fbpx

RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het radiodagboek van 5 december – 338 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1978

De eigenaar van Radio Mi Amigo, Sylvain Tack krijgt een brief van de Spaanse autoriteiten waarin hij wordt aangemaand om de zeezender te stoppen. De regering in Madrid gaat het in 1965 getekende Verdrag van Straatsburg ratificeren.

1979

Dat het opzetten van vrije radiostations nog steeds een risicovolle onderneming blijft, wordt duidelijk wanneer de BOB en PTT, Radio Country in Leuven het zwijgen opleggen. De medewerkers poogden nog om via de achterdeur te vluchten maar de ordediensten wisten deze ontsnapping te verijdelen.

2002

Magic FM start als stadsradio voor Sint Niklaas. De nadruk ligt op nieuws en veel muziek.

2004

Door een overbelasting van het computersysteem wordt het nachtprogramma van Radio 1 ‘Tussen Droom En Daad’, door de uitzendingen van Radio 2 vervangen. Om 06:40 uur is alles terug bij het oude.

2006

– Radiomedewerker Michel De Sutter, regisseur van de hoorspelen op Radio 1 en Radio 3 en van de radiofeuilletons ‘’t Koekoeksnest’, ‘Taxi Maxi’ en ‘Van In’ op Radio 2, overlijdt op 60-jarige leeftijd. Met dramaturg Dries Poppe was hij de stichter van de ‘Dienst luisterspelen’ bij de toenmalige BRT.

– Het Turkse Radio Anatolya, dat via een schotelantenne een gevarieerd programmapakket aanbiedt, start in Sint Joost Ten Node op 92.9 MHz. De RTBF meldt snel storingen bij Classic 21.

1985

Erik de Zwart en Ferry Maat presenteren de eerste ‘Nationale Hitparade Top 100’ bij de TROS op Radio 3. Zij volgen Tom Blomberg op die voor de NOS de ‘Nationale Top 30’ bracht. (Foto bovenaan – Rechts: Tom Blomberg aan den zijde van Frits Spits. Credits: Tom Blomberg)

2000

Terwijl Sky Radio, Radio 2 en Radio 538, volgens de nieuwe luistercijfers van het bureau Intomart, populair blijven, krijgt Radio 3FM nieuwe klappen. Het marktaandeel daalt naar 9,7%.

2001

Isabelle Brinkman wordt op 1 februari 2002 bij 3FM de opvolgster van de naar de TROS vertrokken Corné Klijn.

2002

Enkele roddelbladen en websites voeden het gerucht dat Tom Mulder Radio 10 FM zal verlaten. Tijdschriften als Privé hadden zijn ‘buitensporig gedrag’ aan de kaak gesteld. Algemeen directeur Derik Jolink van Radio 10FM ontkent de beschuldigingen.

1964

Radio London start met testuitzendingen op 1125 kHz.

2001

De groep Teamtalk neemt de aandelen van RTL bij Atlantic 252 definitief over.

2005

Het Britse netwerk Classic Gold bespaart. Voorlopig werkt men nog met achttien vergunningen, maar dertien van deze licenties wil men laten samensmelten.

1955

De film ‘Rock Rock Rock’, waarin DJ Alan Freed een hoofdrol vertolkt, gaat in première in diverse New Yorkse bioscopen.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Radiocampagnes om de horeca te ondersteunen

Sinds cafés en restaurants op 19 oktober opnieuw moesten sluiten, heeft de middenstand opnieuw ernstig Lees verder

Het radiodagboek van 23 november – 326 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 21 november – 324 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Belg leidt Europese DAB+-lobby

De (Waalse) Belg Francis Goffin is benoemd tot voorzitter van de European Digital Radio Alliance Lees verder

Wallonië: regionale DAB+ wacht op minister

De Waalse krant La Dernière Heure vroeg zich af, naar aanleiding van de Week van Lees verder

Het radiodagboek van 19 november – 322 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 18 november – 321 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 657: Lutgart, antennes & Bent (audio & video)

"Ik heb een rijk leven gehad, daarvoor bedank ik vooral de luisteraars".Opnieuw gaat een stuk Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Blad 348: Expres, Paul, Singjaal, Ferry en Felix (audio)

Lokale DAB+ Nederland: 90 geïnteresseerden

Vivacité warmt op voor ‘Viva for Life’

Sluiten