RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het Radiodagboek van 6 april

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter verleden. Daarom hebben we het Radiodagboek’ vernieuwd. Een hele stevige update. We gaan verder dan ooit terug in de tijd en sluiten zo dicht mogelijk aan bij het heden. Dit is de radiogeschiedenis zoals ze zich afspeelde tussen 1900 en 2022.

Ook dit had in jouw geschiedenisboek moeten staan

2002: Er komt meer duidelijkheid over de samenwerking tussen Radio Atlantis in Willebroek en de ‘VMMa’, de (‘Vlaamse Media Maatschappij’). Enkel op redactioneel niveau worden de krachten met Vilvoorde gebundeld. Het netwerk behoudt zijn format. 

2011: Het katholieke Radio Maria neemt de frequenties van Exqi FM over.

2021: Bel RTL breidt de bestaande non-stop muziekstations op de site met zes nieuwe genres uit. Het zijn:

1979: De ‘VOO’ (‘Veronica Omroep Organisatie’) is op Hilversum 3 gedurende 3 uur met de ‘Tipparade’ en de ‘Nederlandse Top 40’.

1984: De duizendste ‘Nederlandse Top 40’, de vroegere ‘Veronica Top 40’, wordt op Hilversum 3 uitgezonden. Lex Harding ontvangt enkele presentatoren van weleer zoals Joost den Draaijer, Bart van Leeuwen en Ferry Maat van de ‘TROS’.

1988: Op 18 maart begonnen Ad Roberts en Erwin van der Bliek met de plaatsing van een Canadese fiber antennemast aan boord van de ‘Ross Revenge’. Maar omdat enkele belangrijke onderdelen ontbraken, moesten de werken gestaakt worden. Een tender brengt de gewenste stukken zodat men de constructie kan voltooien. Het staat ook vast dat Radio Monique niet zal doorstarten, maar zal worden opgevolgd door Radio 558. De organisatie rond Fred Bolland heeft Monique immers verkocht aan Alfons Ravelli, de eigenaar van een Nederlandse handels- en tabaksmaatschappij. 

2002: 

– De zoveelste terugkeer van Radio Veronica via de kabel en online blijft reacties uitlokken. Directeur Jan Hoogesteijn was zeer gelukkig met de positieve respons en hoopt snel op FM terug te keren.

–  Q The Beat is opnieuw via de middengolffrequentie 1224 AM te ontvangen. Men hoopt zo snel mogelijk, via de herverdeling van de etherfrequenties, een legale plaats op de FM-band te krijgen.

2004: Radio 192, de oldieszender, zal tussen 18 en 25/4/2004 een week lang Radio Noordzee Internationaal heten. Gedurende zeven dagen worden er oude programma’s van de legendarische zeezender uitgezonden.

1958: Groothertogdom Luxemburg

Zanger en componist Camillo Felgen introduceert de eerste hitparade bij Radio Luxembourg op 208 m (AM 1440 kHz). Hij werd ook bekend als tekstschrijver voor onder meer The Beatles voor wie hij ‘I Wanna Hold Your Hand’ en ‘She Loves You’ in het Duits vertaalde. 

1987: Verenigd Koninkrijk 

Laser Hot Hits op de ‘MV Communicator’ start om 6.00 uur. Brandy Lee, D.L. Bogart, Paul Jackson en Andrew Turner presenteren.

RadioVisie op deze dag in 2022

RadioVisie op deze dag in 2021

RadioVisie op deze dag in 2020

RadioVisie op deze dag in 2019

RadioVisie op deze dag in 2018


Blikvangers op deze dag

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx