 

Wessel van Diepen neemt afscheid als presentator van ‘Dance Departement’ bij Radio 538. Het feest met ondermeer DJ Tiësto, Sander Kleinenberg en Peter Holland, eindigt voor Ruud de Wild even in de cel. De bekendste Nederlandse presentator werd door de politie tijdens een routinecontrole op dronkenschap betrapt. Na drie uur wordt hij vrijgelaten.

1988 

Enkele New Yorkse middengolfstations wisselen van frequentie. WNBC wordt op 660 kHz door WFAN vervangen. WKUQ start op 1050 kHz.

2005

Tracey Miller overlijdt op 51-jarige leeftijd aan kanker. Zij groeide uit tot een zeer populaire sidekick in diverse ochtendshows op KFI-AM en KTZN-AM in Los Angeles. 

1964: Denemarken

De Cheeta I van Radio Syd, die op 17 september was vastgelopen, belandt in de haven van Malmö. Daar zinkt het schip ter hoogte van kadenummer 11.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het Radiodagboek van 2 augustus

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

40 jaar geleden: het drama van Dudelange

Het was gisteren – 31 juli – precies 40 jaar geleden dat een Belgische Mirage Lees verder

1981: Bepaalden videoclips het radiobeleid? (video)

Van mini-muziekfilms tot een niet te onderschatten promotie op YouTube voor de huidige muziekwereld, de Lees verder

1981: Van het ‘Paradijs’ naar de hel (audio & video)

Met het zinken van een totaal versleten zendschip - de MV Mi Amigo - bleef Lees verder

Kijk omhoog Sammy en nog veel verder (video)

Hans Knot gaat (nostalgisch) terug naar de maand februari 1979 De berichtgeving blijkt sindsdien heel Lees verder

Het Radiodagboek van 1 augustus

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het is vandaag 31 juli… 2012 (audio)

Dit is de allerlaatste aflevering van deze rubriek. Gestart als onderdeeltje van 'Het Blad', ging Lees verder

Het Radiodagboek van 31 juli

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Blad 620: NRJ, Spotify & StuBru (video)

DABmonitor laat je in real time muxen scannen

Zes vrijwilligers lokale radio MFY testen positief

Sluiten