fbpx

RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Het radiodagboek van 6 februari – 037 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1974

Radio Mi Amigo is dankzij een nieuwe zendmast op de MV Mi Amigo nu met een vermogen van 50 kW te beluisteren.

1985

Enkele voormalige medewerkers van SIS waaronder Stéphane Shaw, pioniers Ginger Joe en Lucifer starten op 100.0 MHz de uitzendingen van Télé 6.

1997

Diverse lokale radio’s dienen een klacht in bij de Raad van Mededinging. Het betalen van de uitvoeringsrechten van 6% op de bruto-inkomsten uit radiopubliciteit, of het betalen van een forfaitair minimum indien deze 6% het minimum niet bereikt, worden betwist.

2003

Het Commissariaat voor de Media, kortweg VCM, dient pas half februari het jaarverslag over Qmusic en 4FM in bij het Vlaamse Parlement. Eerder had Henri Coremans aangekondigd dat dit voor het begin van de maand zou zijn.

2004

– De krant De Morgen meldt dat er in het Vlaamse Parlement politieke eensgezindheid bestaat om te onderzoeken of het nieuwe sportnet van de VRT, samen met de commerciële omroepen tot één permanente zender kan gebundeld worden. Mediaminister Marino Keulen (VLD) wil op korte termijn de bazen van de VRT, VTM en VT4 samenbrengen om de kwestie te bekijken. Ook de oppositie wil constructief meewerken.

– Het nieuwe Vlaamse frequentieplan zorgt voor problemen in Wallonië. Om moeilijkheden met Qmusic op 103.1 MHz te vermijden, wijkt Bel RTL uit naar 89.2 MHz. Chérie FM uit Charleroi verhuist van 103.2 naar 90.2 MHz. Radio Beloeil gaat van 103.1 naar 99.2 MHz.

2007

Er bestaan plannen om de Norderney, het voormalige zendschip van Radio Veronica, uit Antwerpen naar Middelburg te verhuizen. De BV Entertainment International BV wil een dergelijke operatie organiseren maar het Nederlandse stadsbestuur vreest voor overlast.

1960

Onderdelen die voor de zender van de VRON op de Borkum Riff bestemd waren, worden bij de grensovergang Ter Apel nabij Groningen in beslag genomen.

1981

De aanvraag van de Veronica Omroep Organisatie om B-omroep te worden, wordt negatief beantwoord.

1998

Een groot deel van de NPS-radioprogramma’s is tevens via het internet te beluisteren.

2001

Na nauwelijks drie jaar besluit Country FM een einde te maken aan de uitzendingen via de kabel. Op het einde van de week wordt het station definitief opgedoekt. Als reden wordt het beleid van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat over de veiling van de etherfrequenties gegeven. Men zou immers geen rekening houden met de pluriformiteit in de ether waardoor de rendabiliteit van Country FM twijfelachtig wordt.

2004

– Jeroen Kijk in de Vegte neemt afscheid van Ruud de Wild.nl op 3FM. Vanaf komende maand zal hij dagelijks bij Veronica TV om 18:25 uur het programma ‘Veronica Vibes’ presenteren.

– De voorzitter van de Idols-jury Henk Jan Smit gaat vanaf september Rob Stenders helpen bij Yorin FM tijdens ‘Stenders Vroeg’.

– Voor de zoveelste maal duikt het verhaal op dat Radio 10 Gold van de Talpa Radiogroep met Noordzee FM van frequentie zal wisselen. Directeur Erik de Zwart reageert woedend en beschuldigt de website Radio.nl van ‘een georchestreerde lastercampagne’.

2006

– Volgens het Showbizznieuws van SBS6 trekt Gijs Staverman naar Radio Veronica. Hij werkte in het verleden bij Veronica (toen nog als publieke omroep), maar belandde bij RTL-televisie en bij Yorin FM.

– Giel Beelen blijft nog tot en met 2008 bij de VARA. Hij verlengde zijn huidig contract.

1967

Er wordt ingebroken in de studio van Radio London op de kampeer- en recreatiebeurs in de Britse hoofdstad. De dieven stelen materiaal voor een waarde van meer dan duizend pond. De politie van Hammersmith onderzoekt de zaak maar de gestolen apparatuur wordt nooit meer teruggevonden.

1984

De directie van Laser besluit om na het compleet floppen van het ballonnen-experiment een waslijn-antenne op de MV Communicator te plaatsen.

1986

De MV Nannell van Stereo 576 verlaat de haven van Southampton op weg naar Santander.

1987

Brandy Lee wordt tijdens het ochtendprogramma van Laser Hot Hits, uitzendend vanaf de MV Communicator, om 06:35 uur zeeziek en kondigt John Anthony als haar vervanger aan. De verrassing is echter groot als Andrew Turner haar plaats inneemt.

1994

Radio Free Europe start de uitzendingen richting Joegoslavië. Acht medewerkers, die Kroatisch en Servisch spreken, willen tijdens een dagelijks programma tegen de etnische haat en tegen de partijdige berichtgeving bij de plaatselijke media optreden.

2001

De groep Bertelsmann wordt met 57% hoofdaandeelhouder van de RTL-groep. De familie Mohn behoudt 17,3%, de groep Brussel-Lambert beschikt over 25% van de aandelen. RTL beheert 22 televisiezenders en 18 radiostations.

1998: Frankrijk

Eric Angioletti wordt naast zijn journalistieke activiteiten programma-verantwoordelijke bij NRJ. Hij zal het netwerk naar een ongekende hoogte stuwen.

2007: Verenigde Staten

Spanish Broadcasting Systems wijzigt de populaire ochtendshow van La Mega 97.9 MHz (WSKQ) in New York. Luis Jimenez en Raymond Broussard alias Moonshadow, worden door Frankie J en Juan Carlos vervangen. Luis Jimenez gaat naar La Kalla 105.9 MHz (WCAA).

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Amptec
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het radiodagboek van 8 augustus – 221 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 567: Sport, Eric en Annemie (video)

De 'sporzamannen' van de radio kunnen het ook op televisie Eerbetoon: radiostudio werd opgedragen aan Lees verder

Blad 562: Radiopiraat, radiojournalist & radiojingles (audio & video)

Wat dacht u van een rapport over ‘illegale radio’ uit 1988, als vakantielectuur?Hij werkte voor Lees verder

2008: Bourgeois tevreden over optreden BIPT

Vlaams minister van Media Geert Bourgeois is tevreden dat het Belgische Instituut voor Postdiensten en Lees verder

Het radiodagboek van 29 juli – 211 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 557: Webradio, offshore radio en AM-radio

Steun voor webradio's en een prima zoekplaats voor muziekliefhebbersEr gaat nog meer schoon radiovolk naar Lees verder

Het radiodagboek van 21 juli – 203 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 20 juli – 202 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, commercieel, deejays, frankrijk, groot-brittannië, kabelradio, lokale radio, nederland, offshore, tv, usa
Blad 403: Podcast, Van Thillo en Humo (video)

Open dag radiolichtschip Harlingen

Minder lokale middagshows in Schotland

Het is vandaag 5 februari… 1980 (audio)

2005: Auteursrechten webradio’s: welles, nietes

Het radiodagboek van 5 februari – 036 (audio)

Sluiten