fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Het radiodagboek van 5 oktober – 277 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.


1973

Vanaf de MV Mi Amigo worden niet alleen de uitzendingen van Radio Atlantis en van Radio Seagull, dit met een vermogen van 10 kW hervat, er is ook een derde programma onder de naam Radio 385 te horen. Bart van de Laar presenteert dagelijks een show tussen 19:00 en 20:00 uur.

2001

Bel FM blijft volgens de meest recente meting van het CIM, marktleider in Wallonië met 16,4%. Contact volgt op de tweede plaats met 14,5%. Fréquence Wallonie en La Première scoren 11,2% en 10%. NRJ haalt een marktaandeel van 7%.

2002

Het sociale luik van het Magellanplan, dat de RTBF helemaal moet hervormen, wekt de woede van de socialistische vakbond op. Die vreest voor 200 tot 600 afdankingen en dreigt daarom met acties op 11 oktober.

2004

De maatschappij Sobediff, die in Wallonië het zenderpark van NRJ beheert, komt in handen van Towercast dat zelf een onderdeel is van de Franse mediagigant met het befaamde zwarte panterlogo.

2005

Dankzij ANP-nieuwslezer Herbert Visser keert ‘Het Land Van Hoogland’ éénmalig terug. Peter Hoogland (foto bovenaan) wordt tussen middernacht en 03:00 uur gastpresentator bij Rick van Velthuyzen op Radio 538.

2006

Op de voormalige frequentie van het Wase Super FM. 105.7 MHz duikt Radio Galaxy op. Men volgt een jeugdige muziekformat.

1988

De Canadese fibermast voor Radio 558 wordt overboord gegooid. De constructie kon het hoge zendvermogen niet aan en begon te smelten.

1992

Het populaire programma ‘Arbeidsvitaminen’ van Radio 3 krijgt Hans Schiffers als nieuwe presentator. De sfeer van de eerste dagen is echter in mineur want gisteren 4 oktober, stortte een Boeing van de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al neer op een wijk in de Amsterdamse Bijlmermeer, met vele doden tot gevolg.

1999

De positie van de topman van de Holland Mediagroep Pieter Porsius hangt aan een zijden draadje. De aandeelhouders bekritiseren openlijk zijn gebrek aan communicatie en het hoge ziekteverzuim onder het personeel als gevolg van een algemene demotivatie.

2000

Sky Radio, de non-stop muziekzender krijgt FM-frequenties in de steden Kassel, Wetzlar en Dieburg. Het zal echter nog enkele maanden duren eer de Duitse versie van Sky Radio in actie komt.

2003

De stichting ‘Jazz op 6’ kondigt de oprichting van een jazzstation aan; Northsea Jazz FM. Men wil meedingen naar het kavel voor klassieke muziek en jazz dat nog niet is toegekend.

2005

– 100%NL dat een bodemprocedure tegen de Nederlandse staat had aangespannen, wordt door een rechtbank in het gelijk gesteld. Minister van Economische Zaken Brinkhorst wordt door deze beslissing verplicht om de vergunning van RTLFM in te trekken.

– De publieke omroep onderzoekt of Radio 4 uit de lucht kan gehaald worden ten voordele van het jongerenstation Fun X.

2006

Kabelexploitant UPC haalt de MTV-zenders uit het digitale pakket. De Nederlandse afdeling van het Amerikaanse videoclipstation neemt de vrijgekomen plaats in.

2001

Wanneer het CSA de toestemming verleent, keert einde 2002, na een afwezigheid van tien jaar, het kinderstation Superloustic terug. De laatste details worden onder toezicht van Patrick Fillioud afgewerkt. Hij stond in het verleden aan de wieg van Radio Gilda, het latere Chérie FM en van Europe 2.

2002

Het herstructureringsplan voor de economische nieuwszender BFM van de nieuwe eigenaar Nextradio waarbij 77 van de 110 medewerkers moeten opstappen, stuit op ongenoegen bij het personeel. Er breekt om 17:30 uur een staking uit. Men wil naar de rechtbank stappen om de overname ongedaan te maken.


1925

WSM-AM start in Nashville met officiële uitzendingen.

1999

XM Satellite Radio Holdings, dat sinds 1992 XM Sattellite Radio bezit, trekt naar de New Yorkse beurs op Wall Street.

2007

Volgens de krant Newsday onderhandelt Citadel Broadcasting, dat in New York eigenaar van WABC en WPLJ 95.5 MHz is, met shockjock Don Imus. De presentator werd in april nog ontslagen door CBS Radio omdat hij het dames basketbalteam Rutgers University, dat overwegend uit zwarte en getatoeëerde spelers bestaat, voor hoeren met kroeshaar had uitgescholden.

2005

De Britse staatsomroep BBC hervormt het Asian Network volledig. Er wordt een nieuwe leiding gekozen en de programmering moet meer inhoud krijgen. Zo komen er rechtstreekse verslagen van diverse evenementen waarbij de Aziatische bevolking in Groot-Brittannië betrokken zal worden.


Yesterdayland
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Net nu ze een degelijke wedstrijd konden bedenken, doen ze het niet! Omdat we het
De Raad van State schort in hoogdringendheid een reeks beslissingen van de Waalse Conseil supérieur
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Chérie FM is als eerste nieuw erkende Waalse radio toegevoegd aan de Waalse landelijke mux
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Radiodagboek
Het radiodagboek van 4 oktober – 276 (video)

Het radiodagboek van 3 oktober – 275 (audio)

Het radiodagboek van 2 oktober – 274 (video)

Het radiodagboek van 1 oktober – 273 (audio)

Het radiodagboek van 30 september – 272 (audio)

Het radiodagboek van 29 september – 271 (video)

Sluiten