fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Het Radiodagboek van 5 januari (audio)

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter verleden. Daarom hebben we het Radiodagboek’ vernieuwd. Een hele stevige update. We gaan verder dan ooit terug in de tijd en sluiten zo dicht mogelijk aan bij het heden. Dit is de radiogeschiedenis zoals ze zich afspeelde tussen 1900 en 2020. In twee delen. Alle gebeurtenissen tot en met 1999 vindt u dagelijks in een pdf-file. Wat daarna gebeurde, leest u hieronder.

Ook dit had van daag in jouw geschiedenisboek moeten staan

2000: Radio 1, de nieuws- en sportzender van de VRT herschikt de programmering. Nadat Diane Waumans van ‘De Wandelgangen’ en Frieda Van Wijck, de presentatrice van ‘Levende Lijven’ nieuwe functies kregen, versterkt Lode Roels het team van ‘Voor De Dag’. In zijn plaats komt Krista Bracke.

2001: Radioka in Wetteren wordt de vijftiende afdeling van het netwerk C-Dance.

2002: De Gazet Van Antwerpen kondigt de komst van Jurgen Verstrepen aan bij Liberty TV. Het televisiestation dat zich uitsluitend op de promotie van reizen richt, plant nu ook een politiek programma.

2004:

– De lezers/bezoekers van RadioVisie kiezen de huidige Mediaminister Marino Keulen tot ‘Radiopersoonlijkheid van het jaar’. (Foto bovenaan: overhandiging trofee door JL Bostyn). In het referendum haalt de VLD-politicus het van Wim Oosterlinck (Studio Brussel) en Leen Demaré (Radio Donna). Peter Van Dam ontvangt voor zijn radiocarrière een speciale award.

° Interview met Minister van Media Marino Keulen, n.a.v. zijn verkiezing als Radiopersoonlijkheid van 2003

– De vakbonden en de leiding van de RTBF proberen de geschillen over het Magellanplan bij te leggen. De stakingsaanzegging van 6 januari 2004 wordt na enkele toegiften opgeschort.

2006:

– In Brugge is er non-stop muziek te horen op 106.0 MHz.

– Medewerker van het eerste uur Tom Van Baelen verlaat het landelijke commerciële 4FM.

2007: Peter Van De Veire wordt de ‘Radiopersoonlijkheid’ van RadioVisie. Hij wordt onder meer vanwege zijn betrokkenheid bij de actie ‘Music For Life’, ten voordele van het Rode Kruis bekroond. De carrièretrofee gaat naar de voormalige, inmiddels overleden eigenaar van Radio Mi Amigo, Sylvain Tack.

2001: Het afscheid van Ferry Maat aan de (‘NCRV’) zindert na. Men benadrukt dat er zakelijke gesprekken zijn geweest over een contractverlenging maar dat de presentator een laatste voorstel afwees.

2004: Tijdens de laatste week van december 2003 luisterden 5,2 miljoen mensen van 13 jaar en ouder naar de Top 2000 bij Radio 2. Het publiek waardeerde de marathon-uitzending volgens Radio 2 met een 7,7. 100.000 mensen brachten in totaal 730.000 stemmen uit.

2005: DJ Tiësto zal het Radio 555 concert op donderdag 6/1/2005i op de Dam in Amsterdam afsluiten. Daarnaast treden diverse artiesten als Di-rect, Bløf, Trijntje Oosterhuis, Do, Acda en de Munnik, Xander de Buisonjé, Berget Lewis en Dinand Woesthoff een op tijdens het concert, dat duurt van 19.30 uur tot 22:00 uur.

2007: Erik de Zwart komt Radio Veronica terug. HIj zal in het dagelijkse ‘Goud van Oud’ bij Bart van Leeuwen een Top 40 spel samen met de luisteraars spelen.  

2010: Radio 10 Gold wordt verkocht aan RTL-Nederland. De dagelijkse leiding van Radio 10 Gold wordt ondergebracht bij Radio 538. ‘Talpa’ bezat het oudste commerciële station sinds februari 2003.

2017: Het commerciele XtraFM aan de Spaanse Costa Blanca is door Patrick van den Hoek en Joep Maenen overgenomen. De voorbije 12 jaar stond het radiostation onder leiding van Kees Nijssen.

2018: De Top 4000 bij Radio 10 werd tussen 3/12/2018 en 23/12/2018 door bijna 3,3 miljoen mensen beluisterd. Dat was een stijging van 16% ten opzichte van vorig jaar in de doelgroep 10+. In de kerndoelgroep van 30 tot 59 jaar steeg de interesse met 45%. Zowat 2 miljoen fans stemden dus minimaal 5 minuten af.

RadioVisie op deze dag in 2020

RadioVisie op deze dag in 2019

RadioVisie op deze dag in 2018


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het radiodagboek van 4 januari

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het radiodagboek van 3 januari

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het Radiodagboek van 2 januari

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het Radiodagboek van 1 januari

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het Radiodagboek van 6 januari

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het Radiodagboek van 7 januari

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het is vandaag 17 januari… 1970 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie Lees verder

Het Radiodagboek van 17 januari

Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten staan De geschiedenis heeft haar rechten. Die Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Blad 696: Beverland, Nostalgie, Herbert en Radioplayer

Willy werd sneller volwassen dankzij corona

Italië: geen FM-radio meer in Samsung-smartphones (en het is de schuld van DAB+)

Sluiten