fbpx

RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het radiodagboek van 6 juni – 158 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1974 

De medewerkers van Radio Atlantis beleven een bewogen dag. Tijdens een storm sneuvelt de antenne van het zendschip zodat men noodapparatuur moet inzetten om de uitzendingen te hervatten. De problemen zijn echter niet voorbij want in het holst van de nacht breekt het anker van de Jeanine (foto bovenaan). Het vaartuig komt uiteindelijk op een zandbank in de buurt van Westkapelle terecht, twintig mijl verwijderd van de originele ligplaats. Eigenaar Adriaan Van Landschoot wordt gedwongen om met een sportvliegtuigje een zoektocht te starten.

2000 

Het commerciële 4FM begint met testuitzendingen die voorlopig via de Telecom 2B- satelliet zijn te ontvangen.

2001 

Volgens mediaminister Dirk Van Mechelen zijn de resterende meningsverschillen met de deelregeringen over een herverdeling van de FM-band opgeruimd. Hij hoopt op een snelle goedkeuring in het Vlaamse parlement.

2002 

Tijdens de zoektocht naar een nieuwe gedelegeerde bestuurder voor de VRT, ventileert Christian Van Thillo opnieuw zijn ongenoegen over de beheersovereenkomst van de openbare omroep met de Vlaamse overheid. Hij verwijt de VRT dat men met de overheidsgelden commerciële televisie en radio maakt.

2003 

Marino Keulen wordt door een herverdeling van ministerportefeuilles de nieuwe mediaminister. Zijn voorganger Dirk Van Mechelen dient een dossier over de herverdeling van de FM-band in bij de bevoegde commissie. Daarin is sprake van vijf provinciale stations en 287 lokale zenders. In Wallonië neemt Daniël Ducarme de plaats van Richard Miller in.

1978 

De voormalige medewerker van Radio Mi Amigo, Bert Bennett wordt medewerker van de VARA Drive-In-Show. Zodoende is zijn naam regelmatig in spots via Hilversum 3 te horen.

1979 

Tussen 08:15 en 17:10 uur zijn er op 192 meter middengolf nieuwe testuitzendingen van Radio Delmare te horen.

1999 

Het jazzstation JFK gaat om 06:00 uur definitief uit de lucht. Business Nieuwsradio is daarna op AM 1395 kHz én op FM te ontvangen.

2003 

De carrière van Kimberly Berk, de dochter van oud Radio Noordzee Internationaal-presentator Tony Berk belandt in een stroomversnelling. Nadat ze gedurende een aantal maanden met Rick van Velthuyzen ‘Weekend Rick’ bij Radio 538 presenteerde, volgt op 1 juli 2003 de overstap naar Noordzee FM. Daar zal ze het team van ‘Goeiemorgen Gordon’ versterken.

2005

– Corné Klijn verlengt zijn contract bij de TROS tot 1 januari 2007. Ondertussen beweren diverse bronnen bij Yorin FM dat Robert Jensen overweegt om met radio te stoppen. Hij wil zich meer toeleggen op zijn televisieprogramma dat zendtijduitbreiding krijgt.

– De nieuwe televisiezender van John de Mol gaat niet TV10 maar wel Talpa heten.

1971: Verenigde Staten

De befaamde Ed Sullivan Show, oorspronkelijk een radioprogramma van CBS Radio, wordt voor de laatste keer op televisie vertoond. Tijdens de voorbije 35 jaar kwamen grote namen uit de popwereld zoals Elvis Presley, The Rolling Stones, Cilla Black en The Beatles langs. 

2006: Frankrijk 

– NRJ sluit in Libanon een samenwerkingsakkoord met de groep Murr voor de exploitatie van twee FM-frequenties. Eerder werd Nostalgie door dezelfde mediamaatschappij in het land geïntroduceerd.

– France Inter besluit om de zeer druk beluisterde talkshow van Macha ‘Allo Macha’ tussen middernacht en half één af te voeren. Het programma werd sinds 1977 in Frankrijk en in 25 andere landen uitgezonden. 

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Amptec

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het radiodagboek van 5 juni (157)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 4 juni – 156 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 3 juni – 155 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 2 juni – 154 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 1 juni – 153 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 738: SRV, Taalstrijd, Elly & Ferry (audio & video)

Omdat de seizoenen niet meer zijn wat ze waren, mag de zon vroeger van stal. Lees verder

‘Spiegel im Spiegel’ op 1 in de Klara Top 100

Giovanni Battista Pergolesi staat na vijf jaar niet langer op nummer 1 in de Klara Lees verder

Blad 736: Toornvliet, MNM en De Stem (audio & video)

In de mess van het zendschip sprak de dominee tot de bemanning. Maanden zonder feesten? Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Blad 513: Een afscheid, cultuur en een quiz

Marcel Vanthilt brengt festivals bij Willy (video)

Nostalgie geeft gratis mondmaskers weg (video)

Sluiten