RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het Radiodagboek van 6 juni

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter verleden. Daarom hebben we het Radiodagboek’ vernieuwd. Een hele stevige update. We gaan verder dan ooit terug in de tijd en sluiten zo dicht mogelijk aan bij het heden. Dit is de radiogeschiedenis zoals ze zich afspeelde tussen 1900 en 2022.

Ook dit is geschiedenis

1974: Radio Atlantis beleeft een bewogen dag. Tijdens een storm sneuvelt de antenne zodat men noodapparatuur moet inzetten. De problemen zijn echter niet voorbij want in het holst van de nacht breekt het anker van de ‘Jeanine’. Het zendschip belandt op een zandbank nabij Westkapelle op 20 mijl van de originele ligplaats. Eigenaar Adriaan Van Landschoot moet met een sportvliegtuigje naar het vaartuig te zoeken.  

1977: Door het ontbreken van de gebruikelijke programma’s uit Playa de Aro moeten de medewerkers aan boord van de ‘MV Mi Amigo’ vaak non-stop muziek draaien. Herman de Graaf presenteert de ‘Jukebox’.   

2000: De commerciële zender 4FM test via de ‘Telecom 2B’-satelliet. 

2001: Volgens Mediaminister Dirk Van Mechelen zijn de meningsverschillen met de deelregeringen over een herverdelingsplan op FM opgelost. Hij hoopt op een goedkeuring in het Vlaamse parlement.

2003: Marino Keulen wordt door een herverdeling van ministerportefeuilles de nieuwe mediaminister. Zijn voorganger Dirk Van Mechelen dient een dossier over de herverdeling van de FM-band in bij de bevoegde commissie. Daarin is sprake van vijf provinciale stations en 287 lokale zenders. In Wallonië neemt Daniël Ducarme de plaats van Richard Miller in.

2018: Vrije Radio Belsele zendt naar jaarlijkse traditie tot en met 12/6/2018 uit tijdens de kermis in Belsele. Men kan via 97.2 FM en via de livestream op de site of via de nieuwe app luisteren.

1971: De nieuwe Radio Noordzee Internationaal QSL kaarten zijn verkrijgbaar via het postbusadres van A.J. Beirens, Postbus 1195, B-1000 Brussel.

1978: De ex-dj bij Radio Mi Amigo, Bert Bennett, werkt bij de ‘VARA Drive-In-Show’. Zodoende duikt zijn naam regelmatig in de spots via Hilversum 3 op. 

1979: Radio Delmare test opnieuw tussen 8.15 uur en 17.10 uur op 192 m (middengolf).

2003: De carrière van Kimberly Berk, de dochter van Tony Berk, de ex-dj bij Radio Noordzee Internationaal, belandt in een stroomversnelling. Nadat ze gedurende een aantal maanden met Rick van Velthuysen ‘Weekend Rick’ bij Radio 538 bracht, volgt op 1/7/2003 de overstap naar Noordzee FM. Ze zal het team van ‘Goeiemorgen Gordon’ versterken. 

2005: 

– Corné Klijn verlengt zijn contract bij de ‘TROS’ tot 1/1/2007.

– Bronnen bij Yorin FM beweren dat Robert Jensen overweegt om met radio te stoppen. Hij wil zich toeleggen op zijn televisieprogramma, dat zendtijduitbreiding krijgt.

– Het tv-station van John de Mol gaat niet ‘TV10’ maar wel ‘Talpa’ heten.

1971: Verenigde Staten

De befaamde ‘Ed Sullivan Show’, oorspronkelijk van CBS Radio, komt voor de laatste keer op Tv. Tijdens de voorbije 35 jaar kwamen namen uit de popwereld zoals Elvis Presley, The Rolling Stones, Cilla Black en The Beatles langs.

1981: Patrick Meyer (ex-directeur van Radio 7), Sam Burnett (ex-RTL) en Jean-Louis Croquet van het marketing bureau Mortivaction richten RFM op. 

2006: NRJ sluit in Libanon een akkoord met de groep ‘Murr’ voor twee FM-frequenties. Eerder werd Radio Nostalgie door dezelfde maatschappij in het land geïntroduceerd.

RadioVisie op deze dag in de voorbije jaren


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het Radiodagboek van 8 juni

Vandaag in 2012: R. het Radiohuis van de VRT wordt aan de achterzijde van het Lees verder

Het Radiodagboek van 7 juni

Vandaag in 1978: In het ‘Zondagsblad’ voorspelt de eigenaar van Radio Mi Amigo, Sylvain Tack, Lees verder

Het Radiodagboek van 5 juni

Vandaag in 1985: Minister van PTT Herman de Croo laat publiciteit op de lokale radio Lees verder

Het Radiodagboek van 4 juni

Vandaag in 1973: Radio Caroline Nederlandstalig start op 259 m (AM 1187 kHz) en brengt Lees verder

Het Radiodagboek van 19 augustus

Vandaag in 1914: Na de Duitse inval in België worden alle radiozenders op uitdrukkelijk bevel Lees verder

Het Radiodagboek van 18 augustus

Vandaag in 2010: Simon Bates verlaat na 13 jaar het netwerk Classic FM om vanaf Lees verder

Het Radiodagboek van 17 augustus

Vandaag in 2017: Een medewerkster van 3FM wordt in het Hilversumse Mediapark door een verwarde Lees verder

Het Radiodagboek van 16 augustus

Vandaag in 2006: Presentator Krijn Torringa, hevig voorvechter van Nederlandse artiesten, overlijdt op 66-jarige leeftijd Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx