fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Het radiodagboek van 5 september – 248 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.


2002

Volgens de krant La Dernière Heure diende de topman van Bel RTL, Françis Goffin zijn ontslag in. Het vertrek kwam totaal onverwacht omdat men nog maar pas een herschikking had doorgevoerd waarbij men het vertrouwen in zijn beleid bevestigde.

1972

Rob Vermaat en Gerard van Dam, die op 29 mei de verouderde MV Mi Amigo van de slopershamer redden door het schip te kopen, krijgen van de Nederlandse overheid de toelating om naar Groot-Brittannië te varen. Daar bestaat er blijkbaar interesse voor een drijvend radiomuseum.

1979

Na een hevige ruzie met Peter van der Holst (foto bovenaan – credits: Leendert Vingerling en Jan Kat), stuurt Gerard van Dam een laatste tender naar het zendschip van Radio Delmare. Daarna stapt hij op.

1998

Staatssecretaris Monique de Vries van Verkeer & Waterstaat overhandigt achttien commerciële radiostations een regionale etherfrequentie. Bij de inschrijving hadden zich tachtig kandidaten gemeld. Radio Rebecca wordt de grote winnaar met twaalf frequenties.

1999

 – De luistercijfers gemeten over de periode tussen juni en juli 1999 bevestigen de positie van Sky Radio als marktleider met 15,4%. Radio 3 met 14,4% en Radio 10 Gold met 9,2% vervolledigen de top 3. Noordzee FM rukt op van 5,6% naar 5,8%.

– De revival van Radio Veronica als zeezender via 1224 kHz werd ook via het internet druk beluisterd. Liefst 9408 keer werd geprobeerd om een verbinding met de server te maken, daarvan slaagden 6269 personen er in om de programma’s online te volgen.

2000

Country FM wordt door de Brabantse kabelmaatschappij Palet Kabelcom via 100.1 MHz verspreid. Daarmee worden 400.000 huishoudens bereikt.

2003

Sky Radio meldt dat de komst van Jeroen van Inkel bij Radio Veronica zo goed als rond is. Enkel het lopende contract met Radio 538 vormt nog een obstakel.

2004

De Haagse gemeenteraad toont zich enthousiast om het ex-zendschip van Radio Veronica naar de haven van Scheveningen te brengen. Daar kan de Norderney tot museum omgebouwd worden. De politieke partijen PPS en CDA willen meteen onderhandelen over een verlaging van de liggelden.

2005

Robert Jensen komt in opspraak na ongelukkige uitspraken tijdens de persvoorstelling van zijn televisieshow. In een interview met de Hitkrant, een gesprek waar hij overigens weinig of geen zin in had, vergeleek hij Gerard Joling en Gordon met kiezen tussen Aids en Kanker. Beiden zijn even erg.

2005: Verenigde Staten

De maatschappijen Clear Channel, Entercom, Citadel, Apex, en het Louisiana State netwerk zenden na de orkaan Katerina samen onder de naam ‘United Radio of New Orleans’ uit. Het rampgebied wordt continu geïnformeerd. Naast het meest actuele nieuws levert men tips hoe luisteraars bij een lekke gasleiding of een kapotte waterleiding moeten handelen. Daarnaast is het netwerk een uitlaatklep voor de lokale bevolking. Die zorgt vaak voor aangrijpende momenten met zeer emotionele verhalen.

2005: Verenigd Koninkrijk

Virgin Radio start via DAB, satelliet en het internet met Virgin Radio Xtreme. De beoogde doelgroep tussen 25 en 39 jaar krijgt vooral alternatieve muziek te horen.


Yesterdayland
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Morgen, zondag 21 juli brengen Nostalgie Vlaanderen én Nostalgie Wallonië, vanaf 12:00 uur samen ‘Best Tof
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De CSA kondigde gisteren met enige trots aan dat de Federatie Wallonië-Brussel “een van de
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De Waalse mediaregulator CSA heeft de volledige lijst van nieuwe radio-erkenningen vrijgegeven, zowel voor FM
Zwitserse precisie is voorlopig ver zoek bij de afschakeling van het FM-park Arabische gemeenschap van
In Vlaanderen schrikken we er al lang niet meer van, maar ook in Wallonië dreigt
RTL Belgium trekt op 31 augustus definitief de stekker uit MiNT. De beslissing werd vanmiddag

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Radiodagboek
Het radiodagboek van 4 september – 247 (video)

Het radiodagboek van 3 september – 246 (video)

Het radiodagboek van 2 september – 245 (audio)

Het radiodagboek van 01/09 – 244 (audio & video)

Het radiodagboek van 31 augustus – 243 (audio)

Het radiodagboek van 30 augustus – 242 (video)

Sluiten