fbpx

RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het radiodagboek van 6 maart 066 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2003

De resultaten van het meest recente CIM-onderzoek onderstrepen de alleenheerschappij van de VRT-radiostations. Radio 2 blijft met 35% marktleider voor Radio Donna, dat met 29,4% licht terrein verliest (- 0,2%), Radio 1 boekt met 11,5% een vooruitgang van 0,2%.

2006 

Met 30,9% blijft Radio 2 voor de periode tussen november en december 2005 marktleider voor Qmusic dat 16,1% haalt. Radio Donna boekt winst en stijgt van 14,2% naar 15,7%. TOPradio is het populairste netwerk met 1,2%.

2007

– Radio Donna blijft aan een verjonging van de ploeg presentatoren werken. Ben Roelands van Jim TV wordt in huis gehaald. Hij start op 14  mei. 

– Het kleine netwerk Suc6FM dat in het noorden van de provincie Antwerpen via de drie voormalige frequenties van C-dance uitzendt, kondigt de start van de officiële programma’s op 1 april aan. De initiatiefnemers brengen een middle of the road muziekformat met Vlaamse en Nederlandstalige hits.

1971

Radio Noordzee Internationaal start om 09:00 uur met Nederlandstalige programma’s. Joost den Draayer en Jan van Veen zijn de eerste twee presentatoren. Later zullen ook Tony Berk, Peter Holland en Ferry Maat (foto bovenaan) de ploeg versterken.

° Joost den Draaijer en Jan van Veen (06/03/1971)

1976 

De voormalige programmaleider van Radio Veronica Hans Oosterhof alias Suhandi, krijgt na een jarenlange strijd toestemming om op Curaçao Radio Korsau FM te beginnen. Als dank voor de steun die hij van de gebroeders Verweij ontving, doopt hij de zendinstallatie tot Veronica om. 

1966 

Radio Caroline South zendt weer vanaf de Cheeta II uit.

1988

De eerste religieuze programma’s van World Mission Radio worden via de korte golfzender vanaf de MV Ross Revenge uitgezonden. Men vraagt in het Engels, in het Frans en in het Italiaans om luisterrapporten te sturen. Na een half uur duiken ook de middengolfprogramma’s van Radio Caroline 558 als testuitzending via 6210 kHz op.

2005

JK en Joel volgen Wess Butters als presentator van de BBC Top 40 bij BBC Radio One op.

2003

Spreeradio en Jam FM zijn de winnaars geworden van de twee door de Berlijnse Mediaraad uitgeschreven licenties voor de FM-frequenties 105.5 en 93.6 MHz. Andere kandidaten zoals Sky Radio en Talpa Radio International vallen uit de boot.

1959

De satelliet Pioneer 4 zendt het verste radiosignaal ooit uit, namelijk 400.000 mijlen.

1995

KEDJ FM in Phoenix, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Arizona, neemt de show van Howard Stern in de programmering op.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
2011: Bart Suy wordt vaste verkeersstem

Bart Suy wordt het allereerste verkeersanker van de VRT. De voormalige supervisor van het Brusselse Lees verder

Het radiodagboek van 20 oktober – 292 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

De Amerikaanse verkiezingen bij VRT Radio

Op dinsdag 3 november kiezen de Amerikanen een nieuwe president. Wordt het opnieuw Donald Trump Lees verder

2009: RVi stopt uitzending via kortegolf (audio)

De respectievelijke Belgische publieke omroepen zijn in een eng besparingsstraatje gesukkeld. Eerder kon je al Lees verder

Het radiodagboek van 19 oktober – 291 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 18 oktober – 290 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 17 oktober – 289 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Radio 2 loodst u door de digitale revolutie

What's next: van maandag 19 tot en met vrijdag 23 oktober op Radio 2 We Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Rink
Rink
8 maart 2019 - 00:10 00:10

Beste RadioVisie,

Ferry Maat was vanaf dag 1, dus vanaf 6 maart 1971, op Radio Noordzee Internationaal te beluisteren.
Hij deed het middagprogramma, volgens mij van 2 tot 4, maar daar kan ik me in vergissen.
Peter Holland en Tony Berk begonnen op een latere datum.

Met vriendelijke groet,
Rink

Meer in archieven, commercieel, groot-brittannië, lokale radio, luistercijfers, nederland, offshore
Het is vandaag 5 maart… 1977 (audio)

Het radiodagboek van 5 maart – 065 (video)

Het is vandaag 4 maart… 1978 (audio)

2005: ‘Begeleid’ failliet van een lokale radio

Het radiodagboek van 4 maart – 064 (audio)

Blad 426: Minerva, 854 en NRJ (audio & video)

Sluiten