RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het Radiodagboek van 7 april

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter verleden. Daarom hebben we het Radiodagboek’ vernieuwd. Een hele stevige update. We gaan verder dan ooit terug in de tijd en sluiten zo dicht mogelijk aan bij het heden. Dit is de radiogeschiedenis zoals ze zich afspeelde tussen 1900 en 2022.

Ook dit had in jouw geschiedenisboek moeten staan

1999: De Licentiaat Communicatiewetenschappen en tevens medewerker bij Radio 2 vanaf 1982 Hendrick Coleman wordt de baas van Radio 2 Oost-Vlaanderen.

2002: 

– NRJ-Vlaanderen stopt. Het netwerk brengt enkel nog een draaggolf.

– Nathalie Delporte en Bjorn Verhoeven van TOPradio starten bij Qmusic. 

2004: De radiostations die nog geen technisch dossier bij het Vlaamse Commissariaat voor de Media indienden om een vergunning te krijgen, ontvangen een laatste oproep. De als ‘zeer dringend’ bestempelde brief werd ook deze keer aangetekend verstuurd. Men vraagt snel werk te maken van de opdracht zonder dat er evenwel een ultieme datum is voorop gesteld.

1973: Een eerste poging van de bergingsmaatschappij ‘Smit Tak’ om de ‘Norderney’ vlot te krijgen, mislukt. Men slaagt er wel in om schip in de richting van de zee te draaien.

1975: Een persoon uit Holland-On-Sea, die via een radio met de ‘MV Mi Amigo’ contact hield, wordt door een rechtbank tot een boete van 75 pond (82 euro) veroordeeld. 

2002: Conny Vandenbos (65) overlijdt aan longkanker. Naast haar beroep als zangeres was ze tussen 1994 en 1998 bij Radio Noordzee Nationaal om nadien naar Radio West te vertrekken.

1956: Verenigde Staten

CBS Radio zendt de eerste ‘rock’n roll dance party’ met Alan Freed uit. De show wordt vrijwel onmiddellijk een succes.

1961: Denemarken

Radio Mercur onderzoekt de mogelijkheden om via hun FM-zenders in stereo uit te zenden. 

2020: Frankrijk

Contact FM van de groep ‘Rossel’ en de krant ‘La Voix Du Nord’ draait dagelijks ‘Ma Philosophie’ van Laure Giordano. De opbrengsten gaan naar de organisatie ‘Les Amis Du Bercail’, die de vrouwelijke slachtoffers van fysiek en psychisch geweld een tijdelijk onderdak en de nodige psychologische bijstand biedt.

1967: De ‘MV Comet’ van Radio Scotland gaat bij Ballywater in Noord-Ierland voor anker. De directie had besloten om niet alleen voor Schotland maar ook voor Ierland uit te zenden. Radio Scotland and Ireland zal morgen starten.

1968: Journalist David Hughes van het tijdschrift ‘Disc & Music Echo’ meldt dat Radio Caroline vanop de ‘Ocean 7’ van Radio 270 terug keert. Roger Day, Carl Mitchell en Robbie Dale worden de medewerkers. Ronan O’Rahilly hoopt op paaszondag 14/4/1968 te starten. Door zijn loslippigheid valt het plan echter in het water. 

1986: Derek Jameson lost Ken Bruce af als presentator van de ‘BBC Radio 2 Breakfast Show’. Hij zal tot 1991 het ochtendblok houden.  

1992: De legale uitzendingen van Radio Caroline op de ‘Ross Revenge’ starten om 7.00 uur in de Britse haven Dover op FM 101,8 MHz. Men ontving van de Engelse overheid een 28 dagen durende licentie zodat men de 28ste verjaardag kan vieren.

RadioVisie op deze dag in 2022

RadioVisie op deze dag in 2021

RadioVisie op deze dag in 2020

RadioVisie op deze dag in 2019

RadioVisie op deze dag in 2018


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx