fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het radiodagboek van 6 december – 339 (unieke audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1977

Om het Waalse karakter te benadrukken wordt RTB – Radio-Télévision Belge, vanaf nu de RTBf – Radio-Télévision Belge de la Communauté française (RTBF)

1978

Het Nederlandse Algemeen Dagblad meldt dat er een nieuw zendschip vanuit de Marokkaanse havenstad Casablanca naar de Belgische kust onderweg is. Enkele Belgen willen Radio Mi Amigo, dit keer zonder Sylvain Tack, heropstarten.

2001

– Hoofdredacteur Jos Bouveroux van VRT radio beschuldigt 4FM van plagiaat. Johan Persyn (foto bovenaan), de hoofdverantwoordelijke van de nieuwsdienst bij de landelijke commerciële zender, noemt de kritiek ‘pure onzin’.

– De Leuvense pionier Radio Scorpio krijgt een nieuwe vergunning van het Vlaamse Commissariaat voor de Media. De verhuis van de studio’s en de verplaatsing van de antennes zorgen voor vertraging. Men hoopt in januari 2002 te starten.

2002

Diverse stations ontvangen een demo met het aanbod van het toekomstige JIM FM. De Vlaamse Mediamaatschappij wil het jongerenstation als tegenhanger voor TOPradio beginnen.

2003

– Radio Contact Vlaanderen start met een nieuwe programmering en aangepaste jingles. Peter Van Dam verdwijnt als presentator en houdt zich voortaan met productiewerk bezig.

– Nadat de Raad van State eerder de erkenning van de VZW Stichting Communicatie Waasland (Radio Super, Contact Sint-Niklaas op 106.8 MHz) en van de VZW Digitaal (Contact Oudenaarde/Vlaamse Ardennen op 106.6 MHz) schorste, wordt ook de VZW Scoplia, die het gelijknamige radiostation in Leuven beheert (102.6 MHz) op de vingers getikt. De uitspraak komt er na een klacht van de VZW de Hoge Noot uit Leuven.

2004

Mega FM, het laatste station dat in Kortrijk werd verwacht, start met testuitzendingen op 104.4 MHz. Er wordt voorlopig lounge muziek gedraaid. Men wil echter zo snel mogelijk naar een ander format overschakelen.

2006

Radio Contact Wallonië voert een restyling uit. Een nieuw logo, aangepaste programma’s, meer interactiviteit met de luisteraars en de aanwerving van enkele ronkende namen moeten het station meer uitstraling geven. De geruchten over een fusie tussen stadsradio BXL en het netwerk Contact 2 blijven toenemen. De samenwerking moet waarschijnlijk de basis voor RTL2 België worden.

2003

Een werkgroep van de publieke omroep adviseert de leiding om de Concertzender op te heffen.

2005

– Naar aanleiding van veertig jaar ‘Top 40’ start op Radio 10 Gold de ‘Top 4000’. Tussen 12:00 en 14:00 uur ontvangt René Verkerk elke dag een voormalige presentator van de hitparade. Zo komen onder meer Erik de Zwart, Lex Harding, Wessel van Diepen en Joost den Draaijer langs.

– Volgens het dagblad Trouw krijgt de publieke omroep over twee jaar, in 2007, extra geld van de overheid. CDA en D66 dienen deze week in de Tweede Kamer hiervoor een motie in. Volgens CDA-woordvoerder Atsma hebben de acties van de omroepmedewerkers zijn standpunt niet veranderd maar is de motie een vervolg op eerdere voorstellen.

2006

Sky Radio stopt met de ‘Muziekgarantie’ tussen 09:00 en 17:00 uur. Met het aanbreken van de kerstperiode kan het station niet meer garanderen dat één bepaald nummer niet zou herhaald worden.

1983

De regering en de maatschappij Havas bereiken een akkoord over de oprichting van de betaalzender Canal Plus.

2005

De groep NRJ ontslaat directeur Jean-Charles Mathey. Het bestuur en de topman verschilden van mening over het beleid.

1961: Zweden

Het slechte weer brengt de Magda Maria van Radio Nord in problemen. Om 11:00 uur breekt het anker waardoor het zendschip op drift slaat. Rond 17:00 uur besluiten de medewerkers om de programma’s te onderbreken omdat er dringend hulp nodig is om de motoren aan te zetten.

2005: Verenigd Koninkrijk

De satellietuitzendingen van The Saint 107.8 MHz worden gestopt. Tot op heden waren alle activiteiten rond FC Southampton in de Premier League via Sky Digital 899 te volgen.

RadioVisie op deze dag in 2019

RadioVisie op deze dag in 2018

RadioVisie op deze dag in 2017


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 700: Bier, Breaker, Jam (video)

Dit moet wel Belgisch zijn: een podcast over bier. Ook Twitter lijft een podcast-platform in. Lees verder

Blad 699: Qmusic, Joepie en S.I.S. (video)

En Vincent, die trok er zich allemaal niks van aan. De 'testaflevering' die toch nog Lees verder

Het radiodagboek van 31 december – 365 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 29 december – 362 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 27 december – 360 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Viva for Live haalde 7.061.534 euro euro op

Gedurende net geen volle week schakelde VivaCité een versnelling hoger om de schrijnende en de Lees verder

Het radiodagboek van 23 december – 356 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Veiling ‘Viva for Life’ goed voor € 36.200 (video)

Een glazen huis, drie presentatoren en een groep gedreven medewerkers, meer was er niet nodig Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Blad 673: Na de crisis, Xavier & Bart (video)

VS: Disney stopt met radio

10 uur Share Your Song-radio bij Qmusic

Sluiten