fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het radiodagboek van 5 juni (156)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.


1
980

Om uit te vissen in hoeverre de klassieke muziekomroepen uit België en Nederland kunnen samenwerken, zenden BRT3 en Radio 4 hetzelfde programma uit.

1985 

Het Koninklijk Besluit dat publiciteit op lokale radio toelaat, verschijnt in het Belgische Staatsblad.

2002

In Neder-over-Heembeek start de bouw van de nieuwe studio’s voor Radio Contact.

2003

De laatste Limburgse afdeling van Radio Mango, in Peer, start een eigen programmering op 106.6 MHz. Tijdens het weekend zijn er gepresenteerde uitzendingen. In Aalst verdwijnen TOPradio Avanti en Radio Mango op 102.7 MHz en op 107.8 MHz. Vanaf 20:35 uur wordt alles in gereedheid gebracht voor City Music.

1964

Een gevechtsvliegtuig van de Nederlandse luchtmacht ontdekt de tanker MV Global Adventure. De piloot merkt ook op hoe de bouw van het REM-eiland snel evolueert. Een deel van de constructie is al klaar. 

1979

De testuitzendingen van Radio Delmare, met een vermogen van 1 kW starten om 10:23 uur vanaf de Aegir 2 op 192 meter (middengolf). De eerste plaat is: ‘Veronica Sorry’ van Peter Koelewijn gevolgd door Trinity’s versie van ‘We love the pirate stations’, origineel een nummer uit 1966 van de Roaring Sixties. Nadien is tot 17:10 uur continu het bekende ‘The Eve of the War’ van Jeff Wayne te horen.

1999

De mediagroepen Wegener-Arcade en Manaus besluiten om de uitzendingen van JFK op 6 juni 1999 definitief te staken. De vrijgekomen FM-frequenties 91.1 MHz in Noord Holland, 89.5 MHz voor Utrecht, 90.1 MHz in Brabant en 91.5 MHz voor Zeeland worden diezelfde dag om 06:00 uur door Business Nieuwsradio overgenomen. Vanaf 20:00 uur is er jazzmuziek te horen tot de volgende ochtend.

2003

Sky Radio ziet definitief af van de overname van Radio 10 FM omdat Talpa Radio alsnog in beroep wou gaan tegen de beslissing van het Kabinet Balkenende om het station geen frequentie toe te kennen. Deze beslissing voedt meteen de geruchten over een toenadering tot Veronica. Daarom neemt de Gouwe Ouwe Zender de plaats van Radio 10 FM in op de toegewezen frequenties.

2004 

De gezondheidstoestand van de AVRO-DJ Wim Rigter blijft enorme zorgen baren. De 37-jarige presentator van ‘Arbeidsvitaminen’ lijdt aan slokdarmkanker. Men spreekt over een nieuwe operatie.

1964

Het eiland Man krijgt Manx als commercieel radiostation. 

1988

Op de MV Ross Revenge wordt een nieuwe T-antenne tussen de resterende Canadese fibermast en de voorste mast geplaatst. De fiberantenne kon immers het hoge zendvermogen niet aan en smolt gewoon weg.

2003

Zeezenderveteraan en presentator bij BBC Radio 2, Johnny Walker bekent aan het einde van zijn dagelijks programma dat hij tegen een goedaardige vorm van darmkanker strijdt. Daarom zal hij tijdens de duur van de behandeling afwezig zijn.

1975: Israël

Om 03:30 uur worden de uitzendingen van The Voice Of Peace onderbroken omdat het zendschip Egypte nadert. Men krijgt echter niet de verhoopte toelating om, samen met het eerste konvooi, door het Suezkanaal te varen.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie


TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het radiodagboek van 4 juni – 155 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 3 juni – 154 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 2 juni – 153 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 1 juni – 152 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

2001: Radio uit de diepvries van de supermarkt

De onlangs vijftig jaar geworden Johan Verminnen, een man die steeds een nuchtere en professionele Lees verder

Het radiodagboek van 28 mei – 149 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

2011: Pers is boos over beheersovereenkomst VRT

Uitgevers van kranten en magazines zijn niet te spreken over het standpunt dat de meerderheidspartijen Lees verder

2010: ‘VRT-radio draait voldoende Vlaams’

"De VRT heeft een goed rapport voor 2009." Dat is de conclusie van de Vlaamse Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in archieven, commercieel, deejays, groot-brittannië, nederland, netwerkradio, offshore
Blad 165: MA45, Sven, Patrick en Astrid (audio)

Q-Summer: de volgende worp op DAB+

Qmusic volledig plastic vrij vanuit Oostende

Groen Licht – 8 (video)

SU FM schakelt versnelling hoger

Hallo, dit is Radio Mi Amigo. Mijn naam is Jan (audio)

Sluiten