fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Het radiodagboek van 7 februari – 038 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2001

– De 21-jarige Evy Gruyaert uit Meulebeke wordt de winnares van de talentenjacht van Radio Donna en mag bij de nationale hitzender starten. De zakelijke vertaalster en tolk werkt eveneens bij Netwerk Televisie dat gemeenschappelijk nieuws verzorgt voor de regionale televisie.

– Volgens de krant La Dernière Heure start de groep rond Radio Contact op 18 februari met Contact Plus op 104.3 MHz. De muziek richt zich op de oudere generatie. Eén van de presentatoren wordt zeker de 64-jarige Brusselaar Coco van Babbelgem (foto bovenaan) die aanvankelijk ontslagen zou worden. Een petitie met 17.000 handtekeningen, waaronder die van ex-burgemeester Marion Lemesre, de Anderlechtse burgemeester Jacques Simonet, minister Didier Gosuin en staatssecretaris André De Lathouwer deden de directie van Contact van mening veranderen.

– Een breuk in de glasvezelverbinding haalt Rado Magdalena en 4FM tussen 19:22 en 20:47 uur van de kabel. 

2002

– Het programma ‘Sterrenplukkers’ van Radio 2 is na het nieuws van 03:00 uur door een technisch probleem onverwacht via Radio 1, StuBru en Radio Donna te horen. Het euvel wordt om 03:22 uur verholpen.

– Het Antwerpse Multipop kondigt de komst van enkele nieuwe DJ’s aan. Een eigen redactie, waarbij de journaals van kabelradio Magdalena in de plaats komen van de bulletins van ARD, moet het informatiepakket vergroten.

– De Vlaamse Mediamaatschappij verbreekt de overeenkomst met Radio Echo in Schoten om de TOPradio-programma’s op 106.3 MHz te verspreiden. Het zendgebied overlapt de ontvangstzone van Radio VRM dat het jongerennetwerk al verspreidt.

2003

Cool FM start de Mechelse afdeling op 105.5 MHz.

2004

Enkele radiostations in Zuid West-Vlaanderen waaronder Radio Sympathiek uit Izegem en Radio Go uit Deerlijk zijn plots beter en verder te ontvangen als de Doornikse afdeling van NRJ door technische moeilijkheden uit de lucht verdwijnt op 107.6 MHz.

2005

Dirk Moerman geeft om 19:00 uur het startschot voor Contact Dance. Bjorn Van Zundert van C-Dance verzorgt de muzieksamenstelling.

1971

Henk van Dorp presenteert bij Radio Veronica de allerlaatste aflevering van ‘Help Er Zit Een olifant In De Tram’.

° Radio Veronica – Henk van Dorp: ‘Help er zit een olifant in de tram’ (16/08/1969)

1995

De maatschappij Arcade pleit voor de oprichting van twee commerciële televisiestations. TV10 Gold wil vooral oude series programmeren terwijl Arcade TVC via videoclips op een jonge doelgroep gokt.

2000

Edwin Evers verlaat 3FM voor Radio 538. Hij ondertekent een vijfjarig contract met het commerciële station waar hij de ochtendshow van Tim Klijn zal overnemen.

2001

– Het Nederlandse middengolfstation Paradijs stopt op 1584 kHz. Vanaf 19 februari wil Radio Okay, als de financiering rond is, onder de naam Radio 192 op deze frequentie starten.

– Er komen geruststellende berichten uit de hoek van het bedreigde Radio Nationaal. Er zou een nieuwe eigenaar gevonden zijn die de schulden en de salarissen van de presentatoren wil betalen. Kort na de start kwam het station, dat hoofdzakelijk Nederlandstalige muziek uitzendt, in de problemen toen directeur Rini Schreijenberg de medewerkers en de rekeningen weigerde te betalen.

2004

Pech voor het bedreigde BNN. Het Nederlandse Commissariaat voor de Media verwerpt het lidmaatschap van zevenduizend personen die zich tijdens de jongste manifestatie ‘Studiebeurs’ hadden aangesloten. Via de B.V. Studiebeurs werd de betaling van het ledengeld geregeld.

2005

RTLFM vervangt op de Amsterdamse kabelfrequentie 97.4 MHz Colorful Radio. Bovendien zorgt het wegvallen van het niet meer uitzendende Radio Octaaf voor een positief advies van de bevoegde kabelraad.

2006

– Gijs Staverman keert niet naar Radio Veronica terug. Hij blijft RTL trouw.

– Ferry Maat ontvangt de Gouden Harpprijs naar aanleiding van de Soulshow die de Nederlandse dancemuziek nieuwe mogelijkheden bood.

1915

Twee treinstellen leggen in Birmingham voor de eerste keer radiocontact met elkaar.

2000

Robin Scott sterft op 79-jarige leeftijd. Hij was na het verdwijnen van de Engelse zeezenders in 1967 (op Radio Caroline na), de architect van de Britse publieke popzender BBC Radio One.

1961: Zweden

Nadat de isolatoren op de MV Bon Jour, het zendschip van Radio Nord sneuvelden, worden er op de scheepswerf van Finnboda, in Stockholm, nieuwe exemplaren geplaatst. Men controleert alle apparatuur en er volgt gedurende enkele seconden een zendertest.

1976: Verenigde Staten

De Federal Communications Commission legt de New Yorkse piraat WCPR uit Brooklyn het zwijgen op.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Amptec
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Blad 508: Radiowebsites, Wonderland, Minerva (audio & video)

Lekker weer. Verlengd weekend. En de wereld die nog steeds enkele versnellingen trager draait. Soms Lees verder

Blad 507: Festivals, Radio 5 en Nostalgie (audio)

U kan niet naar het festival, dan komt het festival tot bij u (in Wallonië)Een Lees verder

NRJ: Online-reclame verschillend van FM-spots

Er wordt steeds meer digitaal geluisterd. Ook in Wallonië. Via DAB+ en online. Volgens de Lees verder

Het radiodagboek van 27 mei – 148 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Wallonië: online radio maakt enorme sprong door lockdown

Tijdens de lockdown nam in Franstalig België het online naar de radio luisteren, zowel naar Lees verder

Het radiodagboek van 25 mei (146)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 24 mei – 145 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 23 mei – 144 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in archieven, commercieel, deejays, groot-brittannië, kabelradio, landpiraat, lokale radio, middengolf, nederland, netwerkradio, offshore, usa, vrt
Blad 404: Jan, Nieuw-Zeeland en Ierland (audio)

Vier FM-kavels geveild voor €496.700 in Nederland

Het is vandaag 6 februari… 1977 (audio)

2013: Goedele Liekens sterft in radiospot (audio)

Het radiodagboek van 6 februari – 037 (video)

Blad 403: Podcast, Van Thillo en Humo (video)

Sluiten