RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het Radiodagboek van 5 september

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter verleden. Daarom hebben we het Radiodagboek’ vernieuwd. Een hele stevige update. We gaan verder dan ooit terug in de tijd en sluiten zo dicht mogelijk aan bij het heden. Dit is de radiogeschiedenis zoals ze zich afspeelde tussen 1900 en 2020.

Ook dit had in jouw geschiedenisboek moeten staan

2002: De krant ‘La Dernière Heure’ meldt het ontslag van de topman bij Bel RTL Francis Goffin. Het vertrek komt onverwacht omdat men nog maar pas een herschikking had doorgevoerd waarbij men het vertrouwen in zijn beleid bevestigde.

2020: Er komt schot in de technische uitwerking van lokale DAB+ in Wallonië. De drie Waals-Brabantse radiostations Emotion (Braine L’Alleud 104.9), Mélodie FM (Nijvel 101.6) en Ultrason (Nijvel/Genappe 105.8) hebben als operator samen de ‘vzw EMU BW Ouest’ opgericht. Het ‘CSA’ (de Waalse mediaregulator) heeft deze officieel erkend.

1971: Tijdens de show van Will Luikinga verduidelijkt Rob Out de geboorte van het meteen scorende ‘Veronica Blad’. Zelfs de concurrerende dj’s van Radio Noordzee Internationaal op de ‘Mebo II’ Leo van der Goot en Nico Steenbergen nemen prompt een abonnement.  

1979: Na een hevige ruzie met Peter van der Holst stuurt Gerard van Dam een laatste tender naar het zendschip van Radio Delmare. Hij stapt op.

1999: De revival van Radio Veronica als zeezender via AM 1224 kHz werd ook online druk beluisterd. 9.408 keer werd geprobeerd om een verbinding met de audioserver te maken. Men slaagt er 6.269 keer in om de programma’s te volgen.

2000: Miles Struttenheim wordt begraven. Op 3/9/2000 kwam hij om het leven tijdens een zwaar verkeersongeval. De jongere broer van Duncan, de eigenaar van ID&T Radio, was de drijvende kracht achter Slam FM.

2002: De pas benoemde directeur bij de regionale omroep West, Jeroen Soer ontvouwt zijn plan. Nieuws, informatie en interactie met de luisteraar primeren terwijl de muziek tijdens de avond, in de nacht en tijdens het weekend uitgebreid aan bod komt.

2003: RTV-West moet dringend 1,3 miljoen euro bezuinigen om snel financieel gezond te worden. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten. Het ‘all-talk, all-news, all-day’-format wordt meteen afgevoerd en omgeruild voor een strategie waarbij het woord én de muziek centraal staan.

2005: Robert Jensen, de Creative Manager bij de radiostations Yorin FM en bij RTL FM, start bij RTL5 en bij RTL7 met zijn dagelijkse talkshow ‘Jensen’. Die loopt telkens van 22.30 uur tot 23.15 uur.

1995: Verenigd Koninkrijk

Heart start in Londen op 106,2 MHz na lang als test het signaal van het New Yorkse WPLJ te hebben overgenomen. Men richt zich vooral op een vrouwelijk publiek. 

2005: Verenigde Staten

De maatschappijen ‘Clear Channel’, ‘Entercom’, ‘Citadel’, ‘Apex’, en het ‘Louisiana State netwerk’ zenden na de orkaan ‘Katerina’ samen onder de naam “United Radio of New Orleans” uit. Het rampgebied wordt over de laatste stand van zaken steeds geïnformeerd. Naast het nieuws geeft ‘United Radio of New Orleans’ tips over hoe men bij een totaal kapotte gasleiding of hoe men bij een gesneuvelde waterbuis handelt. Daarnaast vormt het netwerk een uitlaatklep voor de lokale bevolking. Die zorgt voor aangrijpende momenten met zeer emotionele verhalen.

RadioVisie op deze dag in 2021

RadioVisie op deze dag in 2020

RadioVisie op deze dag in 2019

RadioVisie op deze dag in 2018


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het Radiodagboek van 4 september

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het Radiodagboek van 3 september

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het Radiodagboek van 7 september

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het Radiodagboek van 6 september

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het Radiodagboek van 29 mei

Vandaag in 1978: Hilversum 3 start van 18.00 uur tot 19.00 uur de ‘Avondspits’ met Lees verder

Het Radiodagboek van 28 mei

Vandaag in 1940: De zendinstallaties van het 'NIR' worden door de Duitse bezetter voor 'Sender Lees verder

Ondanks bijna onmogelijke bevoorradingen toch nog een Mi Amigo Top 50

Het was een woelige zaterdag aan boord van het zendschip de MV Mi Amigo. In Lees verder

Het Radiodagboek van 27 mei

Vandaag in 1976: Ferry Maat zendt bij de 'TROS' op Hilversum 3 tussen 16.00 uur Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x