RadioVisie

  • .
    .

Het Radiodagboek van 7 november

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter verleden. Daarom hebben we het Radiodagboek’ vernieuwd. Een hele stevige update. We gaan verder dan ooit terug in de tijd en sluiten zo dicht mogelijk aan bij het heden. Dit is de radiogeschiedenis zoals ze zich afspeelde tussen 1900 en 2020.

Ook dit had in jouw geschiedenisboek moeten staan

1975: Bert Bennett en Peter Van Dam starten elke werkdag tussen 15.00 uur en 18.00 uur met ‘School’s Out’ bij Radio Mi Amigo.

1977: De tender voor de ‘MV Mi Amigo’ brengt programmabanden uit Play de Aro. Frank van der Mast wordt afgelost door Ferry Eden, die met ‘Ook Goeiemorgen’ begint. Luc Watermans vervangt technicus Otto.

1980: Radio Gemini is na de inbeslagname van 9/10/1980 jongstleden in Dottignies, opnieuw in de lucht. Nu vanuit het Waalse Moeskroen en vanuit een gloednieuwe studio. De programma’s zijn nog steeds tweetalig, het gros is evenwel Vlaams en Nederlands, bedoeld voor Kortrijk.

2001: RadioVisie Online stopt. Aan de basis ligt een te hoge kostprijs om het product nog te maken, terwijl anderzijds de overkoepelende BVBA MediaVisie (waarvan ook M-Web en NeTTies deel uitmaken), zijn afspraken niet na kan komen. De droom van één grote media portal sneuvelt.

2003: De regionale radiostations zijn bekend. De ‘nv Prometheus Inc.’ in West-Vlaanderen, ‘vzw Radio Gent’, de ‘nv Antwerpse Radio’, de Limburgse ‘vzw Facta Media’, de ‘vzw Vrije Golf’ voor Vlaams-Brabant en in Brussel krijgen de vergunningen.

2006: Het Ternatse City Gold overweegt om de uitzendingen op 107,5 MHz te staken. Het station wordt door de Brusselse zenders RCF en BFM zwaar gestoord. 

2020: Radio Bingo (Roeselare, 97,4 MHz) wordt opnieuw tussen 13.00 uur en 19.00 uur Radio Bedankt. Men hoopt opnieuw om via verzoeken voor de zorgsector en voor de eenzamen de band te versterken. Men pakt ook uit met de actie ‘Share a Dessert’ waarbij de luisteraars hun culinaire kunsten kunnen gebruiken om de medemens te verwennen.   

1968: Joost den Draaijer stopt bij Radio Veronica omdat het op zijn label ‘Red Bullet’ uitgebrachte ‘Ome Sjakie’ van De Praatpalen wordt geweerd. Programmaleider Jan van Veen had alle dj’s verboden om het nummer met de dubbelzinnige teksten nog te draaien. De echte reden was dat de presentator van ‘Candlelight’ zich uitgesloten voelde bij de verdeling van de auteursrechten. 

2003: Radio Veronica verlengt de ochtendshow met Adam Curry tot het einde van het jaar. ‘Top Format’ maakt ter gelegenheid van deze verlenging een speciaal jingle-pakket.

2016: De programmering, het muziekbeleid en de vormgeving gaan bij 3FM op de schop. Paul Rabbering, Timur Perlin vertrekken naar NPO Radio 2. Giel Beelen wordt in de ochtend door Domien Verschuuren vervangen. De veranderingen zijn geen succes. Zendercoördinator Basyl de Groot neemt ontslag.

1965: Radio Essex (BBMS) start vanop het voormalige platform ‘Fort Knock John’ in de Theems. Mark West, David Sinclair, Guy Hamilton en Richard Palmer zijn enkele medewerkers. 

RadioVisie op deze dag in 2021

RadioVisie op deze dag in 2020

RadioVisie op deze dag in 2019

RadioVisie op deze dag in 2018

RadioVisie op deze dag in 2017


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het Radiodagboek van 6 november

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het Radiodagboek van 5 november

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het Radiodagboek van 9 november

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het Radiodagboek van 8 november

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het Radiodagboek van 5 juli

Vandaag in 1981: Radio Gemini is tussen 18r en 19 uur via Hilversum 1 te Lees verder

Het Radiodagboek van 4 juli

Vandaag in 1970: Casey Kasem presenteert voor de eerste keer de American Top 40 , Lees verder

Het Radiodagboek van 3 juli

Vandaag in 2018: De VAR, publiciteitsregie  van de VRT, trekt zich na zware kritiek terug Lees verder

Het Radiodagboek van 2 juli

Vandaag in 1951: Radio Luxemburg start vanuit Junglinster met een Engelstalige service op 208 m Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx