fbpx

Het radiodagboek van 6 juli (187)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.


1980

– Sylvain Tack (foto bovenaan), de eigenaar van Radio Mi Amigo, zegt de radiobusiness vaarwel. Hij vertoeft op het eiland Haïti waar hij de bouw van de Kings Club voor de vakantiegangers start.


Lees verder onder de advertentie


– Op de frequentie van Radio Iris in Brussel (100.2 MHz) is er tijdens het programma van Ginger Joe en Lucifer een testuitzending te horen van Station Independante Satellite.

1983

Door het laattijdig indienen van de VZW-statuten krijgt Radio Seven in Asse een negatief advies om als legaal station door te gaan.

2004

– Via de frequentie van Logic FM in Aalter start Cool FM.

– Extra Gold en Radio Noordzee in Oostende houden respectievelijk tests op 94.0 MHz en op 105.4 MHz.

– RMX in Brussel wordt Radio Matong XL en blijft tijdens de zomerperiode op 88.8 MHz uitzenden. Initiatiefnemer Gregor Beck hoopt de bewoners van de wijk te stimuleren voor het voeren van discussies over bepaalde problemen. Er worden daarom talrijke informatieve items en muziekprogramma’s uitgezonden.

2005 

Minister Geert Bourgeois weigert om het samenwerkingsakkoord tussen de federale overheid en de diverse gemeenschappen te tekenen. Hij wil ondermeer afwachten of het BIPT als etherpolitie zal optreden.

2006 

Het Vlaams Commissariaat voor de Media verplicht via een nieuw goedgekeurde wet alle erkende radio- en televisieomroepen alle programma’s gedurende twee maanden te bewaren. Zo wil men, indien nodig, het aanbod controleren.

1985 

Elly van Amstel start bij Radio Monique Internationaal, uitzendend vanaf de MV Ross Revenge, als eerste vrouwelijke presentator. 

2001 

Na de mislukte onderhandelingen met SBS omtrent de doorstart van Veronica als het televisiestation V8, legt de voorzitter van de omroeporganisatie Ruud van der Reyden, zijn functies neer. Normaal zou dat pas op 1 september 2001 gebeuren.

2005 

Martijn Krabbé, die op 31 mei 2004 als opvolger van Robert Jensen startte, verlaat Noordzee FM. Hij wordt door Menno Barneveld vervangen.

2006 

Menno De Boer, tot voor kort werkzaam bij Radio 538, wordt muziekdirecteur bij Slam!FM.

1929

De Amerikaanse media-verantwoordelijken nemen de piratenzender WHOT in Brooklyn in beslag. 

1947 

‘Candid Microphone’ wordt voor de eerste maal uitgezonden. Het is de voorloper van het latere televisieprogramma ‘Candid Camera’. Bepaalde uitspraken, die echt niet kunnen, worden door een vrouwenstem als censored aangekondigd.

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het radiodagboek van 5 juli (186) De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Het radiodagboek van 4 juli (185) De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Het radiodagboek van 3 juli (184) De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Het radiodagboek van 2 juli (183) De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Het radiodagboek van 1 juli (182) De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Het radiodagboek van 30 juni (181) De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Deel of print dit artikel
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Retro
2010: Wim Corneillie fluit Hit FM-ochtend op gang
Het radiodagboek van 5 juli (186)
2008: Heisa over Vlaamse quota op de radio
Het radiodagboek van 4 juli (185)
2004: Een Antwerpse radio zonder Keizer
Het radiodagboek van 3 juli (184)
Sluiten